Voucherele de vacanţă, menţinute la nivelul lui 2019

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 16 decembrie 2019

Voucherele de vacanţă, menţinute la nivelul lui 2019

Veste bună pentru angajaţii din companiile de stat. Premierul Ludovic Orban a declarat că voucherele de vacanţă vor fi menţinute, în bugetul de stat pe anul viitor, la nivelul lui 2019: "Nu vom afecta voucherele de vacanţă. Propunerea va fi să menţinem voucherele la nivelul anului 2019, asta va fi propunerea în legea bugetului de stat". Premierul a adăugat că prin voucherele de vacanţă se stimulează turismul intern, dar unul dintre obiectivele Guvernului este şi de a creşte fluxul de turişti străini care vin la noi: "Prin voucherele de vacanţă consumatorul român de servicii turistice a fost stimulat să beneficieze de servicii turistice în România, că se ştie foarte clar că voucherele de vacanţă sunt folosite doar pentru a efectua concedii în România. Unul dintre obiectivele noastre este acela de a creşte fluxul de turişti străini care vin în România şi aici trebuie politici inteligente de stimulare a tuturor agenţiilor de turism, a tuturor celor care fac promovarea destinaţiilor din România, pentru a-i determina să fie competitivi şi să aibă capacitatea să atragă turişti".

Conform Ministerului Turismului, voucherele de vacanţă sunt scutite de plata CAS şi CASS. Potrivit Codului Fiscal, voucherele se impozitează doar cu 10%. Acest lucru nu se traduce, însă, printr-un impozit fix de 145 de lei, ci implică un calcul bazat pe grila de salarizare şi de deduceri. Voucherele au o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii.

Odată ce a primit voucherele de la angajator, beneficiarul alege agenţia, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde doreşte să meargă în vacanţă. Verifică, apoi, dacă unitatea aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanţă pe care le-a primit. Beneficiarul merge apoi la hotel/pensiune/agenţie, etc. şi plăteşte pur şi simplu cu voucherele. Valoarea totală este de 1450 de lei. Filele au valori de 50 sau de 100 de lei. Voucherele de vacanţă nu sunt transmisibile. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. Orice unitate de cazare sau agenţie de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei. Este interzis ca pachetul plătit prin voucher să fie mai scump decât cel plătit cash - se retrage licenţa agenţiei care face acest lucru.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb