VW ar putea rămâne fără creditul BERD, destinat construirii unei fabrici în Polonia

Ioana Dogaru
Companii / 16 decembrie 2015

Actualizare 13:47 Procurorii germani investighează posibila implicare a Bosch în scandalul emisiilor de la VW

Procurorii din Stuttgart au anunţat miercuri că investighează dacă angajaţii furnizorului german de piese auto Robert Bosch GmbH sunt implicaţi în scandalul emisiilor de la Volkswagen, transmite Reuters.

Bosch, cel mai mare furnizor de piese auto din lume, produce un program de management al motoarelor diesel folosit de principalii producători auto, inclusiv VW.

Reprezentanţii Bosch, companie cu sediul central în Stuttgart, au refuzat să comenteze informaţiile.

Un purtător de cuvânt al companiei germane a afirmat: "În principiu cooperăm cu toate autorităţile care vor să contribuie la clarificarea faptelor".

Un purtător de cuvânt al procuraturii din Stuttgart a refuzat să precizeze numele companiilor implicate în anchetă.

Oficialul a precizat: "Am început investigaţiile împotriva unor persoane necunoscute. Acţiunea vizează o companie cu sediul în Stuttgart care este suspectată de implicare într-un posibil delict care vizează manipularea emisiilor de către un mare producător auto din German. Investigaţiile au fost lansate în urma informaţiilor din presă".

În septembrie, Bosch a anunţat că a livrat componente pentru maşinile diesel Volkswagen pe care ar fi fost instalate în SUA sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare, transmite Reuters.

"Noi producem componente conform specificaţiilor primite de la VW. Responsabilitatea pentru aplicarea şi integrarea componentelor este de competenţa Volkswagen", se arată în declaraţia Bosch.

-------

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a încetinit procedurile de acordare a unei finanţări de 250 milioane de euro pentru construirea unei noi fabrici Volkswagen în Polonia, din cauza scandalului emisiilor în care este implicat cel mai mare producător auto european, au declarat pentru Reuters surse din interiorul băncii care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Proiectul fusese aprobat de Board-ul BERD la jumătatea acestui an dar oficialii au explicat că tranzacţia a fost amânată, în condiţiile în care Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că în perioada 2005 - 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, transmite sursa citată.

"Proiectul a fost îngheţat. În cel mai bun caz va fi reevaluat dar s-ar putea chiar renunţa la el", susţin sursele.

Un purtător de cuvânt al grupului german a anunţat că fabrica din Polonia, al cărei cost total este estimat la 1,1 miliarde de euro (1,20 miliarde de dolari) se construieşte deja şi va fi terminată.

Uzina din Wrzesnia va avea 3.000 de angajaţi şi ar urma să producă până la 100.000 de noi modele Crafter, informează Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb