WEEKEND DISTRACTIV Lovitura de stat, în direct (şi contralovitura, indirect)

MAKE
Politică / 17 octombrie 2010

Acesta este un scenariu, adică o ficţiune, adică nu se sprijină pe nimic şi dacă se potriveşte cu cineva sau ceva, atunci, desigur, nu este decât o urzeală a întâmplării, astfel că, deşi veţi întâlni, în textul care urmează, nume care par să aparţină unor persoane reale, precum Traian Băsescu, Sorin Ovidiu Vîntu, Victor Ponta, Dan Voiculescu sau alţii asemenea, faptul trebuie pus pe seama perversităţii hazardului, care, la extragerea aleatoare a literelor, le-a aşezat astfel încât să credem că sunt cuvinte cu spaţii între ele, ca să formeze propoziţii combinate în fraze, et caetera.

Pe scurt, ceea urmează, ba nu, chiar şi ceea ce citiţi deja, nu reprezintă cu adevărat un text cu semnificaţie, ci litere vărsate din sac - treaba lor că ar putea să însemne ceva şi e treaba voastră ca aţi putea să le alocaţi un înţeles.

De fapt, nu au.

Nici măcar semnătura nu este adevărată; eu nu am scris textul.

Computerul.

Pot dovedi asta.

E în arhivă.

Primul act: Vineri/Vîntu la Antena3

Victor Ciutacu - o revelaţie, când Dan Voiculescu îl distribuie în rol de ziarist - a intervievat două persoane, vineri noaptea.

Întâi, o domnişoară de la "Notre Dame de Roman", care spunea elegant "să trecem" (o traducere a franţuzescului "passons", învăţat la materia de maniere), ori de câte ori venea vorba despe telefoanele ascultate: "Oh, deseori mă ia gura pe dinainte, mon cher", referindu-se, cu un zâmbet dulcic, la motivul recentei sale arestări.

Apoi, un Che Guevara de cremene, dând indicaţii revoluţionare sindicaliştilor, care se aflau în mod greşit pe coridoarele de marmură ale Ministerului Finanţelor, în loc să rebegească pe asfaltul din faţa Parlamentului:

"Protest demn şi civilizat împotriva Parlamentului!

Parlamentul este forţa numărul unu a acestei ţări.

Boc nu-i bun?

Dă-l jos pe Boc!"

Cele două persoane răspundeau la trei nume: Sorin, Ovidiu şi Vîntu.

Ele au afirmat răspicat că protestul de la Ministerul Finanţelor este inadmisibil şi că trebuie desfăşurat în fata Parlamentului.

FLASHBACK nr.1

"Mi-am dat demisia de onoare, pentru că nu am reuşit să manageriez bine protestul. Am oprit o acţiune superbă care mergea foarte bine. O colegă mi-a spus să nu oprim protestul pentru că aştia nu se vor ţine de cuvânt, dar eu am oprit-o. Nu voi merge la întâlnirea de sâmbătă", a spus, referindu-se la protestul de la Ministerul Finanţelor, Vasile Marica, liderul sindicatului Alianţei "Sed Lex", organizaţie din CNSLR Frăţia, care îl are drept vicepreşedinte pe Liviu Luca, partenerul de afaceri al lui Vîntu, alături de care a fost chemat la Parchet, în dosarul favorizării infractorului Viorel Popa.

Al doilea act: Sâmbătă/Congresul PSD

Şi dacă o să vină PSD, atunci banii se vor întoarce în salariile tăiate.

Şi dacă o să vina PSD, atunci pâine-lapte-carne-ouă (nu, ouă nu promite, ci ulei-zahăr) vor regresa la 5% TVA.

Şi dacă o să vina PSD, atunci numărul taxelor parafiscale se va înjumătăţi.

Şi dacă o să vină PSD, atunci monopolurile de stat îşi vor recupera pierderile aşa de tare, încât vor ajunge profitabile.

Dacă o să vină PSD, atunci ne vom întoarce în vremurile de dinaintea crizei.

Duşmanul are un chip şi are un nume.

El este Traian Băsescu.

"Facem apel la toţi românii să iasă în stradă, în ziua dezbaterii moţiunii, faceţi grevă generală!", a îndemnat Victor Ponta.

"Veniţi cu toţii la Parlament, în ziua moţiunii!", a chemat Ponta, gând la gând cu Che Guevara.

Doar pentru pâine-lapte-carne-ulei-zahăr, nu mă deranjez să o iau de păr pe Roberta Anastase şi să o dau afară din Parlament, cum mi-a sugerat Victor Ponta că ar trebui să fac, pentru cazul că ar fura votul de la moţiune.

Precis că o să-l fure.

Ce-am să mă fac?!

Dar, dacă dădeau 5% TVA şi la ouă, aş fi venit.

FLASHBACK nr.2

Preşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a afirmat că sindicatele vor fi în stradă în ziua în care Parlamentul va vota moţiunea de cenzură pe care opoziţia intenţionează să o depună.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a promis că şi sindicaliştii săi vor sprijini din stradă dezbaterea moţiunii de cenzură.

Preşedinţii marilor confederaţii sindicale - Marius Petcu (Frăţia), Dumitru Costin (BNS), Iacob Baciu (CSDR) şi Ion Popescu (Meridian) au făcut parte, până de curând, din Consiliul de Administraţie al postului de televiziune al lui Sorin Ovidiu Vîntu - Realitatea TV.

De pe blogul lui Adrian Năstase : "Starea de spirit şi reacţia protestatarilor de la Ministerul de Finanţe sunt cele de care PSD are nevoie pentru a ţine piept în Parlament puterii".

Actul 3: Duminică/Băsescu la o televiziune

TVR sau PRO TV ar trebui să-l aibă pe Traian Basescu drept invitat, mâine (n.r. articolul a fost postat sâmbătă), cu o zi înainte de depunerea moţiunii în Parlament.

Ca să lase toată duminica la dispoziţia analiştilor pe marginea discursului său, probabil că are să apară dimineaţa.

Aşa că mă grăbesc să spun ce va spune, ca să-l fac să-mi ia vorbele din gură, sau, în altă variantă, să-şi schimbe discursul.

Sau să nu mai apară la TVR ori PRO TV, ci la B1 TV.

Sau să nu mai apară deloc.

Toate aceste variante prezintă avantajul că nu vor infirma ceea ce am scris, în schimb, dacă nu va avea timp pentru reacţie, este posibil să spuna exact ceea ce urmează.

Băsescu va spune că protestele sindicale, acţiunea opoziţiei politice şi manipularea prin mass-media sunt orchestrate într-o lovitură de stat, care îl are în spate pe Sorin Ovidiu Vîntu şi că există înregistrări care dovedesc asta.

Băsescu va spune că ziariştii presei centrale în proporţie de 80% (nu doar din trustul Realitatea - o listă în devălmăşie de lideri de opinie dintre cei mai cunoscuţi) au executat ordine venite de la Sorin Ovidiu Vîntu (şi că există înregistrări care dovedesc asta), care le-a dictat pe cine să invite în emisiuni de televiziune şi pe cine să atace, în mass-media, în general.

Băsescu va spune că, în conformitate cu datele Registrului Comerţului, numeroşi lideri sindicali sunt sau au fost în afaceri cu Sorin Ovidiu Vîntu sau lucrează ori au lucrat pentru el: Liviu Luca, Eugen Gheorghe Luha, Cristian Gheorghe Toroipan, Radu Bogdan Negrutzi, Marius Grigore Petcu, Iacob Baciu, Ion Popescu, Matei Radu Bratianu, Dumitru Costin.

Băsescu va spune că PSD este penetrat de Sorin Ovidiu Vîntu şi că asocierea lui cu partidul a supravieţuit căderii lui Geoană şi că are înregistrări care dovedesc asta.

Băsescu va mai spune că Sorin Ovidiu Vîntu este disperat să-l doboare, pentru că nu găseşte nici o altă soluţie la cazul favorizării infractorului Nicolae (Viorel) Popa, în care Vîntu este acuzat.

Băsescu va anunţa că Nicolae (Viorel) Popa este în ţară şi că a colaborat cu autorităţile române, încă de pe când era în Indonezia, când înregistra convorbirile telefonice.

Băsescu va spune că înregistrarea convorbirilor lui Sorin Ovidiu Vîntu a început încă din 2006, datorită caracterului lor afectând siguranţa naţională.

Băsescu va spune că Sorin Ovidiu Vîntu este exponentul intereselor ruseşti în România şi că lovitura de stat pusă la cale acum urmăreşte, concomitent cu asigurarea propriei libertăţi, să le recâştige interesul ruşilor, care l-au şters de pe listă, odată cu pierderea alegerilor de către Mircea Geoană.

FLASHBACK nr.3

Blog-ul lui Dan Andronic, consilier prezidenţial şi inamic al fostului său patron, Sorin Ovidiu Vîntu:

"Mi-a atras atenţia o afirmaţie a fostului bodyguard al lui Vîntu, regăsită în rechizitoriul Parchetului, publicat de EvZ.

"Imediat după prima întâlnire cu procurorii, şoferul Stoian continuă să ia legătura în repetate rânduri cu anumite persoane cu numere de telefon din Indonezia, cu care discută despre situaţia extrădării lui Popa. Însă, pe măsură ce toate demersurile de a-l scoate pe acesta din arest eşuează, nervozitatea celor implicaţi în "afacere" creşte: "cisternele" din cont nu sunt folosite cum trebuie, iar cei care ar fi trebuit să facă sunt nemulţumiţi de cantitatea de "motorină" livrată, în timp ce SOV pare să-i evite.

În final, Stoian explică tranşant problema: "N-are cum (să vorbească SOV - n.r.). E timbrul vocal dat în urmărire! Ce vrei să înţelegi mai mult?!" Am incheiat citatul din EvZ.

Ştiţi ce înseamnă asta?

Echelon

Iar aprobarea americanilor pentru o asemenea operaţiune se dă doar pentru operaţiuni cu implicaţii în sfera siguranţei naţionale. Deci, mai urmează un dosar. Mai tare..."

Prin asta, Dan Andronic sugerează că Sorin Ovidiu Vîntu ar fi urmărit, de foarte mult timp, sub suspiciunea că ar pregăti o lovitură de stat, pentru că "Echelon" este cel mai sofisticat sistem de urmărire din lume şi este pus la dispoziţie numai în cazuri extrem de grave:

Sistemul de supraveghere Echelon este format dintr-un sistem de staţii spion de pe teritoriul Marii Britanii, controlate de americani, care supraveghează fără întrerupere toate mesajele trimise prin telefon, fax şi e-mail de pe teritoriul european. Aceste mesaje sunt interceptate în mod curent de Agenţia pentru Securitate Naţională a Statelor Unite, care transferă toate informaţiile vizate de la centrala europeană la centrul strategic din Londra, apoi, prin satelit, la Fort Meade în Maryland, trecând prin nodul de reţea din Menwith Hill din Yorkshire.

Epilog

Doamne!, ce s-ar face Băsescu fără Vîntu?!

Mai urât decât preşedintele Traian Băsescu, astăzi nu mai este decât Sorin Ovidiu Vîntu.

Omul ăsta cu iniţiale de fond mutual, este desfigurat într-atât, încât îi poţi face orice vrei.

Poţi oricând să-l filmezi şi să zici că asta-i adevărata înfăţişare a lui Darth Vader, din "Războiul stelelor".

Poate că aşa şi este.

Poate că el e simbolul răului.

Al trădării, al conspiraţiei, al hoţiei, al minciunii, al crimei, al complotului, al manipulării.

Poate că foloseşte "Forţa" în scop pervers.

Data viitoare, când mă întâlnesc cu el, am să-mi iau briceagul cu mine, să mă apăr.

Dar, domnule preşedinte, oricât ar fi furat la FNI Sorin Ovidiu Vîntu, în urmă cu zece ani (dacă a furat, că eu unul n-am putut-o dovedi, deşi chiar m-am străduit), vreţi cumva să spuneţi că a fost atât de mult încât acum, după un deceniu, trebuie să ne împrumutăm de la FMI ca să ne plătim salariile sfeterisite?

Ce legătura are Vîntu cu prostia lui Emil Boc?

Cine l-a pus premier pe Boc, de două ori, când n-avea voie nici măcar o dată?

Vîntu?!

Dincolo de orice înregistrări care ar dovedi că, într-adevăr, careva o fi pus la cale o lovitură de stat, cu participarea sindicatelor, a PSD şi a scursorilor din presă, rămâne o problemă de discernământ: ne va fi foarte greu să deosebim lovitura de stat, de necesara şi legitima schimbare de regim.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Draga Make,"ca cum spunea un antevorbitor", eu nu mai dorm de grija lor.Nu mai dorm fiindca sunt prost(it) de tot ceea ce se intampla pe plaiurile mioritice.Ori am inebunit cu totzii, ori tzara asta e (doamne iarta-ma) la fel de strimba ca SOV si Base. Boc nu intra in ecuatzie, ca el e cu mintea la cosit. Cu coasa.Daca as fi bogat i-as privatiza coasa lu' Boc. Prin negociere directa.Ca sa nu ne vindem tzara, Dar cum nu sunt chiar asha instarit, ma (ne)multumesc, uitindu-ma ca prostul, la faptul ca in tzara lu' Base, o sa platim cu tozii vreo trei sute de milioane de euro pentru pagubitzii de la FNI. Care bani, merita totzi banii, pentru ca nu e asha, avem Realitatea si Monkey Channell si Catzavencu si ce vrea muschii nostrii. Care multimedii sunt libere si verticale.Si mai ales independente. Americanul zice: "Nu ma intreba cum am facut primul milion". Dar nici unui american nu i-a trecut prin cap sa zica:"Nu ma intreba cum am facut primele trei sute de milioane"...Au si imperialistii americani, deontologia lor.O fi vreo intamplare ca Monkey Channel, are acces, prima, la orice informatzie din BVB? Sau e tot o Tzeapa a lui Farmache?

    De fapt stiu tot eu raspunsul. Monkey Channel nu a putut cumpara un teren minunat, pentru ca BVB a fost mai smechera si l-a lut ea.Semind un contract venit pe fax.Si originalul era un fals. Dar vorba aceea, primul venit, primul servit. Pe asta a scapat-o SOV. pentru ca e norocos.Si Base a ramas stimb cind a aflat. E o chestiune de siguranta nationala. Nu asta cu terenul. Prin sistemul Echelon, vom afla ca totzi suntem strimbi. Cu asemenea conducatori.Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare. De catre noi totzi. Pentru ca platim cu totzii. Taxe si impozite.Pe propria noastra prostie... 

    1. bravo make, nici cu unul nicu altul, ci doar Boc. La boc e buba, el din prostie strica si proiectele altora, ca sa nu mai spunem ca nu e in stare sa le aiba pe ale lui...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb