Windows 11 - noul sistem de operare dezvoltat de Microsoft

Comunicate de presă / 25 iunie 2021

Windows 11 - noul sistem de operare dezvoltat de Microsoft

Compania Microsoft a prezentat ieri Windows 11, conform unui comunicat remis redacţiei.

Reproiectat pentru a spori productivitatea, creativitatea şi confortul

În cazul Windows 11, designul şi experienţa de utilizare au fost simplificate, cu scopul de a facilita creativitatea şi rezolvarea sarcinilor în timp util. Astfel, noul Windows are un aspect modern, proaspăt, ordonat şi atractiv. De la noul buton de Start şi taskbar până la fiecare sunet, font şi iconiţă, totul a fost gândit astfel încât să ofere sentimentul de control, calm şi confort.

Windows a înlesnit întotdeauna munca utilizatorilor, oferindu-le posibilitatea de a accesa multiple ferestre şi capacitatea de a fixa aplicaţii una lângă alta. Acum, în Windows 11, compania Microsoft introduce Snap Layouts, Snap Groups şi Desktops, instrumente şi mai puternice care uşurează munca şi sporesc capacitatea de a efectua mai multe sarcini simultan, prioritizând lucrurile importante. Acestea sunt funcţii noi, concepute pentru a ajuta utilizatorii să-şi organizeze ferestrele de lucru şi să-şi optimizeze ecranul. În plus, prin intermediul funcţiei Desktops, aceştia pot crea desktopuri separate pentru fiecare tip de activitate, pe care le pot personaliza apoi după bunul plac - desktopuri pentru muncă, gaming sau şcoală.

Windows 11 reduce din complexitate şi aduce simplitate.

Un mod mai rapid de a lua legătura cu cei dragi

Pentru a fi mai aproape de ceea ce ne place este esenţial să fim mai aproape de cei dragi, iar evenimentele din ultimele 18 luni au dus la apariţia unui nou comportament în ceea ce priveşte crearea de conexiuni digitale semnificative cu ceilalţi oameni.

În acest sens, pe Windows 11, noua funcţie de Chat din Microsoft Teams va fi integrată în Taskbar, iar utilizatorii se vor putea conecta instantaneu prin text, voce, chat sau video cu oricare dintre contactele lor, de oriunde, indiferent de platformă sau dispozitiv, pe Windows, Android sau iOS. Mai mult, dacă persoana cu care încearcă să ia legătura nu a descărcat aplicaţia Teams, conexiunea poate fi realizată prin intermediul SMS-ului bidirecţional.

Windows 11 asigură cele mai bune experienţe de gaming pe PC de până acum

Windows 11 se adresează şi gamerilor, gaming-ul fiind dintotdeauna o parte fundamentală a Windows-ului. Ieri, sute de milioane de oameni din întreaga lume joacă jocuri pe Windows şi interacţionează astfel cu cei dragi şi, întrucât Windows 11 integrează cele mai noi tehnologii în acest domeniu, facilitează utilizarea întregului potenţial al sistemului hardware, precum: DirectX 12 Ultimate, care oferă o grafică impresionantă, captivantă, la frecvenţe mari ale cadrelor; DirectStorage pentru timpi de încărcare mai rapizi şi experienţe de utilizare care pun un accent mult mai mare pe detalii în timpul jocului; Auto HDR pentru o gamă de culori mai largă şi mai vie, care facilitează o experienţă vizuală cu adevărat captivantă.

Un mod mai rapid de a obţine informaţiile relevante

Windows 11 vă aduce mai rapid aproape de ştirile şi informaţiile care vă interesează, prin intermediul Widgets - un nou feed personalizat, alimentat de inteligenţa artificială şi de cea mai performantă verisune a browser-ului Microsoft Edge. În plus, pentru creatori şi editori, funcţia Widgets deschide în Windows noi ecrane pentru a oferi conţinut personalizat.

Un nou Microsoft Store, care integrează atât funcţiile de divertisment, cât şi aplicaţiile preferate

Noul Microsoft Store este locaţia unică unde utilizatorii de Windows pot avea acces la aplicaţii şi conţinut pentru vizionare, creaţie, jocuri, lucru şi învăţare.

De asemenea, odată cu Windows 11, Microsoft aduce pentru prima dată aplicaţii Android pe Windows. Astfel, începând din acest an, utilizatorii vor putea să descopere aplicaţii Android în Microsoft Store şi să le descarce prin Amazon Appstore - spre exemplu, vor putea să înregistreze şi să posteze un videoclip de pe TikTok, sau să folosească Khan Academy Kids pentru învăţare virtuală chiar de pe computer.

Windows 11 - mai rapid, mai sigur şi mai familiar pentru IT

Pentru IT, Windows 11 este construit pe fundaţia compatibilă Windows 10 pe care o cunoaştem cu toţii, astfel că noul Windows va putea fi implementat într-un mod similar cu Windows 10. Tranziţia la Windows 11 va fi, aşadar, ca o actualizare a Windows 10, iar experienţele de gestionare familiare pe care le avem la dispoziţie ieri - cum ar fi Microsoft Endpoint Manager, configuraţia cloud, Windows Update for Business şi Autopilot - vor sprijini procesul de integrare a sistemului de operare Windows 11.

Windows 11 este sigur şi datorită design-ului său, având integrate noi tehnologii de securitate care vor adăuga niveluri suplimentare de protecţie de la cip la cloud, pentru a spori productivitatea şi a facilita noi experienţe de utilizare. Windows 11 oferă un sistem de operare bazat pe modelul Zero Trust pentru a proteja datele şi a securiza accesul de pe toate dispozitivele, compania Microsoft lucrând îndeaproape cu partenerii săi OEM (Original Equipment Manufacturer) şi cu producătorii de cipuri pentru a crea standarde de securitate care să răspundă provocărilor aduse de evoluţia constantă a peisajului ameninţărilor cibernetice, precum şi de noul mod de lucru hibrid.

Este momentul optim pentru a cumpăra un computer

Cu ajutorul unor companii precum Dell, HP, Lenovo, Samsung, Surface, şi nu doar, Microsoft s-a asigurat că majoritatea computerelor disponibile pe piaţă vor fi compatibile cu Windows 11, din toate punctele de vedere, de la formă la preţ.

Windows 11 va fi disponibil pe computerele noi şi pe computerele eligibile pentru Windows 10, printr-un upgrade gratuit, în perioada imediat următoare, iar pentru a verifica eligibilitatea actualelor computere cu Windows 10, în vederea actualizării gratuite la Windows 11, utilizatorii pot accesa Windows.com şi descărca aplicaţia PC Health Check. În plus, Microsoft colaborează cu partenerii săi de retail pentru a se asigura că toate computerele cu Windows 10, care pot fi achiziţionate în prezent, sunt pregătite pentru actualizarea la Windows 11. Actualizarea gratuită va fi lansată pe computerele Windows 10 eligibile în perioada următoare, continuând şi în 2022. De asemenea, începând de săptămâna viitoare, Microsoft va începe să partajeze o versiune pilot a Windows 11, pentru feedback, în cadrul Programului Windows Insider - o comunitate de fani Windows al căror feedback este important pentru companie.

Windows reprezintă mai mult decât un simplu sistem de operare, el face parte din viaţa şi din munca fiecăruia dintre noi, fiind locul în care ne conectăm unii cu ceilalţi, învăţăm, lucrăm şi ne relaxăm. Microsoft speră că utilizatorii îi împărtăşesc entuziasmul în ceea ce priveşte Windows 11 şi este nerăbdătoare să vadă modul în care acesta (Windows 11) ne inspiră pe fiecare dintre noi în procesul de creaţie.

Utilizatorii sunt sfătuiţi să caute PC-uri care să indice faptul că sunt eligibile pentru actualizarea gratuită sau să contacteze distribuitorii pentru informaţii suplimentare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb