Şapte din zece companii globale (70%) susţin că Internet of Things (IoT) şi cloud vor fi pilonii tehnologiei de fabricaţie, iar aproximativ jumătate vor acorda prioritate automatizării proceselor (RPA), conform datelor publicate, joi, de Wizrom Software, informează Agerpres.
"Sănătatea angajaţilor, digitalizarea şi reinventarea proceselor de business sunt principalele provocări cu care se confruntă, la ora actuală, companiile din sectorul producţiei (...) Pandemia de coronavirus a impactat foarte multe industrii, printre ele numărându-se şi afacerile care activează în producţie, pe care le-a obligat să îşi reaşeze obiectivele strategice şi investiţiile în dezvoltare pentru a susţine operaţiunile. În 2020, numeroase companii din România au investit mai mult ca niciodată în soluţii IT de digitalizare, de comerţ electronic şi de lucru remote, ca urmare a schimbărilor impuse de COVID-19. Cei mai mari jucători de pe plan local continuă şi în 2021 să mizeze pe aportul tehnologiei, pentru a fi pregătiţi şi flexibili în a răspunde altor posibile schimbări în mediul şi modul lor de lucru, dar şi a veni în întâmpinarea nevoilor clienţilor în moduri noi", sunt de părere specialiştii Wizrom Software.
Sondajul global "Reinventing the future of manufacturing", realizat de compania de consultanţă PwC şi citat de Wizrom Software, arată că 41% dintre producători au menţionat ca principală preocupare, în următoarele şase luni, ameninţările concurenţiale, de business, în timp ce 35% dintre manageri s-au declarat îngrijoraţi privind sănătatea angajaţilor lor, precum şi a joburilor acestora.
De asemenea, peste o treime dintre respondenţi (34%) au menţionat digitalizarea ca fiind principala provocare a următoarelor luni, iar o pondere similară au specificat siguranţa şi sustenabilitatea afacerilor pe care le conduc.
În ceea ce priveşte digitalizarea, 70% din totalul companiilor globale cred că IoT şi cloud vor fi pilonii tehnologiei de fabricaţie, în timp ce aproximativ jumătate vor acorda prioritate automatizării proceselor (RPA).
Un alt studiu, realizat de Deloitte Millennial Survey în 43 de ţări, înainte de apariţia noului coronavirus, iar un al doilea, în 13 ţări, după declanşarea pandemiei, şi publicat în martie 2021, evidenţiază că programul de lucru flexibil ar putea reprezenta o soluţie pentru reducerea nivelului de stres pe care îl resimt tinerii, în condiţiile în care aproape 70% dintre Millenials şi 64% dintre exponenţii Generaţiei Z spun că posibilitatea de a lucra la distanţă, în viitor, le-ar scădea nivelul de stres.
În acest context, reprezentanţii Wizrom Software sunt de părere că noile tendinţe creează şi vor crea noi şi noi provocări pentru companiile din producţie, care vor fi nevoite să accelereze inovaţia şi să pună accent pe digitalizarea produselor şi a serviciilor, precum şi pe îmbunătăţirea metodelor şi a forţei de muncă.
"Numeroase industrii vor alege personalizarea completă a softurilor de business, în funcţie de specificul şi de nevoile fiecărei companii, iar componenta de inteligenţă artificială se va regăsi frecvent în dezvoltarea afacerilor", estimează specialiştii, potrivit Agerpres.