WORLD VISION ROMÂNIA: Riscul femeilor din Ucraina de a fi traficate a crescut semnificativ de când a început războiul


Miscellanea / 8 martie 2022

Riscul femeilor din Ucraina de a fi traficate a crescut semnificativ de când a început războiul

Riscul femeilor din Ucraina de a fi traficate a crescut semnificativ de când a început războiul, avertizează Organizaţia World Vision în contextul zilei de 8 martie, când sărbătorim drepturile femeilor, zi care coincide cu cea de-a treisprezecea zi a războiului din Ucraina, se arată într-un comunicat de presă. Peste 97% dintre fetele din comunităţile unde lucrează World Vision România au auzit despre fenomenul traficului de persoane. Aceste date arată cât de răspândit este fenomenul şi reprezintă un semnal pentru autorităţile române că trebuie să protejeze femeile şi copiii care fug de război.

Potrivit sursei citate, România este una dintre principalele ţări unde ucrainenii caută primul adăpost, în afara pericolului războiului, alături de Polonia, Ungaria şi Republica Moldova. Peste 291 de mii de cetăţeni ucraineni au intrat pe teritoriul ţării noastre în primele 12 zile de război, potrivit datelor de la Poliţia Frontieră. Cei mai mulţi sunt mame cu copii.

Nevoia de a-şi părăsi casele le expune pe femeile ucrainene la un alt pericol: traficul de persoane. România şi alte ţări din Estul Europei ocupă primele locuri în UE la numărul victimelor ale traficului de persoane, conform unui raport al Comisiei Europene.

Ce cred adolescentele din România că se întâmplă cu fetele şi femeile traficate

Peste 97% dintre fetele cu vârste între 14 şi 19 ani din comunităţile de la sate unde lucrează World Vision România au auzit despre fenomenul traficului de persoane. Iar mai mult de 53% spun că femeile şi fetele sunt cele mai vulnerabile în faţa traficanţilor, conform unui sondaj realizat recent de fundaţie.

Când au fost întrebate ce cred că se întâmplă cu victimele traficate, adolescentele au răspuns: prostituţie (72%), sunt răpite (67%), oferite spre vânzare (65%), sunt silite la muncă forţată (34%) şi la cerşit (30%)

"Astăzi sărbătorim femeile din toată lumea, însă cele mai multe gânduri şi rugăciuni merg către femeile cele mai vulnerabile din Ucraina. Dintre refugiaţii care au intrat în România în ultima săptămână cei mai mulţi sunt din rândul femeilor. Multe sunt mame cu doi sau trei copii ori femei însărcinate care au nevoie de protecţia şi grija noastră. Femeile sunt speriate şi epuizate după zile întregi de drum bătut până la graniţe ca să scape de război. Însă mamele pe care le-am întâlnit nu sunt cel mai speriate pentru ele, cât pentru copiii şi soţii lor pe care i-au lăsat acasă.

Riscul de trafic uman era crescut pentru femeile din Estul Europei şi înainte de război, inclusiv pentru femeile din Ucraina. Din cauza crizei din aceste zile, pericolul pentru aceste femei, mame şi fete deopotrivă, este mai mare ca oricând", a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

Conform comunicatului, în două rapoarte realizate anul trecut de Ambasada SUA, li se atrage atenţia atât autorităţilor din România, cât şi celor din Ucraina, că trebuie să pregătească mai bine personalul care se ocupă de astfel de cazuri, împreună cu procurorii şi judecătorii, dar şi că trebuie să eficientizeze sistemul de identificare a victimelor astfel încât cât mai multe să poată primi sprijinul necesar.

World Vision România solicită autorităţilor române să monitorizeze îndeaproape situaţia femeilor si fetelor ucrainene intrate pe teritoriul ţării noastre, pentru ca ulterior, împreună cu ONG-urile şi alţi actori sociali sau privaţi, să le asigure transportul către spaţii de cazare sigure, în care să existe personal pregătit pentru a le oferi sprijinul necesor femeilor şi copiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb