WORLD VISION: Unu din cinci copii ucraineni şi-a părăsit casa, zeci de copii au murit

G.B
Miscellanea / 24 martie 2022

Unu din cinci copii ucraineni şi-a părăsit casa, zeci de copii au murit

La o lună de la izbucnirea războiului din Ucraina, unu din cinci copii a fugit cu familia - 1,5 milioane de copii din totalul de aproximativ 6.5 milioane de copii. Cel puţin 75 de copii au murit, iar 99 au fost răniţi în urma atacurilor militare. Eforturile umanitare trebuie să se îndrepte în primul rând către protejarea minorilor, inclusiv în faţa riscului de trafic, conform organizaţiei World Vision. Până în acest moment, echipa World Vision România a asistat peste 13.500 de persoane, dintre care aproape jumătate copii, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, aceste cifrele reprezintă doar raportările oficiale, însă acestea ar putea fi mult mai mari, atrage atenţia Oficiul Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului. Una dintre cauze este că în zonele grav afectate de atacuri (ca Mariupol, Volnovakha, Izium, Sievierodonetsk, Rubizhne şi Trostianets) informaţiile circulă foarte greu.

Totodată, Guvernul de la Kiev susţine că atacurile armatei ruse au lovit 1500 de clădiri rezidenţiale, 202 şcoli şi 34 de spitale.

Măsurile pentru protejarea minorilor: Spaţii prietenoase pentru copii în vamă şi adăposturi, centre educaţionale şi integrarea copiilor ucrainieni în sistemul de educaţie din România

Una dintre primele măsuri luate de World Vision România a fost realizarea a trei spaţii călduroase şi prietenoase pentru mame şi copii: în Huşi, Iaşi şi la Vama Siret. Pe lângă acestea, World Vision va amenaja încă 15 spaţii similare. Acestea vor fi amplasate pe teritoriul României, Republicii Moldova şi Ucrainei. În plus, World Vision România sprijină o serie de adăposturi din Iaşi şi Bucureşti prin oferirea de produse şi plata utilităţilor.

"Măsurile pentru protejarea minorilor sunt esenţiale în această criză, ei sunt cei mai vulnerabili. Pe lângă spaţiile pentru copii deja amplasate de fundaţia noastră, în următoare etapă vom dota centre psiho-socio-educaţionale pentru ca elevii să poată să continue să înveţe. Până în acest moment, conform datelor oficiale, aproximativ 30.000 de copii au rămas pe teritoriul României. Este esenţial ca, pe termen lung, să gândim măsuri concrete pentru integrarea copiilor ucraineni în sistemul de educaţie din România", a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

În prima lună de război, World Vision România a susţinut trei spitale şi o fundaţie din Ucraina cu cinci transporturi cu produse de maximă necesitate: alimente, produse igienico-sanitare, cazarmament şi trei maşini de spălat.

World Vision se alătură apelurilor umanitare pentru încetarea imediată a ostilităţilor. Organizaţia internaţională subliniază că civilii trebuie să poată fi evacuaţi în siguranţă, dacă doresc acest lucru, şi fără niciun fel de discriminare. Totodată, World Vision atrage atenţia că toate organizaţiile umanitare ar trebui să aibă acces liber către oamenii care au nevoie de sprijinul lor, se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Organizatiile Azov au antrenat copiii ucrainieni sa lupte deci....lasati manipularea

    1. Nu exista nenumarate filmulete pe retelele de socializare cu copii ucrainieni cu arma in mana in timp ce eliberatorii ii pleznesc cu rachete si obuze?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb