"X-Trade Brokers": Euro întrerupe şirul de creşteri săptămânale în faţa dolarului

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 octombrie 2010

"X-Trade Brokers": Euro întrerupe şirul de creşteri săptămânale în faţa dolarului

"În ciuda unor elemente de îngrijorare care persistă în privinţa bătrânului continent, între care povara sprijinirii băncilor irlandeze de către stat, euro a fost alegerea inves-titorilor dornici să se pună la adăpost faţă de un dolar în scădere", este de părere Victor Safta, directorul sucursalei din România a "X-Trade Brokers".

Moneda unică europeană a fost într-un trend ascendent susţinut începând cu luna septembrie, apreciindu-se cu aproximativ 10,2% faţă de dolarul american în intervalul menţionat.

Semnalele clare potrivit cărora Federal Reserve este dispusă să injecteze noi lichidităţi în sistemul financiar pentru a stimula o economie în încetinire şi niveluri ale inflaţiei sub cele dorite au stat la baza reevaluării poziţiilor pe dolar, sunt de părere analiştii. "Temerile care duseseră în prima parte a anului la vânzări masive de Euro în condiţiile în care erau semne de întrebare privind viabilitatea proiectului monetar comun au fost cu totul uitate în ultimele luni. Euro şi-a jucat rolul de contraparte a unui dolar slăbit de aşteptările unor noi măsuri de relaxare monetară neconvenţională", a adăugat Victor Safta.

Momentul de faţă are însă dificultăţile lui. Atitudinea prudentă în faţa inflaţiei a preşedintelui Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a adâncit diferenţa de abordare a politicii monetare faţă de Fed conducând în schimb la un interes sporit pentru euro. Cu toate acestea, pieţele au tendinţa de a suprareacţiona, iar moneda europeană ar putea fi vulnerabilă la o corecţie. "Comitetul de politică monetară al Fed este departe de unanimitate în privinţa direcţiei de urmat. O abordare graduală ar putea surprinde unii participanţi la pieţe, creând posibilitatea unei corecţii pozitive a dolarului american", a declarat Victor Safta.

Moneda unică europeană a închis într-o uşoară scădere săptămâna trecută, după 4 evoluţii săptămânale anterioare pozitive.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb