Zebrapay îşi finanţează extinderea locală şi internaţională cu fonduri atrase prin piaţa de capital

G.B
Piaţa de Capital / 27 iulie 2021

Zebrapay îşi finanţează extinderea locală şi internaţională cu fonduri atrase prin piaţa de capital

ZebraPay, liderul local al pieţei de automate de plăţi, cu peste 5.700 de staţii de plată SelfPay la nivel naţional, a listat astăzi, 27 iulie, obligaţiuni în valoare de 3 milioane de euro. Obligaţiunile companiei se tranzacţionează pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier PAY26E. Listarea obligaţiunilor vine după ce compania a derulat un plasament privat de obligaţiuni prin care a atras de la investitorii din piaţa de capital fondurile necesare dezvoltării reţelei de Staţii de Plată la nivel naţional şi internaţional şi diversificării serviciilor, conform unui comunicat remis redacţiei.

"De la începutul anului am continuat să finanţăm economia, iar emisiunile de obligaţiuni şi titluri de stat au fost unele dintre instrumentele cele mai des folosite pentru acest lucru. Valoarea tuturor emisiunilor de obligaţiuni corporative şi a titlurilor de stat listate de la începutul anului depăşeşte un miliard de euro, fonduri care susţin dezvoltarea economiei. Ne bucurăm că SelfPay a ales piaţa de capital pentru a-şi pune în aplicare planurile de extindere la nivel naţional şi internaţional. Mult succes!", a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

"Pentru SelfPay, emisiunea de obligaţiuni şi listarea acestora pe piaţa de capital înseamă nu doar finanţare pentru planurile de extindere locale şi internaţionale, ci şi un imens capital de încredere din partea investitorilor. Înseamnă intrarea în liga mare a afacerilor cu ADN 100% românesc", a declarat Adrian Badea, Directorul General SelfPay.

Potrivit sursei citate plasamentul privat pentru obligaţiunile SelfPay a avut loc la începutul lunii iunie 2021. Compania a emis un număr de 30.000 de obligaţiuni, cu o valoare nominală de 100 euro şi o dobândă de 5,5%, cu data scadenţei la 16 iunie 2026. În cadrul plasamentului au subscris 99 de investitori, iar subscrierea minimă a unui investitor a fost de 200 de obligaţiuni, respectiv 20.000 de euro. Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor au fost realizate cu sprijinul BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania.

"Misiunea BT Capital Partners de a contribui la dezvoltarea mediului de afaceri local, pieţei de capital, precum şi de a oferi investitorilor şansa să participe la oportunităţi unice de investiţii, continuă prin adăugarea unui nou sector pe piaţa de capital din România. Diversificarea sectoarelor de activitate a companiilor care îşi îndreaptă atenţia spre finanţări alternative prin intermediul Bursei de Valori Bucurşti va asigura o plajă tot mai largă de oportunităţi de investiţii, iar domeniul fintech atrage tot mai mult interes din partea investitorilor. Mulţumim partenerilor de la ZebraPay pentru încrederea acordată şi ne bucurăm să fim alături de ei în drumul pe piaţa de capital", a menţionat Daniela Secară, Director General BT Capital Partners.

ZebraPay a înregistrat în 2020 venituri de 112,5 milioane de lei, o creştere de 23% faţă de 2019 când a înregistrat venituri de 91,5 milioane de lei. Creşterea veniturilor s-a datorat extinderii reţelei naţionale de Staţii de Plată, de la 3.950 la finalul anului 2018, la 5.700 la finalul anului 2020. Profitul net al companiei a crescut de la 1,1 milioane de lei în 2019 la 4,5 milioane de lei în 2020, pe fondul numărului de tranzacţii din ce în ce mai mare, majoritatea fiind plăţi pentru facturi şi alte servicii.

Pentru 2021, compania prognozează o creştere a veniturilor cu 15%, până la 129,9 milioane de lei, iar pentru 2022 până la 167,3 milioane de lei. Estimarea de creştere se bazează pe un plan de afaceri care include dezvoltarea reţelei de Staţii de Plată de la nivel naţional, a unei aplicaţii mobile pentru diversificarea serviciilor oferite clienţilor şi dezvoltarea din 2022 a unei reţele de Staţii de Plată în Spania, Italia, Franţa, Irlanda, precum şi alte ţări din regiune. Conform estimărilor companiei, la finalul anului 2026 numărul terminalelor de plată va ajunge la un total de circa 19.000, atât la nivel naţional, cât şi internaţional (pe cele patru pieţe ţintă destinate extinderii, Italia, Spania, Franţa şi Irlanda). Fondurile atrase prin intermediul plasamentului privat de obligaţiuni vor susţine planurile de creştere ale echipei SelfPay.

ZebraPay a fost fondată în 2009 şi este în prezent liderul pieţei locale de automate de plăţi, cu peste 5.700 de Staţii de Plată SelfPay în peste 1.000 de localităţi de pe întreg teritoriul ţării. Staţiile de Plată SelfPay oferă posibilitatea de a plăti mai mult de 200 de servicii (inclusiv facturi la utilităţi, televiziune, internet, telefonie, taxe şi impozite), atât cu numerar, cât şi prin metode de plată electronice. Staţiile de Plată SelfPay pot fi găsite în marile reţele de retail, centre comerciale, pieţe, benzinării şi magazine de proximitate şi sunt disponibile în fiecare zi, în intervalul orar în care magazinele sunt deschise. Din 2020 SelfPay este membru al Asociaţiei Române de Fintech, organism care reprezintă interesele antreprenorilor români care dezvoltă produse tehnice în industria serviciilor financiare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb