Zeci de percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe într-un dosar de evaziune şi spălare de bani

Laura Boico
Anticorupţie / 29 septembrie 2016

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, efectuează, în această dimineaţă, percheziţii în municipiul Bucureşti şi în patru judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Conform sursei citate, 34 de percheziţii au loc în acest dosar la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi din judeţele Prahova, Ilfov, Suceava, Iaşi.

Anchetatorii spun că, în perioada 2012-2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

Astfel, administratorii unui număr de 20 de societăţi comerciale, prin intermediul acelor firme ar fi fost efectuate operaţiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

Printre societăţile unde anchetatorii fac percheziţii se numără şi o firmă a Adinei Buzatu, creatoare de modă, potrivit Digi24.ro.

"În baza facturilor emise de societăţile «fantomă» controlate de suspecţi, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit şi taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal. De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 117.746.750 lei", se arată în sursa citată.

În urma percheziţiilor, 27 de mandate de aducere vor fi puse în executare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Percheziţiile sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IJP Prahova, al poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Capitalei şi IPJ Iaşi, IPJ Suceava şi IPJ Ilfov, la acţiune participând 100 de poliţişti.

Totodată, activitatea este sprijinită de jandarmi din cadrul Grupării Mobile "Matei Basarab" Ploieşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb