Zelenski: "Anul viitor va fi o perioadă de decizii la nivel mondial"

S.B.
Internaţional / 31 decembrie 2023

Zelenski: "Anul viitor va fi o perioadă de decizii la nivel mondial"

Preşedintele Volodimir Zelenski a vorbit în mesajul său de sâmbătă sera despre provocările anului 2024, un an în care în multe ţări - inclusiv în SUA şi Rusia - au loc alegeri şi, prin urmare, vor fi schimbări de conducere, iar Ucraina are nevoie să-şi păstreze sprijinul internaţional pentru a putea duce mai departe războiul împotriva Rusiei, informează news.ro.

Zelenski a arătat că Ucraina mizează totodată pe dezvoltarea propriei producţii de arme şi, în ziua în care Rusia a înregistrat cel mai grav atac asupra teritoriului său, la Belgorod, liderul de la Kiev a reiterat promisiunea că nicio lovitură a Moscovei împotriva ţării sale nu va rămâne fără consecinţe "practice".

Zelenski le-a spus ucrainenilor că Valeri Zalujni, comandantul armatei, i-a prezentat un raport de bilanţ al anului care s-a scurs şi un plan pentru anul 2024. Un alt raport a fost prezentat de şefii serviciilor de informaţii, care au dezvăluit "ce pregătesc ocupanţii", au consemnat aşteptările militare şi politice în general şi au schiţat posibilele evenimente din lume.

Ucraina îşi face deja planuri pentru reconfigurările politice care vor fi, cu obiectivul clar de a-şi menţine sprijinul internaţional şi de a lupta în continuare împotriva Rusiei.

"În ciuda a tot ceea ce se va întâmpla în alte ţări, în ciuda oricăror schimbări politice şi de stări de spirit, avem nevoie de o capacitate suficientă pentru a ne face propria noastră treabă, pentru a ne atinge obiectivele. Este clar că anul viitor va fi o perioadă în care se vor lua multe decizii - decizii globale. Iar Ucraina trebuie să fie capabilă să le influenţeze - să îşi atingă obiectivele. Vom lupta pentru influenţa noastră, pentru dreptate pentru Ucraina şi sunt recunoscător tuturor liderilor care ne-au ajutat, care au fost alături de noi de la 24 februarie (2022) şi care vor fi alături de noi şi în 2024", a arătat Zelenski.

"Ne pregătim să producem mai multe arme anul viitor", a anunţat preşedintele.

"Avem deja un program clar pentru activitatea noastră internaţională din ianuarie. Lucrăm cu partenerii noştri la soluţiile de care au nevoie fiecare soldat ucrainean, întreaga noastră naţiune şi statul nostru. Iar aceste soluţii vor fi puternice", a asigurat liderul de la Kiev.

În condiţiile în care Ucraina a suferit, vineri, cel mai amplu atac aerian rusesc de la începutul războiului, Zelenski a vorbit despre consecinţe şi despre cât de importantă este apărarea antiaeriană, pe care nu o poate avea decât cu sprijinul partenerilor internaţionali. "Aş dori să le mulţumesc tuturor partenerilor noştri pentru noua activitate operaţională de consolidare a apărării noastre aeriene. Nu suntem singurii care lucrează 24 de ore din 24, 7 zile din 7 în lumea liberă, iar acest lucru este important", a arătat Zeleneski.

Vorbind despre contracararea Rusiei, în ciuda eşecului contraofensivei ucrianene şi a reluării ofensivei ruse, el a spus că "este important ca lupta împotriva terorismului să nu se oprească nici măcar o zi, iar Rusia să nu poată câştiga nimic în acest război".

"Statul terorist va purta o responsabilitate echitabilă pentru fiecare (dronă) Shahed, pentru fiecare rachetă rusească, atât politic, cât şi foarte practic", a punctat Zelenski.

După ce, vineri, 39 de ucraineni au fost ucişi şi peste 120 de oraşe şi sate ucrainene au fost afectate de atacul masiv al ruşilor, în care s-au folosit aproape 160 de rachete de toate tipurile şi drone, Zelenski a anunţat sâmbătă seara că un nou atac a avut loc în Harkov, soldat cu cel puţin 17 victime. "Pentru fiecare astfel de lovitură asupra regiunii Harkov, asupra regiunii noastre Herson, asupra oraşelor şi satelor din regiunile Doneţk şi Zaporojie, pentru toate atacurile din Odesa, Sumî, Kiev şi toate celelalte oraşe şi regiuni ale noastre" statul rus va fi tras la răspundere, a subliniat Zelenski.

În mod similar, vineri seara, preşedintele promisese că atacul rusesc nu va rămâne fără răspuns.

Sâmbătă, autorităţile ruse au acuzat Ucraina pentru un atac cu drone şi rachete asupra oraşului Belgorod, în plin centru şi în plină zi, soldat cu 14 morţi şi 108 răniţi. Este cel mai sângeros incident care se petrece în profunzimea teritoriului rus de la începutul războiului. Kievul nu l-a revendicat oficial, dar pe surse presa ucraineană a scris că ar fi fost vizate ţinte militare din oraşul rusesc. Vladimir Putin a fost informat despre acest atac, iar Ministerul rus al Apărării a anunţat că va exista o ripostă, iar acest atac nu va rămâne "nepedepsit".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Așteptăm mesajul de anul nou al lui Zele.

    Pentru că a hotărât prin ucaz ca ucrainenii ortodocși să treacă cu cățel și cu purcel la Crăciunul pe stil nou 25 dec, poate se îndură de ei cneazul Zele și le mai dă o poruncă. 

    Revelionul trebuie petrecut obligatoriu de toți ucrainenii acum pe 31-1, și nu pe 13-14 ian stil vechi. 

    Să nu fie căpoși ortodocșii de rit vechi chiar dacă sunt majoritari în Zeleland. 

    Felicitările, masa și dansul plus circul de rigoare de revelion vor fi asigurate de apreciatul one man show.

    CNN anunta sfarsitul lui Zelenski si a razboiului :

    Infrangerea Ucrainei e inevitabila,economia Rusiei sa transformat 

    in economie de razboi,iar Rusia intr-o masina de razboi

    (CNN = vocea administratiei Biden) 

    Plictisitor

    Ucraina a ajuns in "culmea democratie si a statului de drept".

    Zelenski a afirmat ca cine nu este de acord cu el,sa mearga repede pe front, 

    iar colegul sau din partidul Slujitorul Poporuluia,consilierul comunal 

    Szerhij Batrin,de 54 ani,la sedinta de consiliu local,nefiid bagat prea mult in 

    seama,a detonat 3 grenade in sala de sedinte,ucigand 1 persoana si ranind 

    26 de persoane,6 foarte grav, si gasca asta este asteptata cu nerabdare in UE, 

    ce misto e viitorul luminos al UE !!!

    Rusia nu are forta necesara de a cuceri intreaga Ucraina .Pentru a face asta ii trebuie cel putin 2 milioane de spoldati , cel putin 1500 de avioane si de tancuri de ultima generatie impreuna cu tot ceea ce asigura intrarea in ofensiva .CNN a arata doar cum Rusia poate apara ceea ce acum este cucerit dar Hodges deja a spus cum Rusia se indreapta spre catastrofa si are nevoie de cel putin 10 ani spre a-si reface pierrderile .Singura lor speranta este Trump ce nu va mai candida din motivele deja cunoscute .Daca J.R.Biden isi continua parcursul electoral de nominalizare ne este foarte clar cum Trump va fi oprit .Rusia are o granita de 2400 de km cu Ucraina si cu tarile NATO din Est granita pe care nu o poate apara daca NATO isi va muta fortele nucleare noi in proximitate .Rusia va ramine doar cu Donbas si Lugansk restul se va intoarce la Ucraina .Va fi un gest ce poate incheia razboiul un gest ce ii poate oferi lui Putin o maretia nesperata dar care poate acoperi politic renuntarea.Daca Putin nu accepta Rusia se va confrunta cu fortele ucrainiene ce acum sunt antrenate si echipate de catre NATO.Romania antreneaza si ea astfel de forte .

    Stiri din USA: Sachs = USA incepand din 2008 cu politica externa falimentara,

    a impins Ucraina in pragul dezintegrarii, refuzand sa ia in considerare,  

    problemele de securitate nationala a Rusiei ,absolut justificate. 

    USA+UE a cheltuit deja 379 miliarde $,+280 blindate mai vechi, 

    ptr. sprijinirea Ucrainei,prelungind inutil conflictul.

    1. mergi ba la CEC

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb