Zelenski: "Fără ajutorul american blocat în Congres, Ucraina va pierde războiul"

F.D.
Internaţional / 7 aprilie

Zelenski: "Fără ajutorul american blocat în Congres, Ucraina va pierde războiul"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat, duminică, că ţara sa va pierde războiul în faţa Rusiei dacă ajutorul american de 60 miliarde de dolari rămâne blocat în Congres, într-un moment în care Rusia îşi intensifică presiunea în estul ţării, relatează AFP.

"Dacă Congresul nu ajută Ucraina, Ucraina va pierde războiul", a declarat Zelenski pe un ton grav, într-o videoconferinţă cu ambasadori ai platformei de strângeri de fonduri a guvernului, United24.

"Fără sprijinul Congresului, ne va fi dificil să câştigăm, chiar să supravieţuim" ca ţară, a spus el, conform unei intervenţii video distribuite pe reţelele sociale.

"Dacă Ucraina pierde războiul, alte state vor fi atacate", a mai spus el, apreciind că Rusia va agita puternic ameninţarea nucleară pentru a le produce teamă societăţilor occidentale.

Pachetul american de sprijin militar şi economic pentru Kiev, în sumă de 60 miliarde de dolari, este blocat în Congres de anul trecut din cauza divizărilor între democraţi şi republicani, pe fondul apropierii alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

În aşteptarea unei decizii, soldaţii ucraineni sunt nevoiţi să facă economie de muniţii, în timp ce armata rusă, mai numeroasă şi mai bine aprovizionată, împinge încetul cu încetul pe frontul estic şi loveşte cu regularitate în ultimele săptămâni infrastructurile energetice.

Armata ucraineană a recunoscut duminică că situaţia în jurul Ceasiv Yar, un orăşel situat la sud-est de importantul nod feroviar şi logistic ucrainean Kramatorsk, este 'dificilă şi tensionată" şi că localitatea "se află sub foc constant".

Armata rusă "foloseşte infanterie cu sprijin de vehicule blindate de luptă", susţinute de 'avioane de asalt", a declarat la televiziunea ucraineană Oleg Kalaşnikov, purtător de cuvânt al unei brigăzi care luptă în zonă. "Însă toate atacurile lor au fost respinse", a adăugat el.

Vineri, autorităţile locale instalate de Moscova anunţau că armata rusa înainta spre Ceasiv Yar.

Canalul Telegram DeepState, apropiat de armata ucraineană, relata că soldaţi ruşi erau la periferia oraşului.

Dacă va cuceri Ceasiv Yar, "inamicul va putea de asemenea să ne ameninţe rutele logistice", a subliniat Oleg Kalaşnikov.

Potrivit autorităţilor ucrainene, bombardamentele ruse au făcut trei morţi în regiunea sudică Zaporojie şi unul la Kupinsk, în est.

La rândul său, Rusia a afirmat că a distrus duminică 15 drone ucrainene deasupra regiunilor sale frontaliere Belgorod şi Briansk, bombardate frecvent de ucraineni.

Potrivit guvernatorului regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, o tânără a fost ucisă când a fost lovită maşina în care se afla împreună cu alte cinci persoane, toate rănite.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. America e experta in tradari, Romania a patit o in 1945...degeaba bunicul meu i a asteptat inca vreo 20 de ani...deci, o pace proasta e mai buna decat un razboi pierdut!

    pai oricum ucraina e o tara artificiala.....un pic la polonia, un pic la ungaria, ceva la romanica si mai mult la rusi si gata imparteala.....

    1. Dupa logica asta si mujicia e o tara artificiala...un pic de Finlanda, un pic din Germania, un pic din Polonia, un pic din Slovacia, un pic din Romania, un pic din Georgia, un pic din China, un pic din Japonia

      Doar Siberia este a lor

      baga niste ore de geografie ca esti praf.....nu prea ti-a placut scoala! dar cand trebuie sa scrii ce primesti pe biletel, nu trebuie scoala.....

      Pai ce e inexact mai precis?

    Ucraina se va imparti in doua asa cum e si normal de altfel =

    1.ucraina de vest care a fost parte din fostul imperiu austro-ungar care va intra in europa si NATO

    2.Ucraina de est care a fost parte din fostul imperiu rus si unde traiesc 8 milioane de rusi ( donbas , crimeea , kherson ...) 

    Galeria Rapidului scandează: Zele, uită-te, ora ta se apropie:) Studiază mersul trenurilor.

    Înainte de asta, niște alegeri libere cu adevărat în Zeleland nu ar strica. Să vedem dacă ucrainenii il consideră pe cneazul Zele un erou planetar. 

    Sa se imbrace la costum si sa incheie pace cu rusii, restul sunt vorbe. Asa cum s-a impartit Coreea se poate imparti si Ucraina.

    "Jamie Dimon, cel mai puternic bancher din SUA şi şeful gigantului JPMorgan,

    îi trezeşte la realitate şi pe cei mai optimişti: Este o greşeala colosală să mai 

    visaţi la un boom economic. Ameninţările la adresa economiei sunt peste tot, 

    iar guvernele lumii nu văd asta şi cheltuie bani iresponsabil", 

    pe inarmare si razboi,in loc sa sprijine economia reala !!! 

    Datoria USA a ajuns la peste 33 000 miliarde $.

    1. stirea e veche , datoria a trecut deja de 34 de trilioane de dolari

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb