Zentiva România a finalizat plantarea a 38.800 de copaci în Munţii Făgăraş

F.D.
Miscellanea / 1 august 2023

Zentiva România a finalizat plantarea a 38.800 de copaci în Munţii Făgăraş

Grupul Zentiva a finalizat plantarea a 38.800 de arbori în Munţii Făgăraş, în cadrul angajamentului său pe termen lung de a sprijini protecţia şi reabilitarea mediului, arată un comunicat de presă remis Redacţiei

Lotul plantat reprezintă o nouă rundă a contribuţiei Zentiva pentru refacerea ecosistemului din Munţii Făgăraş. Parteneriatul pentru reconstrucţia ecologică în Munţii Făgăraş este derulat împreună cu Fundaţia Conservation Carpathia; a început în 2019 şi se derulează cu regularitate în fiecare an. Sprijinul Zentiva va ajuta la refacerea ecosistemului natural în noile păduri, la prevenirea eroziunii solului, la reducerea emisiilor de CO2 şi la crearea habitatelor pentru fauna sălbatică.

Până în prezent au fost plantaţi peste 125.000 de arbori cu suportul Zentiva care a contribuit astfel direct la reconstruirea unor suprafeţe de pădure totalizând circa 40 de hectare. Suprafeţele reconstruite se încadrează în două mari categorii, respectiv unele tăiate neconform legislaţiei silvice cu 10-15 ani în urmă şi altele doborâte de vânt. Acest demers face parte din obiectivul global al companiei de a planta 1 milion de copaci până în 2030, România fiind un contributor important în proiect.

Activităţile de plantat au fost planificate şi executate cu sprijinul Fundaţiei Conservation Carpathia şi al Ocolului Silvic Carpathia, iar obiectivul proiectului este crearea unor păduri similare celor naturale care au fost rezultatul milioanelor de ani de evoluţie naturală, păduri care au existat în trecut pe aceste suprafeţe. În funcţie datele istorice privind pădurile naturale dispărute prematur din zonele care au făcut obiectul reconstrucţiei ecologice, plantaţiile s-au făcut într-un mix de specii din care fac parte fagul, bradul, molidul, paltinul, ulmul şi scoruşul .

"Acest proiect, care a dobândit un caracter de permanenţă în Zentiva, face parte din strategia companiei noastre de a ne dezvolta în mod sustenabil, o componentă importantă fiind conservarea şi diminuarea impactului asupra mediului. Proiectul de plantare este un proiect cu multiple valenţe; pe lângă plantarea copacilor, există impact în comunităţile locale, asupra biodiversităţii, iar colegii noştri se implică în fiecare an, alături de partenerii noştri de la Fundaţie, în diverse activităţi. Pot face o paralelă între dedicarea şi munca noastră de zi cu zi pentru a oferi tratamentele atât de necesare pacienţilor şi acest proiect prin care contribuim la "însănătoşirea" mediului, pentru a putea avea împreună o viaţă mai bună şi mai frumoasă", a declarat Simona Cocoş, Director General Zentiva România şi Republica Moldova.

Potrivit Agenţiei Europene de Mediu, într-un an, un copac matur poate prelua aproximativ 22 de kilograme de dioxid de carbon din atmosferă, iar în schimb eliberează oxigen. Considerând o durată medie de viaţă de 25 de ani pentru un copac, cei 125.000 de copaci plantaţi cu sprijinul Zentiva, vor absorbi la maturitate circa 2,750,000 kg CO2 /an.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb