ZERO HEDGE: Bula Bitcoin a devenit cea mai mare din istorie

V.R.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 decembrie 2017

Bula Bitcoin a devenit cea mai mare din istorie

Mike Novogratz, pionierul investiţiilor în criptomonede, estimează că Bitcoin va ajunge la 40.000 de dolari la finele lui 2018

Valoarea Bitcoin a explodat luna aceasta, determinând revizuirea unui clasament realizat în noiembrie de Convoy Investments, care plasa bula criptomonedei pe locul al doilea în istoria mondială, în urma "Maniei Lalelelor" din secolul al XVII-lea, scrie Zero Hedge. (N.r. Mania Lalelelor se referă la o perioadă din secolul amintit, când bulbii unor soiuri de lalele au ajuns la preţuri astronomice, de până la 4.200 de florini, în timp ce un meşteşugar calificat câştiga aproximativ 300 de florini pe an).

Sursa citată aminteşte că graficul realizat de Convoy Investments în noiembrie a devenit viral, iar în noul context al creşterii Bitcoin trebuie actualizat, ceea ce s-a şi întâmplat.

Astfel, studiul refăcut de analiştii Howard Wang şi Robert Wu de la Convoy arată că valoarea Bitcoin s-au dublat de la ultima actualizare, "crescând de peste 17 ori în acest an şi de 64 de ori în ultimii trei ani". În plus, conform noului grafic, bula Bitcoin a depăşit-o pe cea a Maniei Lalelelor în acelaşi interval de timp.

Zero Hedge susţine că acum a devenit oficial faptul că Bitcoin este cea mai mare bulă din istorie, lăsând pe locul secund bula Maniei Lalelelor. Această evoluţie confirmă cele spuse de pionierul investiţiilor în criptomonede, Mike Novogratz, şi anume că "Bitcoin va fi cea mai mare bulă din perioada vieţii noastre". Novogratz anticipează că Bitcoin va ajunge la 40.000 de dolari la finele lui 2018.

În opinia lui Wang, trebuie observat motorul acestor bule ale activelor: "Când vedem o creştere enormă a preţurilor activelor, există deseori o luptă între cele două tipuri de investitori din interiorul nostru. Primul este investitorul care se uită la valoare şi se întreabă: «Devine această investiţie prea scumpă?». Al doilea este investitorul de moment, care afirmă: «Să pierd un trend?».

Cred că aceste două abordări, atât în interiorul nostru, cât şi pe piaţă, determină în cele din urmă comportamentul înclinat către bule". În opinia sa, atunci când apare o piaţă nouă sau o piaţă are o evoluţie rapidă, investitorul în valoare se poate dovedi mai slab, iar investitorul de moment poate prelua iniţiativa.

Coreea de Sud le-a interzis băncilor din ţară să utilizeze Bitcoin

Coreea de Sud le-a interzis, ieri, instituţiilor sale financiare să utilizeze monede virtuale precum Bitcoin, informează AFP, conform Agerpres.

Biroul premierului a anunţat la Seul această interdicţie care va împiedica orice instituţie financiară să deruleze tranzacţii în monedă virtuală, adică să cumpere, să vândă sau chiar să deţină o criptomonedă. De asemenea, emisiunile de Bitcoin ale companiilor sunt interzise. În schimb, tranzacţiile cu Bitcoin sunt în continuare permise în Coreea de Sud şi nici o taxă specială nu a fost decisă pentru profiturile realizate în monede virtuale.

Anunţul deciziei Guvernului de la Seul privind interdicţia utilizării Bitcoin a dus la o cădere de aproape 5% a cotaţiei criptomonedei pe Bithumb, cea mai mare piaţă de profil din Coreea de Sud.

Coreea de Sud este o piaţă importantă pentru Bitcoin deoarece această ţară este responsabilă pentru aproape 20% din tranzacţiile mondiale în moneda virtuală amintită, adică de zece ori mai mult decât este ponderea PIB-ului Coreei de Sud în economia mondială.

Aproape un milion de sud-coreeni, în special mici investitori, deţin Bitcoin, iar cererea din domeniu este atât de puternică în această ţară încât preţurile pentru moneda virtuală sunt cu 20% mai mari decât cele practicate în SUA, prima piaţă mondială pentru Bitcoin.

Bitcoin s-a apreciat cu peste 50% în ultimele săptămâni şi în prezent se apropie de pragul de 17.000 de dolari pe unitate. Duminică, Bitcoin a depăşit o etapă importantă, după ce au început tranzacţiile cu contracte futures în Bitcoin la bursa americană Chicago board options exchange (Cboe), investitorii mizând pe aprecierea monedei virtuale.

Ascensiunea meteorică a Bitcoin, de la mai puţin de 1.000 de dolari la începutul anului la aproape 17.000 de dolari în prezent, a atras atenţia autorităţilor de reglementare din întreaga lume. Anumiţi bancheri şi economişti, printre care şi laureatul premiului Nobel pentru Economie, Joseph Stiglitz, au apreciat că această criptomonedă ar trebui interzisă.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. O fi „poc!” sau o fi „făsssss...”?

    1. La nivelul la care a ajuns, nu poate fi decat poc.

      Poate sa se duca la orice nivel. Orice este posibil.

      Dar, cat de curand, o sa vina si finalul BTC.  

      Uneori, ne miram de prostia oamenilor de acum 25 de ani, cand puneau banii la Caritas.  

      Iata ca azi avem de-a face cu un Caritas international.  

      Poate sa se duca la orice nivel. Orice este posibil.

      Dar, cat de curand, o sa vina si finalul BTC.  

      Uneori, ne miram de prostia oamenilor de acum 25 de ani, cand puneau banii la Caritas.  

      Iata ca azi avem de-a face cu un Caritas international.  

    Depinde de diversi economisti -ca Stiglitz- sau de guverne -ca cel din Coreea de Sud- modul de evolutie al acestei criptomoneda. Parerea mea de investitor in Bitcoin este ca nu va depasi 25.000 $, avand in vedere si faptul ca deja la 25.000 $ este totusi scumpa.

    1. Un dolar pentru nimic este totusi scump.

      Eu am zis demult: toate criptomonedele astea sunt ceva gen, "eu nu am bani, dar pot sa conving pe alții de contrariu !"

      Actiunile Google, Facebok au avut aceeasi crestere.

      În articol se face referire la prețurile activelor.

      Un cod a ajuns activ. :) 

      Cum ai calculat? Esti tata omid?

    Microsoft nu a dat codul sursa. A platit amenzi, tot ce l-a obligat justitia pe B Gates.

    Marc Faber: Cryptocurrencies are here to stay!

    Se vede treaba ca nici macar o moneda imortanta nu mai are acoperire. Dar Btc este chiar nimic. O sa vina o dimineata in care Btc=0. Atunci sa vezi calcule!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb