ZIARUL BURSA

09 septembrie 2010
Ediţia din 15.08.2024

Fluctuaţii pe piaţa aurului

A.V. Internaţional / 9 septembrie 2010

Preţul aurului s-a apropiat ieri, la Londra şi New York, de nivelul maxim al tuturor timpurilor. Investitorii s-au îndreptat către metalul galben în contextul declinului pieţelor acţiunilor (în prima parte a zilei), dar şi pe fondul temerilor legate de faptul că redresarea economică nu va continua.

Stângăcii noi ale unui Cabinet înnoit

GABRIELA CĂPĂŢÎNĂMacroeconomie / 9 septembrie 2010

Consilierul pe probleme economice al primului ministru, Andreea Paul Vass, pare că vrea să-l compromită pe Emil Boc, aruncând cu cifre extrase din regula de trei simplă, în zona bugetară, unde calculele sunt mai specializate.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
"Hidroelectrica" a vândut pe OPCOM 6% din producţie

"Hidroelectrica" a vândut pe OPCOM 6% din producţie

F.A.Companii / 9 septembrie 2010

Hidroelectrica a vândut, în primele şapte luni, pe piaţa centralizată de energie administrată de OPCOM, 659 GWh, reprezentând aproape 6% din producţia totală, de 11,4 TWh, şi în urcare cu 91% faţă de 345 GWh în perioada ianuarie-iulie 2009.

BCR şi Wizz Air au lansat un card de credit

BCR şi Wizz Air au lansat un card de credit

GABRIELA CĂPĂŢÎNĂBănci-Asigurări / 9 septembrie 2010 /

Compania aeriană low cost "Wizz Air" şi Banca Comercială Română (BCR) au lansat, ieri, un card de credit sub sigla MasterCard, mizând pe vânzarea a 3.000 de unităţi până la sfârşitul acestui an.

PIAŢA VALUTARĂ Cursul s-a depreciat uşor

G.C.Bănci-Asigurări / 9 septembrie 2010 /

Leul s-a apreciat uşor, ieri, cu 0,10% faţă de euro, iar Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,2872 lei pentru moneda europeană, în scădere cu 0,43 bani comparativ cu marţi, când euro a fost cotat la 4,2915 lei.

"Bristol-Myers" cumpără "ZymoGenetics"

ALINA VASIESCUInternaţional / 9 septembrie 2010

Compania farmaceutică americană "Bristol-Myers Squibb" Co. va prelua societatea de biotehnologie "ZymoGenetics" Inc., plătind în schimb 885 milioane de dolari. Oferta este de 9,75 dolari pentru o acţiune "ZymoGenetics", în...

"National Bank of Greece", acţionarul majoritar de la "Banca Românească", şi-a redus cu 79% profitul în primul semestru din anul curent.

NBG îşi majorează capitalul cu 2,8 miliarde euro

ALINA VASIESCUInternaţional / 9 septembrie 2010

"National Bank of Greece" SA (NBG), cea mai mare bancă din Grecia, va obţine 2,8 miliarde euro (3,6 miliarde dolari) printr-o emisiune de acţiuni şi prin vânzarea unei părţi din deţinerea de la subsidiara "Finansbank" din Turcia.

Creşteri în producţia de energie electrică şi termică

EMILIA OLESCUMacroeconomie / 9 septembrie 2010 /

Producţia industrială (serie brută) a scăzut, în iulie 2010 faţă de luna precedentă, cu 2,3%, scădere determinată de industria prelucrătoare (-3,5%). Industria extractivă, precum şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze,...

Revine optimismul pe pieţele din Europa

Revine optimismul pe pieţele din Europa

ALINA VASIESCUInternaţional / 9 septembrie 2010

Acţiunile tranzacţionate pe pieţele din Europa s-au redresat ieri, în a doua parte a zilei, ca urmare a cererii semnificative de obligaţiuni guvernamentale din regiune, care a readus optims­mul privind evoluţia economiei.

A început BIFE-TIMB

A început BIFE-TIMB

(E.O.)Companii / 9 septembrie 2010 /

Târgul Internaţional de Mobilă şi Produse din Lemn (BIFE-TIMB), ajuns la cea de-a XIX-a ediţie, şi-a deschis, ieri, porţile, în cadrul complexului expoziţional Romexpo din Bucureşti.

Se încinge lupta pentru Depozitarul Central

Ştefania CiocîrlanPiaţa de Capital / 9 septembrie 2010 /

Stere Farmache, Ciprian Zah şi Lucian Isac ar putea să se retragă din cursa pentru conducerea Depozitarului Central, după ce Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis că cei trei nu pot să fie administratori şi la Bursă şi la...

Tranzacţii de doar 1,5 milioane de euro

BVB Tranzacţii de doar 1,5 milioane de euro

ŞTEFANIA CIOCÎRLANPiaţa de Capital / 9 septembrie 2010

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti a ajuns la cote de avarie, valoarea tranzacţiilor încheiate, ieri, fiind de doar opt milioane de lei (aproximativ 1,5 milioane de euro), aproape jumătate faţă de şedinţa anterioară.

Consumul de bere al românilor a scăzut cu 11%

E.O.Companii / 9 septembrie 2010 /

Consumul de bere din România a scăzut cu aproximativ 11%, în primul semestru al acestui an faţă de perioada similară a anului trecut, întregul sector al berii înregistrând, în prezent, un volum de 8 milioane de hectolitri.

Licitaţie de 172 milioane lei pentru drumurile din Craiova

A.T.Companii / 9 septembrie 2010 /

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a anunţat, pe 21 octombrie, o licitaţie pentru atribuirea contractului multianual de întreţinere iarnă - vară, în perioada 2010-2014, pentru Direcţia Regională Craiova.

12.000 de unităţi locative la tIMOn

F.A.Companii / 9 septembrie 2010 /

Peste 8.000 de locuinţe noi şi 4.000 de apartamente vechi vor fi promovate spre vânzare la cea de a XVII - a ediţie a Târgului Imobiliar Naţional, tIMOn, care se desfăşoară în perioada 9 - 12 septembrie, în Capitală.

Moţiunea simplă a PSD pe Agricultură a fost respinsă

(F.A.)Politică / 9 septembrie 2010

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, ieri, cu 137 de voturi "împotrivă", 107 voturi "pentru" şi nicio abţinere, moţiunea simplă a PSD intitulată "Agricultorii români sufocaţi de importuri şi falimentaţi de politica agricolă a...

Boc cere restructurări la Finanţe

Politică / 9 septembrie 2010

Premierul Emil Boc i-a cerut, ieri, ministrului Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, să ia în serios problema restructurărilor, în condiţiile în care, până în prezent, la Ministerul Finanţelor nu s-a acţionat deloc în acest sens.

"Vodafone" sold its stake in "China Mobile"

Alina Vasiescu( Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 9 septembrie 2010

"Vodafone Group" Plc, the world"s largest mobile telephony operator in terms of sales volume, sold its 3.2% stake it held in "China Mobile" Ltd., the largest telecom company in China for 6.6 billion dollars.

REVISTA PRESEI - 09.09.2010

Willy HomnerRevista Presei / 9 septembrie 2010

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit miercuri seară, la TVR1, într-o "Ediţie specială", despre remanierea Guvernului, dificultăţile prin care trece România, expulzările romilor şi revizuirea Constituţiei.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 09.09.2010

Alina VasiescuRevista Presei / 9 septembrie 2010

Financial Times

Lloyds îşi vinde participaţia de la Crest Nicholson

Grupul bancar britanic Lloyds îşi va înstrăna deţinerea de la constructorul de locuinţe "Crest Nicholson", urmărind să-şi reducă expunerea pe sectorul imobiliar....

New blunders of a rehashed government

Gabriela Căpăţînă (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 9 septembrie 2010

It seems as if Andreea Paul Vass, advisor to the PM on economic issues, is doing her best to embarrass him, by throwing around figures pulled out of thin air, in a domain which requires high specialization: the state budget.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo