ZIARUL BURSA

07 ianuarie 2015
Ediţia din 18.09.2024
Klaustrarea presei

FUGIND DE DRACU', AM DAT DE TATĂL DOMNIEI SALE Klaustrarea presei

MAKEMedia-Advertising / 7 ianuarie 2015

Klaus Iohannis îşi dă pe faţă arama de baron local, încă de la prima sa intervenţie publică ţinând de fişa postului preşedinţial, cerând ca presei să-i fie tăiate sursele de informare (eventual, să-i fie pusă botniţă), în cadrul unui discurs ţinut, ieri, în faţa Consiliului Superior al Magistraturii:

"Consider important de subliniat faptul că Justiţia este una din cele trei puteri ale statului, nu o supraputere. Justiţia trebuie exercitată cu demnitate, respect şi sobrietate, nu etalată sub aspect de exotism mediatic. În acelaşi timp, Justiţia se face cu respectarea tuturor drepturilor şi libertăţilor civile, inclusiv a prezumţiei de nevinovăţie şi a dreptului la imagine. Din acest punct de vedere, este de dorit ca CSM-ul şi Inspecţia Judiciară să ia atitudine, potrivit atribuţiilor legale, la modul cel mai serios ori de câte ori apar scurgeri nepermise de informaţii în presă, din dosarele penale aflate în curs de instrumentare."

Cât va costa rămânerea cu orice preţ a Greciei în zona euro?

Cât va costa rămânerea cu orice preţ a Greciei în zona euro?

CĂLIN RECHEAInternaţional / 7 ianuarie 2015

CĂLIN RECHEA

Tradiţia ultimilor ani a cerut ca şi 2015 să înceapă cu dezbateri şi ameninţări privind situaţia din Grecia. Eşecul coaliţiei de la guvernare în scrutinul prezidenţial din Parlament a determinat declanşarea procedurii pentru alegeri generale anticipate, care vor avea loc la 25 ianuarie 2015.

"La capitolul nerealizări, regret că, în ciuda resurselor considerabile alocate pentru studiul de analiză şi impact, nu am reuşit să implementez proiectul reformării arhitecturii pieţei de capital printr-un nou soft la Depozitarul Central. Motivul îl ştiţi: lipsa unui consens cu acţionarul majoritar".

FOSTUL PREŞEDINTE AL DEPOZITARULUI CENTRAL ÎŞI FACE BILANŢUL MANDATULUI Cristian Agalopol: "Lipsa unui nou soft la Depozitarul Central va fi acut resimţită în viitor"

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 7 ianuarie 2015

Fostul preşedinte al Depozitarului Central Cristian Agalopol regretă că nu a reuşit achiziţionarea unui nou soft la Depozitarul Central, din cauza lipsei unui consens cu acţionarul majoritar, Bursa de Valori Bucureşti, dar şi faptul că proiectul contrapărţii centrale nu a putut fi continuat.

Bîlteanu şi Lakis, încă 30 de zile în arest

Bîlteanu şi Lakis, încă 30 de zile în arest

ADINA ARDELEANU, LOREDANA DUMITRAŞCUPiaţa de Capital / 7 ianuarie 2015

Actualizare 22:25 Bîlteanu şi El Lakis au contestat decizia CAB de prelungire a arestului

Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis au contestat astăzi măsura luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a decis ieri prelungirea arestului celor doi cu încă 30 de zile. Decizia instanţei putea fi contestată în termen de 48 de ore.

ASF analizează concertarea găsită de procurori la SIF Banat Crişana

"Scumpirea gigacaloriei cu 10% nefundamentată şi arbitrară"

SORIN OPRESCU: "Scumpirea gigacaloriei cu 10% nefundamentată şi arbitrară"

PETRE BARACCompanii / 7 ianuarie 2015

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a acuzat, ieri, conducerea ELCEN (producătorul de apă caldă şi căldură din Bucureşti) că a informat RADET abia în ajunul Crăciunului că preţul gigacaloriei urmează să fie majorat cu 10,2% începând de la 1 ianuarie. RADET este regia locală de distribuţie şi furnizare a agentului termic.

Preţul petrolului nu se opreşte din declin

Preţul petrolului nu se opreşte din declin

Alina VasiescuMaterii Prime / 7 ianuarie 2015

Actualizare 13:40 Preţul petrolului Brent a coborât sub 50 de dolari pe baril, pentru prima oară din mai 2009

Preţul petrolului Brent a coborât azi sub 50 de dolari pe baril pentru prima oară din mai 2009 până în prezent, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora rezervele de petrol ale Statelor Unite au crescut şi al îngrijorărilor privind surplusul de petrol de pe piaţă, transmite Bloomberg.

"Există premise pentru reorganizarea Oltchim, iar ipoteza falimentului este exclusă"

MINISTRUL ECONOMIEI: "Există premise pentru reorganizarea Oltchim, iar ipoteza falimentului este exclusă"

C.P.Companii / 7 ianuarie 2015

Evoluţia financiară a Oltchim din ultimul an arată că există premise pentru reorganizarea societăţii, iar ipoteza falimentului este exclusă, a declarat, ieri, noul ministru al Economiei, Mihai Tudose, într-o întâlnire cu administratorii judiciari ai combinatului vâlcean (consorţiul format din Rominsolv şi BDO Business Restructuring), cu administratorul special Bogdan Stănescu, precum şi cu o delegaţie a Sindicatului Liber Oltchim, condusă de Mihai Diculoiu şi Achile Duţu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Chimie şi Petrochimie.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Vânzări record pentru "Rolls-Royce"

ALINA VASIESCUInternaţional / 7 ianuarie 2015

Constructorul de automobile de lux "Rolls-Royce Motor Cars" Ltd., divizie a grupului german BMW AG, a înregistrat, anul trecut, cele mai mari vânzări din istoria sa de 111 ani, 2014 fiind al cincilea an consecutiv în care compania a avut...

ABC Asigurări s-a retras de pe segmentul RCA

ABC Asigurări s-a retras de pe segmentul RCA

Bănci-Asigurări / 7 ianuarie 2015

ABC Asigurari s-a retras de pe segmentul asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA) începând cu 1 ianuarie, decizia fiind motivată de lipsa perspectivelor realizarii de profit din subscrierea riscurilor asociate poliţelor de acest tip, a...

A doua şedinţă de scădere

BVB şi RASDAQ A doua şedinţă de scădere

Piaţa de Capital / 7 ianuarie 2015

Bursa de la Bucureşti a închis marţi în scădere, pentru a doua şedinţă consecutiv, traiectoria descendentă fiind determinată în principal de acţiunile OMV Petrom (SNP), Fondul Proprietatea (FP) şi BRD - Groupe Societe Generale (BRD).

Marea coaliţie

Cornel CodiţăEditorial / 7 ianuarie 2015

Cornel Codiţă

Cele douăsprezece nopţi ale bucuriei şi sărbătorilor au trecut. Epifania, iluminarea înţelesurilor îngemănării sensurilor vieţii spirituale şi ale celei lumeşti, într-un nou ciclu, abia dacă mai reverberează în viaţa căreia îi aparţinem.

MACRO NEWSLETTER 7 ianuarie 2015

MACRO NEWSLETTER 7 ianuarie 2015

Internaţional / 7 ianuarie 2015

Preţurile de consum din Turcia şi-au temperat creşterea anuală în decembrie 2014, până la 8,2%, de la 9,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare neaşteptate, de 0,4%, după un avans de 0,2% în luna anterioară.

REVISTA PRESEI 07.01.2015

Willy HomnerRevista Presei / 7 ianuarie 2015

ADEVARUL 

Dosarul "ICA". Decizie finală: Dan Voiculescu rămâne în spatele gratiilor

Contestaţia omului de afaceri Dan Voiculescu împotriva condamnării definitive la 10 ani de închisoare a fost respinsă ieri de judecătorii Curţii de...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 07.01.2015

V.R.Revista Presei / 7 ianuarie 2015

FINANCIAL TIMES

Motorola revine pe piaţa telefoniei din China

Motorola plănuieşte să revină pe piaţa smartphone-urilor din China, prin preluarea unor producători locali precum Xiaomi sau Huawei, în condiţiile în care compania americană se...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo