MINISTRUL ECONOMIEI: "Există premise pentru reorganizarea Oltchim, iar ipoteza falimentului este exclusă"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 7 ianuarie 2015

"Există premise pentru reorganizarea Oltchim, iar ipoteza falimentului este exclusă"

Evoluţia financiară a Oltchim din ultimul an arată că există premise pentru reorganizarea societăţii, iar ipoteza falimentului este exclusă, a declarat, ieri, noul ministru al Economiei, Mihai Tudose, într-o întâlnire cu administratorii judiciari ai combinatului vâlcean (consorţiul format din Rominsolv şi BDO Business Restructuring), cu administratorul special Bogdan Stănescu, precum şi cu o delegaţie a Sindicatului Liber Oltchim, condusă de Mihai Diculoiu şi Achile Duţu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Chimie şi Petrochimie.

Domnul Tudose a subliniat că, pentru minister, prioritară este reorganizarea Oltchim înainte de privatizare pentru creşterea interesului unui cumpărător capabil să susţină activitatea combinatului şi a spus că îşi doreşte continuarea parteneriatului cu administratorii judiciari şi a colaborării cu partenerii sociali în vederea identificării celor mai bune soluţii pentru dezvoltarea societăţii.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, ministrul a anunţat că plata salariilor compensatorii restante ale celor disponibilizaţi trebuie să constituie o prioritate pentru conducerea combinatului şi că va întreprinde toate demersurile necesare pentru a sprijini o astfel de soluţie.

Administratorii judiciari ai Oltchim au arătat, la rândul lor, că cifra de afaceri a societăţii a crescut de la intrarea în insolventă (februarie 2013), de la 5,4 milioane de euro pe lună la 16 milioane de euro pe lună în ultimele luni din 2014, înregistrând, pentru pima dată în ultimii trei ani, un profit brut din exploatare cumulat de circa 580.000 euro în lunile octombrie şi noiembrie ale anului trecut. Totodată, cei 2247 de angajaţi ai Oltchim îşi primesc lună de lună drepturile salariale, mai puţin restanţele salariale de 2,5 luni înregistrate înainte de intrarea în insolvenţă, conform sursei citate.

Calendarul privind procedura de reorganizare a societăţii prevede definitivarea tabelului creanţelor în data de 7 ianuarie, prezentarea planului de reorganizare în 30 de zile de la această dată şi aprobarea acestuia cel mai târziu în data de 7 martie, potrivit administratorilor judiciari.

La rândul lor, reprezentanţii sindicatelor de la Oltchim i-au cerut ministrului Mihai Tudose să verifice activitatea administratorilor judiciari, arătându-se nemultumiţi de prestaţia acestora, în special în ceea ce priveşte pierderile (n.r. nete) pe care societatea continuă să le înregistreze de la declanşarea procedurii insolvenţei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. daca se reorganizeaza oltchim -ul atunci chiar sa schimbat ceva in tara .

    cine mai ia o hotarare in tara aceasta?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb