Divizia britanică de investiţii a "Banco Espirito Santo", amendată cu 351.000 dolari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 ianuarie 2015

Divizia britanică de investiţii a "Banco Espirito Santo", amendată cu 351.000 dolari

"Execution Noble & Company" Ltd., unitate britanică a diviziei de investment-banking din cadrul "Banco Espirito Santo" SA Portugalia, a fost amendată, ieri, cu 231.000 de lire sterline (351.000 de dolari) pentru încălcarea normelor de listare a companiilor, anunţă Autoritatea pentru Conduită Financiară (FCA) de la Londra.

Conform FCA, "Execution Noble" se prezenta ca fiind un consultant competent fără să înştiinţeze autoritatea de listare din Marea Britanie că două treimi din echipa sa de consultanţi au părăsit compania în perioada iunie - noiembrie 2013.

Consilierii în cauză sfătuiesc şi ghidează companiile listate, precum şi pe cele care vor să se listeze, oferind "asigurări de reglementare către FCA, care sunt menite să-i protejeze pe investitori," conform autorităţii.

FCA a menţionat: "Eşecul Execution Noble în a fi o societate deschisă şi cooperantă cu autoritatea de reglementare este dezamăgitor în special în lumina contactului cu UKLA, din perioada septembrie 2011 - iunie 2013, din cauza temerilor legate de nivelul slab de consultanţă".

"Execution Noble" este o societate cu sediul în Londra, divizie a "Banco Espirito Santo de Investimento" SA. Odinioară cea mai mare bancă din Portugalia, după valoarea de piaţă, "Banco Espirito Santo" a fost salvată de stat cu 4,9 miliarde de euro în august 2014, după ce autoritatea de reglementare a hotărât majorarea capitalului instituţiei. Banca centrală portugheză a mutat depozitele băncii şi majoritatea activelor sale la "Novo Banco" SA ("banca bună" rezultată în urma salvării).

"Haitong Securities" Co., cea mai mare societate de brokeraj din China, a decis să cumpere divizia de investment-banking a băncii portugheze în decembrie 2014, pe 379 milioane de euro. Achiziţia aşteaptă aprobarea autorităţilor de reglementare.

Divizia are birouri în Lisabona, Sao Paulo şi Londra şi oferă servicii pentru tranzacţiile cu acţiuni în Europa şi America Latină.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb