ZIARUL BURSA

14 februarie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Surse: "Ambasada SUA s-a interesat de preţul de referinţă la gaze"

LA ÎNTÂLNIREA CU ANRM Surse: "Ambasada SUA s-a interesat de preţul de referinţă la gaze"

A.A.Companii / 14 februarie 2018

Intenţiile companiei Mazarin de preluare a unor perimetre, în discuţie 

Conducerea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) s-a întâlnit ieri cu Shelley Saxen, consilier economic adjunct al Ambasadei SUA la Bucureşti, pe agenda discuţiei figurând Ordinul de vinerea trecută al ANRM, care stabileşte că preţul de referinţă pentru gazele naturale extrase în România, în vederea stabilirii redevenţelor, se va calcula în funcţie de preţurile de tranzacţionare de pe hub-ul de la CEGH Viena, după cum ne-au relatat surse apropiate discuţiilor.

Oficial, în cadrul întâlnirii, era programată o discuţie despre planurile de viitor ale ANRM, iar, între acestea, preşedintele Agenţiei Gigi Dragomir a menţionat revizuirea legilor petrolului şi a minelor, respectiv a articolelor care reglementează redevenţele şi preţul de referinţă, potrivit surselor noastre.

"Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale a avut un rol important în arbitrajul cu Chevron, nu doar «Zamfirescu Racoţi&Partners»"

MIHAIL SPĂTARU, ANRM: "Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale a avut un rol important în arbitrajul cu Chevron, nu doar «Zamfirescu Racoţi&Partners»"

A consemnat ADINA ARDELEANUCompanii / 14 februarie 2018

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a contribuit decisiv la succesul statului român, în procesul cu gigantul american Chevron, de la Curtea Internaţională de Arbitraj de pe lângă Camera Internaţională de Comerţ de la Paris (ICC Paris), ne-a relatat Mihail Spătaru, consilier superior, care a participat la proces, în calitate de martor al ANRM.

"Suntem pe dezonorantul loc 128 în lume, privind calitatea drumurilor, după Gabon sau Zimbabwe"

LUCIAN BODE, PREŞEDINTELE COMISIEI DE TRANSPORTURI DIN CAMERA DEPUTAŢILOR : "Suntem pe dezonorantul loc 128 în lume, privind calitatea drumurilor, după Gabon sau Zimbabwe"

A.S.Companii / 14 februarie 2018

Lipsa unei infrastructuri suficient dimensionate şi modernizate reprezintă un atentat la siguranţa cetăţeanului, pierderile de vieţi omeneşti, din cauza accidentelor rutiere, fiind în jur de 1900/an, cu o medie zilnică de 5 morţi pe zi, a declarat, ieri, deputatul PNL Lucian Bode, preşedintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor, în cadrul dezbaterii "Accelerarea implementării marilor proiecte de investiţii în infrastructură rutieră", la care au participat 13 companii mari de infrastructura, parlamentari, Lucian Şova, ministrul Transporturilor, şi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Autoexilaţi pe termen nelimitat!

Autoexilaţi pe termen nelimitat!

Octavian DanAnticorupţie / 14 februarie 2018

Politicieni, oameni de afaceri, foşti şefi de structuri din cadrul Ministerului de Interne au decis să părăsească ţara pe termen nelimitat, pentru a evita să apară în faţa procurorilor, a unor instanţe sau pentru a scăpa de efectuarea unor pedepse. Personaje cu notorietate, precum Radu Mazăre, Sebastian Ghiţă, Alina Bica, Puiu Popoviciu, Elan Swartzenberg, Elena Udrea au părăsit ţara într-un moment sau altul, mai mult sau mai puţin delicat pentru ei.

"Deutsche Bank", amendată din nou în Statele Unite

"Deutsche Bank", amendată din nou în Statele Unite

A.V.Internaţional / 14 februarie 2018

"Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă germană, va plăti aproape 4,5 milioane de dolari în cadrul unui acord amiabil cu autoritatea pieţei de capital din SUA (Securities and Exchange Commission - SEC), care a acuzat instituţia financiară că nu a reuşit să controleze traderii şi agenţii de vânzare care au minţit clienţii cu privire la preţurile obligaţiunilor. În urma acordului, banca va scăpa de acuzaţii.

Efectul Dunning-Kruger sau despre experţii din clasa a VII-a pe care nu-i aude nimeni în nemărginitul deşert al incompetenţei educaţionale din România

Cornel CodiţăEditorial / 14 februarie 2018

Cornel Codiţă

Ştiu, este un titlu cam lung, dar după două zeci şi mai bine de ani de formule din două, maxim, trei cuvinte, cu care mi-am înzestrat articolele, pot să deraiez şi eu... o dată! Nu aşa, gratuit, ci cît se poate de motivat. Prilejul mi l-a oferit, ca pe un dar de preţ pe care nu-l mai aştepţi de mult, o elevă de clasa a şaptea.

Bursele de pe Wall Street, în declin

A.V.Jurnal de criză / 14 februarie 2018

Indicii majori ai burselor de pe Wall Street au scăzut ieri dimineaţă, pentru prima oară în ultimele trei sesiuni de tranzacţionare, investitorii fiind precauţi înaintea publicării cifrelor oficiale privind inflaţia, care au fost văzute ca motiv principal pentru vânzările masive de acţiuni de luna aceasta.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 14 Februarie 2018

MACRO NEWSLETTER 14 Februarie 2018

Internaţional / 14 februarie 2018

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au menţinut creşterea anuală la 3% în ianuarie 2018, pe fondul unei scăderi lunare de 0,5%, după un avans de 0,4% în luna anterioară.

Grecia scoate la licitaţie 5% din acţiunile OTE

Companii / 14 februarie 2018

Guvernul grec a iniţiat marţi o procedură de licitaţie internaţională pentru vânzarea unui pachet de 5% din acţiunile companiei de telecomunicaţii Hellenic Telecommunications Organization (OTE), prezentă şi pe piaţa din România, aceasta fiind una...

Bursele europene scad din nou

BURSELE DIN LUME Bursele europene scad din nou

A.V.Internaţional / 14 februarie 2018

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au scăzut ieri, în condiţiile în care avansul din sectorul minier şi cel al călătoriilor nu a fost suficient ca să menţină pieţele pe cursul ascendent pe care s-au înscris luni.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo