Ministerul Finanţelor va încerca să comaseze cinci formulare, inclusiv Declaraţia 600, iar statul va taxa pe veniturile estimate, nu pe cele realizate, a declarat marţi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, după discuţiile din Comisia de buget-finanţe din Senat, potrivit news.ro.
La sfârşitul lunii ianuarie, după audierea sa în Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Teodorovici a afirmat că Declaraţia 600 ar putea fi unită cu Declaraţia 200. El a precizat atunci că cetăţenii nu mai trebuie să depună Formularul 600, în condiţiile în care Guvernul va găsi soluţii în acest sens.
Marţi, ministrul a dat asigurări că va propune echipei guvernamentale un nou mecanism astfel încât nimeni să nu fie afectat nici de primul termen de plată, nici de cele următoare: "Sunt cinci formulare de acest tip, o să încercăm o comasare. Cei care au depus aceste formulare nu le vor mai depune, în cazul în care sumele pe care le-au pus în formularul iniţial sunt mai mari decât ce vor estima pe parcurs. Vom merge pe estimare, nu pe ce s-a realizat în 2017".
El a dat asigurări că nu-şi va pierde nimeni calitatea de asigurat pentru că va fi respectat termenul legal de la ultima plată.
"Vom veni cu o OUG înainte de termenul de 90 de zile, în aşa fel încât nimeni să nu-şi piardă calitatea de asigurat", a declarat Teodorovici.
• Teodorovici caută soluţii pentru persoanele aflate în concediu maternal care trebuie să dea contribuţii mai mari
Persoanele aflate în concediu maternal ar putea să plătească în prezent contribuţii mai mari din cauza ultimelor modificări legislative, dar instituţiile implicate discută şi vor găsi o soluţie pentru aceste cazuri, a declarat marţi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici: "Sunt câteva astfel de speţe. Şi astăzi (n.r. ieri), la Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei, Casa de Pensii, Casa de Asigurări Sociale, (...) se discută astfel încât probabil joi să venim cu o propunere de modificare, astfel încât şi aceste situaţii să fie acoperite", a afirmat Teodorovici.
Ministrul a dat asigurări că vor fi luate măsuri astfel încât nimeni să nu piardă în urma aplicării modificărilor legislative prin plata contribuţiilor sociale.
"Important este ca oamenii să nu piardă. Asta este cel mai important. Noi, ca principiu, de la asta plecăm. După care, va fi decisă forma de act normativ care trebuie adoptată în acest sens", a spus ministrul.
• Teodorovici: "Nu este vorba despre impozitarea Bisericii"
Ministrul Finanţelor a precizat că nu vrea să impoziteze Biserica, dar caută soluţii de finanţare pentru zona socială, în condiţiile în care România are o situaţie neplăcută pe această zonă.
Teodorovici a declarat sâmbătă că nu şi-a schimbat punctul de vedere exprimat anul trecut, privind impozitarea Bisericii, şi vrea să discute informal cu Patriarhul pe aceată temă.
"Nu este vorba despre impozitarea Bisericii. Dacă vă uitaţi peste declaraţiile mele, veţi vedea despre ce mecanism vorbeam. România, din păcate, are o situaţie în zona socială destul de neplăcută. Vă dau doar un exemplu: centrele de plasament. Să mergeţi să vedeţi cum sunt, din păcate, aceste centre. Nu fac decât să găsim încă o soluţie de finanţare pentru zona socială. Nimic altceva, nu ia nimeni niciun ban în plus de la stat. Nu asta a fost propunerea", a afirmat ministrul.
El a atras atenţia că, în mai multe state din Europa, nu doar statul se ocupă de finanţarea pe zona socială. Ministrul a declarat sâmbătă că statul a dovedit că este corigent la acest capitol, de a avea grijă de problemele sociale.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Om în data de 14.02.2018, 19:55)
Comasati voi j"de formulare dar tot va trebuie bani de la fraieri, nu?