ZIARUL BURSA

13 martie 2018
Ediţia din 21.11.2024
Bancherii îi cerşesc senatorului Daniel Zamfir să dialogheze

DE LA IGNORARE, LA COMUNICARE Bancherii îi cerşesc senatorului Daniel Zamfir să dialogheze

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 13 martie 2018

Plafonarea dobânzilor şi retractul litigios - avizate favorabil de deputaţii de la Comisia pentru industrii 

Actualizare 12:55 Discuţiile pe marginea celor două legi s-au încheiat

-----------

Actualizare 12:52 În Comisia de industrii au început discuţiile pe marginea proiectului privind retractul litigios

Şi acest proiect a primit aviz favorabil.

-------------

Actualizare 12:45 Deputaţii din Comisia de industrii au dat aviz pozitiv proiectului de lege privind plafonarea dobânzilor

------------

Actualizare 12:40 Parlamentarii continuă să se contrazică

------------

"Băncile să îşi asume responsabilitatea creditelor, inclusiv din perspectiva clienţilor"

FLORIN GEORGESCU, BNR: "Băncile să îşi asume responsabilitatea creditelor, inclusiv din perspectiva clienţilor"

E.O.Bănci-Asigurări / 13 martie 2018

Băncile trebuie să îşi asume responsabilitatea fiecărui credit acordat, în ceea ce priveşte evaluarea riscului, inclusiv din perspectiva debitorului, este de părere Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul Băncii Naţionale a Româ­niei (BNR), care a precizat, ieri, într-o conferinţă de profil: "În prezent, este evident faptul că, în România, traversăm o perioadă efervescentă la nivel legislativ.

Iancu Guda este responsabil pentru dezvoltarea liniilor de servicii ca şi Director General al Coface Credit Management Services, acumulând o experienţă de peste 12 ani privind managementul riscului de credit în cadrul companiei. Începând cu anul 2013, este lector asociat la Institutul Bancar Român, unde predă cursuri de analiză financiară avansată şi finanţe corporative în cadrul programului CEFA. De asemenea, începând cu anul 2017, Iancu Guda este autorizat de către ASF pentru poziţia de Administrator Independent în Consiliul de Administraţie al BRD Asset Management.

"Este tot mai dificil să faci afaceri în România"

A consemnat Adina ArdeleanuCompanii / 13 martie 2018

Dificultatea de a face afaceri în România a crescut în ultimii ani din cauza mai multor fenomene, consideră Iancu Guda, Services Director Coface şi Preşedinte AAFBR (Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România), care a avut amabilitatea să ne acorde un interviu.

Claudiu Georgescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Materiale de Construcţii din România

Clădirile din anii '70-'80 sunt mai rezistente la seisme decât imobilele noi

Ramona RaduCompanii / 13 martie 2018

Reporter: Cât de sigure la seism sunt imobilele construite în ultimii ani?

Claudiu Georgescu: Riscul seismic este o realitate pe care nu putem să o contestăm. Problema este cum ne raportăm la acesta. România are legi şi normative speciale pentru clădirile cu risc seismic. Faţă de eurocodurile de proiectare, ţara noastră are o anexă specială, la proiectare, care prevede riscul seismic şi ar fi normal ca tot ce se construieşte să fie în aceşti parametri. Au fost cazuri - dar nu putem să generalizăm pentru că nu există nici probe, nici rapoarte - în care unii constructori au încercat să fenteze, dacă putem spune astfel, prevederile pe care arhitecţii şi inginerii structurişti le-au inclus în proiectele lor, dar au fost relativ foarte puţine pentru că se ştie că trasabilitatea produsului, începând de la material până la construcţie, este foarte clar definită şi în cazul în care se întâmplă ceva, se ştie cine este res­ponsabil.

"Se resimte nevoia unei reorientări a politicilor economice dinspre consum spre investiţii"

CONSILIERUL PREZIDENŢIAL COSMIN MARINESCU: "Se resimte nevoia unei reorientări a politicilor economice dinspre consum spre investiţii"

Macroeconomie / 13 martie 2018

România a înregistrat în anul 2017 o creştere economică record, care s-a bazat, însă, cu precădere pe consum, susţine consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu pe blogul său (http://cosmin-marinescu.ro), adău­gând: "Contribuţia investiţiilor a devenit pozitivă, însă factorul investiţional este încă redus, ceea ce ar putea afecta creşterea sustenabilă pe termen mediu şi lung. Contextul macroeconomic actual este unul al contrastelor, împletite în spirala creştere economică record - deficite bugetare înalte, în condiţiile în care deficitul bugetar s-a încadrat totuşi în ţinta de 3% din PIB, prin sacrificarea programului de investiţii publice şi prin măsuri corective".

"Taxele impuse de SUA afectează grav metalurgia românească"

SIDERURGIŞTII CER EXCLUDEREA ROMÂNIEI DE LA APLICAREA MĂSURILOR LUI TRUMP: "Taxele impuse de SUA afectează grav metalurgia românească"

Emilia OlescuCompanii / 13 martie 2018

Siderurgiştii din ţara noastră îi cer premierului Viorica Dăncilă să intervină pentru excluderea ţării noastre de la aplicarea măsurilor fiscale impuse de administraţia Statelor Unite ale Americii.

În acest sens, Uniunea Producătorilor de Oţel din România (UNIROMSIDER) şi Uniunea Producătorilor de Ţevi din Oţel din România (UNITUB) i-au transmis, ieri, o scrisoare prim ministrului nostru, în care au precizat: "După cum se cunoaşte, în data de 08.03.2018, preşedintele SUA, Donald TRUMP, a semnat documentul prin care, în termen de 15 zile, se aplică taxe de 25% la importurile de oţel şi 10% la importurile de aluminiu. Această decizie luată de Administraţia SUA afectează grav industria metalurgică din România prin reducerea drastică a exporturilor româneşti pe piaţa SUA.

Guvernul a depăşit faza dosarelor, se trece la treabă

EURO 2020 Guvernul a depăşit faza dosarelor, se trece la treabă

(D.N.)Companii / 13 martie 2018

Vicepremierul Paul Stănescu, minis­trul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, consilierul onorific al primului - ministru, Gheorghe Popescu şi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Investiţii au susţinut o conferinţă de presă legată de organizarea Euro 2020.

Haosul provocat de huligani se extinde pe stadioanele din Europa

Haosul provocat de huligani se extinde pe stadioanele din Europa

D.N.Sport / 13 martie 2018

Grecia, Anglia şi Franţa sunt trei dintre ţările în care suporterii au provocat incidente grave, fiind o adevărată minune că nu s-a petrecut o tragedie pe niciunul dintre stadioanele unde au existat evenimente neplăcute.

Devine tot mai evident că forţele de ordine pot fi luate foarte uşor prin surprindere atunci când grupuri organizate de ultraşi decid să-şi regleze, pe stadion, conturile cu suporterii rivali, cu conducerile cluburilor sau chiar cu proprii jucători.

Cocteil exploziv: Rusia, fotbal, boicot şi geopolitică

Cocteil exploziv: Rusia, fotbal, boicot şi geopolitică

D.N.Sport / 13 martie 2018

Boicotarea Campionatului Mondial de Fotbal, care se va desfăşura în această vară în Rusia, a fost repusă pe tapet. De aceas­tă dată, discuţia nu a mai plecat nici de la corupţia care şi-a făcut cuib la sediul FIFA, nici de la agresivitatea suproterilor ruşi, care au creat mari neplăceri în Franţa la Campionatul European, ci de la o chestiune care nu are nicio legătură cu sportul, ci mai degrabă cu filmele cu Bond, James Bond. Este tot mai evident că această competiţie sportivă a devenit un mijloc de presiune împotriva Rusiei.

Salt de 9,14% pentru acţiunile Sphera Franchise Group

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 2 MARTIE - 9 MARTIE Salt de 9,14% pentru acţiunile Sphera Franchise Group

Andrei IacomiInvestiţii Personale / 13 martie 2018

Titlurile Sphera Franchise Group (SFG), ce au fost listate la începutul lunii noiembrie a anului trecut pe Segmentul Principal al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), au crescut cu 9,14%, în ultima săptămână (perioada 2 martie - 9 martie) urcând, astfel, prima poziţie în topul rentabilităţilor bursei locale, în intervalul menţionat.

Grecia lansează o licitaţie de titluri de stat pe termen scurt

V.R.Jurnal de criză / 13 martie 2018

Autorităţile elene vor organiza, în 14 martie, o licitaţie de titluri de trezorerie cu maturitatea la 12 luni, aces­ta fiind cel mai recent pas pe care îl face Grecia către ţelul ambiţios de a-şi recâştiga accesul deplin la pieţele internaţionale de obligaţiuni, în cursul lui 2018, anunţă Associated Press.

Gratis e prea scump!

Cătălin AvramescuEditorial / 13 martie 2018

Cătălin Avramescu

Începem cu lucrurile cunoscute. Aţi văzut ce diferenţă este între felul în care se parchează în oraşele civilizate şi felul în care se parchează în Bucureşti. Dar de ce folosesc eu verbul "a parca"? În Bucureşti, de la o vreme, unii şoferi îşi abandonează maşinile direct în stradă. Am văzut maşini "parcate" pe banda a II-a, pe zebră sau fix pe liniile de la mijlocul drumului.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Reuters: CEFC are probleme cu lichidităţile

Companii / 13 martie 2018

CEFC China Energy, un conglomerat care realiza achiziţii masive în trecut, este pregătit să plătească rate anuale de 36% pentru finanţarea pe termen scurt, un semn al crizei de numerar cu care se confruntă, au declarat pentru Reuters surse care...

MACRO NEWSLETTER 13 Martie 2018

MACRO NEWSLETTER 13 Martie 2018

Internaţional / 13 martie 2018

Preţurile de consum din Norvegia au crescut peste aşteptări în februarie 2018, cu o rată anuală de 2,2%, după un avans de 1,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,9%, după o scădere de 0,1% în luna anterioară.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7170
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3244
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9713
Gram de aur (XAU)Gram de aur397.9899

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo