ADRIAN TĂNASE, BVB: "Economiile se ţin la bursă, în valori mobiliare"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 martie 2018

"Economiile se ţin la bursă, în valori mobiliare"

Depozitele bancare nu reprezintă o opţiune pentru economiile populaţiei, ci bursa este locul în care acestea ar trebui plasate, a declarat, ieri, Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în cadrul unui eveniment dedicat educaţiei financiare în rândul adolescenţilor.

Domnul Tănase a spus: "Primul răspuns pe care­-l dă cineva atunci când este întrebat unde ar putea să-şi ţină economiile este depozitul bancar. Este un răspuns greşit. Economiile se plasează în valori mobiliare, listate la bursă. Deci, trebuie să vă gândiţi să economisiţi la bursă, să investiţi în portofolii de acţiuni şi obligaţiuni. Nu este foarte complicat, dar trebuie respectate nişte reguli. Trebuie să investeşti banii de care nu ai nevoie (...) pe care ştii că vrei să-i acumulezi până la bătrâneţe".

Potrivit directorului BVB, cifrele arată că, investind la bursă, în acţiuni şi obligaţiuni, în timp, randamentul obţinut este mai mare decât cel al unui depozit bancar.

Totodată, Adrian Tănase a subliniat că tinerii trebuie să economisească pentru pensie încă din prima zi în care intră în câmpul muncii.

Oficialul BVB a spus: "Este o plăcere să vorbesc cu tinerii, despre pensie. Pentru că, de fapt, asta este ideea. Poate părea cumva paradoxal şi contraintuitiv, dar tinerii trebuie să se gândeacă la pensie. Şcoala te învaţă o meserie, din care să faci bani. Educaţia financiară ar trebui să te înveţe cum să acumulezi acei bani, să nu­-i cheltuieşti pe toţi. Din acest motiv, trebuie să te gândeşti la bătrâneţe de când ai intrat în câmpul muncii şi trebuie să încerci, încă din prima zi, să pui bani deoparte, astfel încât să ai bani la pensie. Toată lumea trebuie să aibă în vedere conceptul economisirii şi al planificării financiare."

Conform unui studiu realizat în 2015 de Standard & Poor's asupra educaţiei financiare globale, România se afla pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte educaţia financiară, în condiţiile în care doar 22% din populaţie are cunoştinţe financiare minime.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. In domeniul acesta e bine sa nu dati sfaturi. Fiecare e liber sa-si tina economiile cum vrea in functie de cunostintele care le are si increderea in sistem. In unele cazuri s-a dovedit ca cel mai bine a fost la "saltea"!

    1. Este socant ca BSE are un astfel de Director! Sper sa scape furiei populatiei (si nu numai) la urmatorul crash.

      sa-si tina el banii asa...cat mai tine teapa cu pilonul II...dupa aia mai vedem cand nu mai pot sa-l sustina fondurile -ING in special

    cand ma gandersc ca ma duc la mimozele alea la anaf sa depun declaratia p...i imi vine furie de nebunie.

    apropo!anul trecut am platit la timp si m-am pomenit acasa cu titlu executoriu!de care abia am scapat!sunt niste nemernici invidiosi si jegosi.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb