ZIARUL BURSA

17 decembrie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Grafică de MAKE

Politica băncilor centrale va susţine bursele şi anul viitor

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 17 decembrie 2020

Dragoş Cabat: "Există o ruptură între pieţe şi economie, în sensul că evoluţia bursei nu mai reprezintă un semnal pentru performanţa economică viitoare"  

Aurelian Dochia: "Evoluţia pieţelor în 2021 va depinde încă foarte mult de pandemie"

"Există temerea că ne aflăm într-o bulă speculativă, dar care s-ar putea să fie susţinută în continuare de politica monetară laxă a băncilor centrale", spune Aurelian Dochia

Actualizare - Rezerva Federală va continua achiziţiile de obligaţiuni până la o revenire "substanţială" a economiei

---

Politicile băncilor centrale din acest an, bazate pe rate foarte scăzute ale dobânzilor şi injecţii de lichiditate pentru sprijinirea economiilor puternic afectate de măsurile impuse pentru limitarea răspândirii pandemiei de Covid-19, care au stat la baza recuperării impresionante a indicilor bursieri după căderile din februarie-martie, reprezintă principalul factor de susţinere a cotaţiilor din principalele burse de acţiuni ale lumii şi anul viitor, sunt de părere analiştii consultaţi de ziarul BURSA.

Construcţiile, în creştere înainte de venirea sezonului rece

Construcţiile, în creştere înainte de venirea sezonului rece

M.G.Internaţional / 17 decembrie 2020

Andrei Rădulescu: "Construcţiile au evoluat la un ritm sub potenţial pentru a patra lună la rând în octombrie, ceea ce exprimă atingerea fazei de maturitate" 

Statisticile publicate ieri de INS privind evoluţia sectorului construcţiilor în octombrie indică o nouă creştere moderată a activităţii din acest sector înainte de venirea sezonului rece, după revenirea pe creştere lunară din iulie şi accelerarea din august şi septembrie.

Testul RT-PCR prezintă erori fatale şi nu poate fi utilizat pentru detectarea SARS-CoV-2

PROBLEME GRAVE ŞI CONFLICTE DE INTERESE ÎN "LUPTA" ÎMPOTRIVA NOULUI CORONAVIRUS Testul RT-PCR prezintă erori fatale şi nu poate fi utilizat pentru detectarea SARS-CoV-2

Călin RecheaInternaţional / 17 decembrie 2020

Călin Rechea

Autorităţile ne cer, în mod obsesiv, să avem încredere în ştiinţă pentru a trece cât mai repede peste pandemie, iar valul de acuzaţii la adresa "necredincioşilor" nu cunoaşte limite.

O astfel de atitudine ar trebui să fie suficientă pentru a pune sub multe semne de întrebare adevăratele intenţii din spatele "promovării" pandemiei, ajunsă acum la al doilea val.

Respectarea statului de drept - criteriu în deblocarea fondurilor europene

PARLAMENTUL EUROPEAN A APROBAT Respectarea statului de drept - criteriu în deblocarea fondurilor europene

I.Ghe.Fonduri Europene / 17 decembrie 2020

Statele membre ale Uniunii Europene care încalcă statul de drept riscă să piardă accesul la fondurile alocate de la Bruxelles, conform regulamentului aprobat, ieri, de Parlamentul European. Documentul este menit să protejeze fondurile UE împotriva utilizării abuzive de către guvernele din ţările membre care încalcă principiile statului de drept.

Economia zonei Euro se stabilizează în decembrie, după declinul sever din noiembrie

Economia zonei Euro se stabilizează în decembrie, după declinul sever din noiembrie

Mihai GongoroiMacroeconomie / 17 decembrie 2020

Economia zonei Euro s-a stabilizat în decembrie după declinul sever din noiembrie, arată indicatorii preliminari PMI (Purchasing Managers' Index) comunicaţi ieri de Markit Economics. Activitatea economică în industria prelucrătoare şi în sectorul de servicii din Europa a continuat divergenţa pentru a treia lună consecutiv, însă economia a dat dovadă per total de rezilienţă în faţa reintroducerii de restricţii pentru contracarea celui de-al doilea val al pandemiei pe fondul evoluţiei peste aşteptări a industriei.

Un interviu pentru liniştirea românilor!?

OPINII Un interviu pentru liniştirea românilor!?

Dr. Nicolae OacăCompanii / 17 decembrie 2020

Marţi, 8 decembrie 2020, am avut un şoc citind interviul acordat de Stephane Richard, director executiv Orange, despre achiziţia fostului RomTelecom de către Orange România, interviu în care acesta insista în a ne convinge că prin concentrarea pieţei în urma achiziţiei fostului RomTelecom ne va fi mai bine, se va întări oferta, competiţia.

OMS recomandă masca de protecţie la ... masa de Crăciun

OMS recomandă masca de protecţie la ... masa de Crăciun

O.D.Miscellanea / 17 decembrie 2020

Recomandările bune nu sună mereu bine. Acest lucru este valabil şi în cazul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care are misiunea ingrată să transmită unele recomandări care intră în contradicţie cu tot ceea ce lumea creştină ştia despre sărbătorile de la final de an. OMS recomandă să se poarte masca de protecţie la reuniunile în familie de Crăciun şi la sărbătorile de la sfârşitul anului în Europa.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

SPORT ŞI BANI Contract record în NBA

O.D.Sport / 17 decembrie 2020

Criza sanitară nu a afectat prea mult câştigurile sportivilor de top. Mai mult, chiar în această perioadă cad recorduri în ceea ce priveşte contractele. Giannis Antetokounmpo, vedeta lui Milwaukee Bucks, a semnat cel mai valoros contract din...

CE HANDBAL Dezastru pe blat de scandaluri şi dezinteres

O.D.Sport / 17 decembrie 2020

Echipa naţională de handbal feminin obţinut cea mai slabă clasare la un turneu final de Campionat European din istoria participărilor sale. La această contraperformanţă au contribuit mai multe lucruri, de la coronavirusul care ne-a subţiat lotul,...

MACRO NEWSLETTER 17 Decembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 17 Decembrie 2020

Macroeconomie / 17 decembrie 2020

Activitatea în sectorul privat din Franţa şi-a temperat contracţia în decembrie 2020, pe fondul temperării contracţiei din sectorul serviciilor. Indicele agregat al activităţii a crescut până la 49,6 puncte, cel mai ridicat nivel din ultimele 4...

Creşteri pe linie pentru indici

BVB Creşteri pe linie pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 17 decembrie 2020

Avans de 3,48% pentru BET-FI, susţinut de creşterile SIF-urilor Tranzacţii de aproape 15,2 milioane de lei cu titluri obligatare 

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au marcat creşteri în sesiunea de ieri, în ton cu evoluţiile din...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo