PROBLEME GRAVE ŞI CONFLICTE DE INTERESE ÎN "LUPTA" ÎMPOTRIVA NOULUI CORONAVIRUS Testul RT-PCR prezintă erori fatale şi nu poate fi utilizat pentru detectarea SARS-CoV-2

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Internaţional #Sănătate / 17 decembrie 2020

Testul RT-PCR prezintă erori fatale şi nu poate fi utilizat pentru detectarea SARS-CoV-2

"Nu am crezut vreodată că munca mea în cadrul Human Genome Project va fi transformată într-o armă utilizată la carantinarea societăţii". (Kevin McKernan, director ştiinţific la Medicinal Genomics)

Călin Rechea

Autorităţile ne cer, în mod obsesiv, să avem încredere în ştiinţă pentru a trece cât mai repede peste pandemie, iar valul de acuzaţii la adresa "necredincioşilor" nu cunoaşte limite.

O astfel de atitudine ar trebui să fie suficientă pentru a pune sub multe semne de întrebare adevăratele intenţii din spatele "promovării" pandemiei, ajunsă acum la al doilea val.

Creşterea exponenţială a numărului persoanelor infectate are loc pe fondul creşterii masive a numărului persoanelor testate, iar testul de referinţă pentru diagnosticarea Covid-19 este RT-PCR (Real Time Polymerase Chain Reaction).

Aceste test detectează prezenţa virusului prin tehnici de amplificare a materialului genetic viral, însă prezintă o problemă majoră: testul nu ar trebui utilizat niciodată pentru diagnosticarea unei boli.

Afirmaţia îi aparţine biochimistului american Kary Banks Mullis şi a fost făcută în urmă cu mai mulţi ani. Cine este Mullis? Nimeni altul decât inventatorul testului PCR în 1983. Invenţia sa a fost recompensată cu Premiul Nobel pentru chimie în 1993.

Într-o intervenţie televizată mai veche, disponibilă pe Youtube (https:// www.youtube.com/watch?v=X0aMow7FrZo), Mullis declara că "Doctorul Fauci nu ştie nimic, nu înţelege medicina, nu înţelege microscopia electronică, este doar unul dintre acei oameni care urmăresc o agendă".

Da, este vorba despre acel doctor Anthony Stephen Fauci care a devenit "celebru" şi la noi.

De ce este utilizat, atunci, testul RT-PCR? Deoarece a fost recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în urma unui studiu publicat în revista Eurosurveillance, care se prezintă drept "revista de specialitate a Europei pentru supravegherea, epidemiologia, prevenirea şi controlul bolilor infecţioase".

Ce spune Kary Banks Mullis, inventatorul testului PCR, despre această "orgie a groazei" promovată de autorităţi prin utilizarea abuzivă şi neştiinţifică a testului său? Din păcate, nimic. Mullis ne-a părăsit în august 2019 din cauza unei pneumonii.

În numărul 25(3) din 23 ianuarie 2020 al revistei Eurosurveillance a fost publicat studiul "Detection of 2019 novel coronavirus (2019-nCoV) by real-time RT-PCR" semnat de mai mulţi cercetători, printre care s-au aflat Victor Corman şi Christian Drosten, de la Charite - Universitätsmedizin Berlin Institute of Virology din Berlin.

Studiul este disponibil la adresa www.eurosurveillance.org/content/eurosurveillance/25/3, iar în prima parte a articolului se arată că a fost trimis spre publicare în 21 ianuarie 2020, a fost acceptat după o zi şi a fost publicat în 23 ianuarie 2020.

În aceste condiţii apare o întrebare legitimă: cum a fost posibilă derularea unui proces de evaluare externă de către specialişti de competenţe similare într-un interval aşa de scurt?

Lucrarea prezintă o "metodologie robustă pentru diagnosticare în cadrul laboratoarelor publice fără a avea la dispoziţie materialul viral", după cum se arată în introducere. Metodologia este prezentată sub forma unui flux de diagnosticare elaborat pe baza numeroaselor asemănări genetice dintre SARS-CoV-2 şi coronavirusul SARS, iar autorii precizează că "fluxul de diagnosticare detectează 2019-nCoV (n.a. aşa era numit atunci noul coronavirus) şi discriminează între 2019-nCoV şi SARS-CoV".

Concluzia este că "studiul demonstrează capacitatea enormă de răspuns obţinută prin coordonarea laboratoarelor din mediul academic şi a celor publice din reţele de cercetare naţionale şi europene".

Dar dacă aceste concluzii sunt marcate de erori grave, pe fondul unor conflicte de interese majore, şi nu au nicio relevanţă ştiinţifică?

Aceste acuzaţii au fost lansate şi demonstrate recent de un colectiv de cercetători coordonat de profesorul Pieter Borger, specialist în genetică moleculară, de la organizaţia germană non-profit W & W Research.

În scrisoarea adresată conducerii editoriale a revistei Eurosurveillance, prin care se cere retragerea studiului Corman-Drosten, colectivul coordonat de Borger subliniază că "acesta este profund eronat din punct de vedere al construcţiei sale biomoleculare şi metodologice" şi nu a fost evaluat de experţi externi independenţi. Conducerea editorială a revistei Eurosurveillance nu a răspuns cererii pentru punerea la dispoziţie a raportului de evaluare externă.

Studiul coordonat de profesorul Borger, cu titlul "External peer review of the RTPCR test to detect SARS-CoV-2 reveals 10 major scientific flaws at the molecular and methodological level: consequences for false positive results", este disponibil la adresa cormandrostenreview.com/report şi va fi numit în continuare "studiul Borger".

Echipa coordonată de profesorul Borger este formată din 22 de cercetători cu specializări în genetică moleculară, biochimişti, imunologi şi microbiologi din Europa, Statele Unite şi Japonia.

Printre co-autori se află şi specialistul în genetică Kevin McKernan, director ştiinţific la Medicinal Genomics, cu o activitate îndelungată în cadrul Human Genome Project, care a subliniat, pe contul său de Twitter, că "în mod sigur studiul Corman-Drosten nu a fost evaluat de experţi independenţi, deoarece o astfel de evaluare durează, în medie, 179 de zile".

McKernan a mai observat o "curiozitate": rezultatele studiului Corman-Drosten nu se puteau obţine doar într-o săptămână, ci a fost nevoie, probabil, de circa 2 luni, conform estimărilor sale. În aceste condiţii, directorul ştiinţific de la Medicinal Genomics se întreabă, probabil retoric, cine le-a oferit "pontul" pentru a începe cercetarea înainte ca răspândirea virusului să se transforme în pandemie.

"Nu am crezut vreodată că munca mea în cadrul Human Genome Project va fi transformată într-o armă utilizată la carantinarea societăţii", mai scrie Kevin McKernan pe contul său de Twitter.

"Acest articol subliniază numeroasele erori serioase ale lucrării Corman-Drosten, a cărei influenţă a condus la diagnosticarea greşită a infecţiilor atribuite virusului SARS-CoV-2 şi asociate cu boala COVID-19", se arată în introducerea studiului Borger, iar consecinţa a fost "carantinarea pe scară largă care a distrus vieţile oamenilor, limitarea accesului la educaţie şi atacul direct asupra libertăţii personale".

Despre lucrarea Corman-Drosten se afirmă apoi că este afectată de 10 probleme fatale.

Prima apare chiar în etapele iniţiale de aplicare a testului, prin utilizarea unei concentraţii extrem de ridicate de "primeri", care "face testul nepotrivit în calitate de instrument specific de diagnosticare pentru virusul SARS-CoV-2". Conform definiţiei din Wikipedia, "un primer este un acid nucleic scurt-monocatenar utilizat de toate organismele vii în iniţierea sintezei ADN-ului".

O altă problemă majoră o reprezintă "variabilitatea enormă în implementarea testului la nivelul laboratoarelor" şi "lipsa specificării unui Protocol Operaţional Standard".

În al treilea rând, "testul nu poate discrimina între fragmentele virale şi virusul întreg", adică "testul nu poate fi utilizat ca instrument de diagnosticare pentru identificarea virusului SARS-CoV-2 şi nu se pot face inferenţe referitoare la prezenţa unei infecţii", după cum se mai arată în studiul Borger.

O problemă majoră o reprezintă şi temperaturile la care este aplicat testul asupra probelor biologice prelevate, însă de o gravitate deosebită este "omisiunea de a prezenta valoarea Ct la care eşantionul analizat este considerat pozitiv sau negativ".

Valoarea Ct (Cycle threshold) reprezintă numărul de cicluri de amplificare a materialului viral necesare pentru depăşirea pragului de semnificaţie. După cum se arată în literatura de specialitate, numărul ciclurilor de amplificare este invers proporţional cu prezenţa materialului viral în eşantion, adică un număr mai mic Ct indică o prezenţă ridicată a virusului.

În studiul Borger se arată că "aplicarea unui număr de cicluri mai mare de 35 detectează doar semnale care nu sunt corelate cu infecţia virală", iar dacă testul PCR este pozitiv când se utilizează un număr Ct mai mare de 35, cum este cazul în Europa şi SUA după cum precizează autorii, atunci "probabilitatea ca persoana respectivă să fie infectată este mai mică de 3%", adică "probabilitatea unui fals pozitiv este de 97%".

Concluzia este evidentă. Creşterea puternică a numărului persoanelor testate, coroborată cu aplicarea unui prag Ct de peste 35 în cadrul testului RT-PCR va conduce la creşterea explozivă a numărului de infectări.

De fapt, este vorba despre creşterea accelerată a numărului de rezultate fals pozitive, însă autorităţile "omit" acest aspect esenţial atunci când impun carantina totală.

După cum se mai subliniază în raportul Borger, protocolul Corman-Drosten, preluat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, recomandă 45 de cicluri de amplificare în cadrul testului PCR, însă acest nivel este "lipsit de orice semnificaţie din punct de vedere ştiinţific şi al diagnosticului".

Atunci cum rămâne cu ştiinţa promovată de "autorităţi" şi de numeroşi "specialişti"? Unde sunt evaluările realizate de "somităţile" de la noi, care încă ne dau impresia că ne fac o favoare deosebită pentru că nu impun o nouă izolare totală?

De ce nu se raportează pragurile de amplificare, astfel încât să se mai reducă, cel puţin, o parte din incertitudinea rezultatelor "oficiale", care oricum nu sunt comparabile nici măcar între laboratoarele publice şi cu atât mai puţin la nivel naţional sau între ţări diferite?

Autorii studiului Borger mai arată că "produsele PCR nu au fost validate la nivel molecular", iar "testul PCR nu conţine niciun element de control pozitiv pentru evaluarea specificităţii SARS-CoV-2 şi niciun element de control negativ, astfel încât să fie exclusă prezenţa altui coronavirus".

Nu în ultimul rând, analiza critică a studiului Corman-Drosten arată că există conflicte de interese pentru cel puţin patru dintre autori, pe lângă faptul că doi dintre autori, Christian Drosten şi Chantal Reusken, fac parte din conducerea editorială a revistei Eurosurveillance.

Astfel, o actualizare a informaţiilor de pe pagina studiului Corman-Drosten, din iulie 2020, arată că unul dintre co-autori, Olfert Landt, este director executiv la TIB-Molbiol, compania care a produs primele kit-uri de testare PCR, iar Marco Kaiser este cercetător senior la GenExpress dar şi consultant ştiinţific la TIB-Molbiol. Aceste "interese" nu au fost declarate la publicarea iniţială a studiului Corman-Drosten.

Dacă aceasta este "ştiinţa" pe care trebuie să o acceptăm fără crâcnire, oare negarea vehementă şi rezistenţa necondiţionată nu sunt singurele răspunsuri care trebuie aruncate în faţa acestor sociopaţi, gata să distrugă societăţi deja slăbite din cauza altor "boli" sau chiar civilizaţii?

Opinia Cititorului ( 47 )

  1. Tocmai de aceea nu sunt de acord cu testarea extinsa cu teste antigen pe asimptomatici si nici macar cu testarea PCR.

    Din fericire, totusi, in Romania, testarea DSP s-a facut doar la simptomatici. Deci, atunci cand combini informatii din medii diferite, un contact deja pozitivat, cu simptome aparute si cu test propriu pozitiv, abia atunci poti concluziona cu aproape 100% incredere ca ai fost infectat cu noul coronavirus.

    Protocolul DSP testeaza doar contactii simptomatici. 

    1. Asa este, tot striga unii ca nu se testeaza destul. Bola exista, testare rapida si precisa nu exista, de ce sa aruncam cu bani degeaba?

      Pai prietene...trei sferturi din populație e simptomatica într-un fel sau altul. Mie, spre exemplu înceoe să-mi curgă nasul în secunda doi după ce pun masca oribila a FIAREI pe figură.

      Ideea e că omul simptomatic, riscă să ajungă în spitale - pușcărie pe baza unui test îndoielnic și să contacteze virusul sau alte boli in spital.

      Daca tot nu avem bani de teste la care oamenii să aibă acces liber, fara risc de pușcărie, la ce drku ne mai servește carantinarea unor oameni despre care nu știm dacă sunt bolnavi sau nu? 

      Ce inseamna simptomatic, prietene. Tuse, febra.....

      Baga la cap, nu mai scrie ca fiara bolnava 

      Prietene, pentru tine virusul nu exista, la fel cum virusul exista, dupa cum iti vine la gura, ca creierul iti foloseste doar sa coordoneze motricitatile si metabolismul. Paaaaartz!

      Primele simptome la orice gripa sunt nasul si gatu.. adica iti curge nasul intr-o forma sau alta si te gadila gatul ca semn de inceput de boala.. Ambele sunt simptome pe care le are 80% din populatie fara sa ajunga neaparat la boala.

      Era bine daca testarea era gratuita si voluntara.. fara nicio amenintare cu puscaria medicala a statului. Venea omul cu simptome si se testa, apoi mergea in izolare la domiciliu. Nefiind vorba de asa ceva. multi simptomatici au umblat prin lume cu virusul la ei.. . 

      Pentru mine virusul exista si este folosit de guverne ca arma totalitara, in scopuri politice, exact cu Ceausescu folosea Securitate pentru apararea intereselor regimului totalitar comunist. E fix acelasi lucru.

    Testarea aceasta este o impostura strigătoare la cer. Săptămâna trecută un parlamentar al opoziției din Austria, în plin parlament, a efectuat un test pe Coca Cola și surpriza:a fost pozitiv!!!! La fel sucul de mere.!!! Dar istoria cu testele este mai veche:în octombrie, cancelarul Austriei Kurz, face o călătorie în Elveția, se întâlnește cu reprezentantul firmelor La Roche și Sanofi(care nu produc vaccinuri, dar produc teste PCR și antigen). Aceasta intilnire este trecuta sub tăcere. O săptămână mai târziu, Austria începe testarea în masa cu teste La Roche și Sanofi. Acțiune care trebuie repetata în preajma Craciunului"pt a fi siguri ca familiile pot sărbătorii în cadru restrâns. "Apoi testele pot fi manevrate de asa maniera încât sa fie pozitive la orice urma cât de mica de gripa sau răceală.

    un mare circ

    un mare joc de interese 

    un mare rahat! 

    fara biopsii post mortem "certitudinea" deceselor din cauza covid se poate pune sub un mare semn de intrebare?

    este sau nu pandemie sau ne jucam de-a pandemia? 

    1. E o agendă politica la mijloc, nu e vorba numai de bani. Cei care au pus în operă Planul, adică elitele mondiale, își doresc un alt model de societate în care sa fie numai ei și restul oamenilor în lagăr controlat electronic și biometric.

      Cati oameni numara elitele mondiale? Cum fac sedintele de coordonare? Cine are documentul cu Planul mondial? Cat este bugetul FIAREI? La cat se ridica cotizatia? Cat de prost esti?!

      ai rostit precum in Hamlet:

      Cat de prost esti?!

      ai putea sa-ti dai singur raspunsul! 

      intrebari de cretin !

      intreaba la WEF.... e unul Schwab acolo care sta paznic si moare de grija Lumii :)

      sau la fundatia Gates :) ...intreaba si tu de secretara Melinda Gates :) poate te alegi cu o cafea :) sau cu o intalnire cu prietenul de familie al Gates-ilor ... Fauci :)  

    Felicitări dle Rechea!

    Trebuia să apară un astfel de articol care să lămurească lucrurile în mintea celor care se uită la autorități și la testul PCR ca la Dumnezeu. Un astfel de test are utilitatea lui științifică dar NU poate sta la baza restrângerii de drepturi și libertăți umane, așa cum se întâmplă în prezent. 

    Dictatura mondială planetara folosește acest test ca armă politică împotriva oamenilor simpli. 

    Pe baza decyectarii de "resturi de materiale viral" ai fost închiși oameni cu forța în case sau in spital în cel mai dictatoriale și mai fascist mod cu putință.

    Întreaga planetă a fost transformată într-un uriaș lagăr de concentrare nazist in care corporațiile fac experimente pe oameni.  

    1. esti bolnav, tu ar trebui sa fii inchis

      Poate fi cineva vizionar daca este incult?

      DA

      da, poate fi

      cauta si in istorie 

      nu e bolnav... ceea ce zice e real

      doar ca l-am mai prins cu fofarlica cand amesteca chestii reale cu propaganda anti-vest si pro-rusia

      dar chestiile legate de covid si de un plan generalizat sunt reale 

    bine ca nu a ajuns, uratul virus al minciunii ( pe bani ) care bantuie presa romaneasca si la Bursa , felicitari sincere !poate inteleg din ac articol (excelent ) si ultimii capsomani ( ultimul mohican , m. badea de la a3 ) cum devine chestia cu testarea ( afacere mizerabila ! ) . aceasta asazisa pandemie este un pretext pentru limitarea drepturilor si libertatilor ,oamenilor . pina acum pretextul sa urmarerasca , si sa spioneze oamenii , erau teroristii . cu asazisa grija fata de oameni , in realitate populatia este decimata de adevaratele boli care nu mai pot fi tratate din cauza acestui covid sau cum s-o chema .se insista pe de dezinfectari si crearea unui mediu cat mai aseptic , ceea ce duce la vulnerabilizarea organismului , care nu mai este capabil sa se apere singur de virusi si microbi .in acelasi timp altii se imbogatesc de pe urma vaccinurilor si a, tot felul de medicamente . adevarul invinge minciuna !

    Dl Rechea, dupa ce a prezis 100 din ultimele 2 crize economice, a obtinut si certificarea in politici de sanatate publica iar acum disemineaza vastele sale "cunostinte". Desigur, Mullis a negat si existenta SIDA, dar nu vom lasa faptele sa stea in calea unui titlu senzationalist.

    Dupa ce publica personaje cu simpatii legionare precum Roncea sau E.Mihaescu, nu credeam ca standardul ziarului Bursa poate cobora mai mult. Se pare ca si la varsta mea mai pot fi surprins.... 

    1. Lasa mai.. sa afle si cei mai prosti dintre sclavi ce li se coace la nivel mondial.. de asta sunt bune astfel de articole, mai deschid mintea prostului care are incredere 100% in medicina si specialisti.

      Fiorosule ,esti baiatul -sau nepotul - lui Carol al doilea ? Vezi ca numele si varsta invocata nu se prea pupa !

      Apleaca-te si vei afla.

      Nu pot decat sa te insult: progresistule!

    Directorul OMS, Tedros Adhanom, un politician corupt etiopian, fără calificare de medic, este acuzat de genocid la el în țară. Cu toate acestea, o lume întreagă se supune diktatelor OMS, „recomandări” care au fost ridicate la rang de literă de biblie, deși se schimbă cel puțin o dată la două săptămâni. E ca și când o întreagă lume s-ar supune ordinelor lui Stalin sau ale lui Mao Tze Dong.

    În cea mai „serioasă” și bogată țară a UE, Germania, consilierul pe virusologie și epidemiologie al lui frau Merkel, „dr.” Christian Drosten, este acuzat că și-ar fi plagiat teza de doctorat din 2003 (teză care nu se mai găsește în format fizic niciunde ...). Mult mai grav - Drosten este cel care a prezentat testul RT-PCR, în ianuarie 2020, în propria revistă „științifica” (denumită, pompos, Eurosurveillance*), ca fiind relevant pentru depistarea coronavirusului. Prin susținerea obținută de la OMS și, ulterior, de la întreaga presă main-stream și de la corporațiile Big tech (în special, GAFAM), acest test a fost globalizat și ridicat la rangul de obligație inevitabilă. De reținut că testul (creat pentru altceva, prin 1984, de un laureat al premiului Nobel pentru medicină) a fost scos de la naftalină cam la 3 zile de la extinderea veștii referitoare la molima din Wuhan, China. Așa cum probează raportul Borger (semnat de 23 de specialiști în virusologie din toată lumea, cu doctorate reale, și nu plagiate) și așa cum a statuat un tribunal din Lisabona în noiembrie 2020, testul RT - PCR nu este relevant pentru depistarea coronavirusului.  

    Tot în țara seriozității, a calității și a cinstei europene, Germania, ministru al sănătății este Jens Spahn, un fost bancher care nu are studii medicale (???!!), ci doar o perioadă de lobby pentru Big Pharma. Culmea umorului negru este că șeful Institutului Robert Koch (echivalentul CDC din SUA), Lothar Wieler, nu este virusolog, ci ... veterinar (Tierarzt)!  

    Să mai spunem că, la noi, se recunoaște fățiș că testele RT-PCR pot da rezultate false în proporție de sută la sută (cazul CFR Cluj din vară), dar nimeni nu dă socoteală? Că oamenii pot fi băgați în pușcărie pentru că au fugit din detenția medicală, chiar dacă testul este negativ (cazul de la Buzău, de ieri)? Că medici șefi de secție, „eroi” din linia întăi, colectează teste care se prelucrează la spitalele la care sunt șefi, dijmuind cu o taxă de jmeker de 83% costul, fără ca ANI sau DNA să se sesizeze pentru conflicte de interese (cazul spitalului de infecțioase de la Timisoara)?  

    Contează mai mult în România decât în Germania că de pandemie se ocupă indivizi cu școala vieții, și nu cu școli serioase și experiență în virusologie și epidemiologie?  

    Noi avem un urgentist pe post de comandant al acțiunii, care știe cu exactitate că virusul se transmite prin dans, prin plimbări nocturne, prin colindători, prin reuniuni familiale de Crăciun și de Paști și prin petreceri de Revelion, dar nu se transmite prin alegeri, prin aglomerația de la mall sau din metrou și prin petreceri de partide dă driapta. Noi avem șef de comunicare strategică exmatriculat de la SNSPA încă din primul an de „studii”, dar care minte în CV că e absolvent. Avem chirurg de Huși pe post de ministru al sănătății, priceput la platouașe, cocoașe și zimți și clar ca cristalul când ne explică de ce e bun și obligatoriu vaccinul (recte, ca să ne „asigure” o formă ușoară a bolii, și nu imunizarea și nici punerea celorlalți în siguranță). Avem un lobyst al OMS, constant sponsorizat de corporațiile Big Pharma care nu a practicat medicina reală de mai mult de 20 de ani, dar care se vrea premier stânga, ca și când treaba asta s-a reduce la „acțiunea” de supunere față de directivele OMS-ul lui Tedros & Gates. Avem și un al doilea premier wannabe, dă driapta, pretins absolvent de școli înalte prin străinătate (de fapt, este vorba de un oareșce masterat la o universitate obscură de prin Iowa), plus un viceprimar general wannabe, responsabil cu spitalele din București, care nu a terminat facultatea din Viena, dar care pretinde că lucrează în finanțe de la vârsta de ... 21 de ani. Să nu mai vorbim de atârnătorul perfect, Șică Orban, care nu se pricepe la absolut nimic, dar pretinde un al treilea mandat de premier.  

    Mai vreți? Nu cred. S-ar prea putea să vă dau motive de disperare - mă refer la cei care vă străduiți să faceți o facultate serioasă, pentru a obține o calificare corectă și diplome de masterat sau de doctorat pe bune. Adică, să ajungeți, ca mine, să credeți că v-ați trezit în dimensiunea greșită, un loc ciudat unde doctoratul la Sorbona, Paris, de exemplu, e apă de ploaie în raport de marile realizări ale dăștepților cu școala vieții, într-o țară în care poți să îți cumperi 6 (șase) case din meditații la fizică...  

    *avem și noi un ONG, deținut de niște șefi securistofili ai SNSPA - se numește Euro Comunicare; am dat-o în judecată pentru defăimiare ... 

    1. desigur ca pot exista oameni corupti in institutii sanatoase, dar atunci cand institutiile ii corup pe multi dintre cei care traiesc si muncesc in ele, acestea sunt in mod necesar corupte.

    Andrew Jacson ca presedinte 1828 le-a spus bancherilor:

    “Banca (centrala) US e in sine un guvern a carui putere a crescut treptat din ziua infiintari sale.  

    Sunteti un cuib de vipere si de hoti.  

    Intentionez sa scot afara cu de-a sila si, pe Dumnezeu cel Vesnic, va voi scoate afara cu de-a sila.”  

    Statele cu banci centrale nu sunt guvernate REAL de popor si presedintele ales ci de banci centrale si interese financiare.  

    E trist, dar asta e jocul economic de peste 300 de ani!  

    Unde multe banci centrale se supun la radacina principala a Bancii Angliei de prin 1688-1697. 

    Prima emitenta de IOUs circulat “fals” (dar legal -cu acordul leguitorului) ce a spalat si adunat valorile reale detinute de natie.

    O banca centrala (corupta) ce apara interesele investitorilor nu tine seama decat de randamentele accelerate la yelduri.

    In cazul in care nu stii economie - istorie - aceste canale au fost mereu dominate ba de bisericii (ce detineau averi uriase si imprumutau conducatorii), ba de afaceristi, ba de alte tari.  

    Problema este forma de creeare a banilor fara acoperire din cauza coruptiei; una e sa creez bani in raport de echilibru corect cu contrapartida productivitatii si alta pentru coruptie, interese meschine.  

    Iti dau o tema de gandire:  

    Exista oameni ce au salariul din 2008 600 lei si in 2020 1700 lei (de cate ori a crescut salariul in raport cu inflatia reala din piata?); iar in schimb compara un venit guvernamental din 2008-2020 si ai sa observi o exponentialitate mult mai mare.  

    Cine nu cunoaste istoria banilor nu intelege ca, cei care sunt foarte aproape de robinet vor asuprii pe restul.  

    Au existat perioade istorice, economice, ce au des la revolutii si descoperiri tehnologice fara a se fura (prin diluare masa monetara) valoarea muncita de oameni.  

    Atunci cand emiti masa monetara in raport corect cu productivitate + cerere => nu e nevoie sa creasca preturile, taxele, razboaiele (da o mare parte din fonduri se directioneaza in razboi); oamenii au incredere in conducator, au incredere in economie, unde toti participantii eligibili ca productivi nu stau pe ajutoare, pensii si alte forme de aciuare la banul public (pentru ca nu exista entitate care sa bata in plus bani degeaba din neant).  

    Perioadele de echilibru monetar sunt mereu urmate de alte dezechilibre monetare (dar doar in situatii de razboi), acele dezechilibre erau corectate prin reintoarcerea masei monetare (false) emisa in piata.  

    Piata se corecta si invartea iar bunurile si serviciile la un echilibru fara a creste exponential in costuri aparatul de conducre.  

    Una e sa creezi bani ca sa pacalesti ciclic productivitatea si alta e sa creezi productivitate ca sa nu mai creezi bani pentru costurile aparatului de conducere!  

    Natura reala umana nu a evoluat pe Lenea Conducatorilor ci pe o productivitate reala con vertita mereu in echilibru fin a masei monetare din piata respectiva.  

    Avem o problema serioasa plasata in viitor daca vorbim de inflatia masei monetare circulata la Lei.  

    Dobanda procentuala la bonduri din trecut este egala in viitor cu exponentialitatea varsarii de lichiditati inflationiste fara valoare in viitor!  

    Deci categoric si echivoc mai multe firme mijlocii si mici vor da faliment caci nu vor putea concura la preturi si servicii mai scumpe!  

    Unde doar firmele monopol cu statul vor domina!  

    La fel si in nisa locurilor de munca; exista mereu un transfer ca pondere procentuala a populatiei ce incepe sa domine aparatul de stat in viitor prin: mai multe posturi in armata, sri, jandarmerie, guvern, primarie, etc ce vor domina real piata muncii si nu vor aduce valoare adaugata in creeare servicii ci mai mult in consum.  

    De unde iar va rezulta alt forme de monopol in piata, in timp ce oamenii si firmele de rand sunt fortate sa migreze sa poata genera un venit in raport cu preturile interne inflationiste.  

    Doar nu crezi ca romanii migreaza de bine in tara?  

    Acest mecanism monetar a fost repetat in Romania si in mai multe state cu banci centrale de peste 300 de ani (in lume iar la noi din 1800 si cv).  

    Acelasi mecanism a starnit W1 si W2 cand investitorii (bancile centrale) au cumparat bondurile de inarmare (din cauza lacomiei investitorilor dupa yelduri mari)  

    Exact acelasi fenomen s-a intamplat de curand in Turcia 2017-2020 ce a emis bonduri militare si dupa cumparare au pus mana pe lichiditati (guvernul si armata) si sub diferite pretexte au cotropit Siria.  

    Daca exista o masa monetara stabila si fixa nu zic ca nu se cotropeau natii dar Votul era dat de contributia a cetatenilor tarii.  

    Adica prin emitere de bonduri populatiei, populatia sustinea ci lichiditatea deja existenta in piata in acord sau dezacord fara a se creea bani falsi (legal).  

    Sun rute diferite de schimb valori, banii falsi se creaza istoric in perioade lungi de instabilitate reala economica si mentinerea populatiei intr-o panica continua, frica, devalorizare si furt continu a valorilor muncite.  

    Mai multe state vor avea in viitor o problema mare economica-militara-umanitara; istoria demonstreaza clar cand sunt cicluri lungi de furt a valorilor muncite va venii mereu si o nota de plata.  

    Pentru ca natura demonstreaza ca nu exista “a manca gratis”, undeva se aduna o nota de plata, trist e ca nota de plata ajunge sa o plateasca majoritatea populatiei chiar daca schimba guvernul sau nu (prin hiperinflatii si hiperdeflatii ce apar ca si consecinte a furtului ce se aduna in sistem).  

    Existau si pe timpuri ciclurile afacerilor ce rezonau corect cu productivitatea, cererea si piramida unei populatii!  

    Aceasta ciclitate dadea prilej populatiei sa adune valori / sa creeze valori pe o perioada ma lunga de timp si sa concureze arbitral cu alte produse pe o perioada mai lunga reusind mereu sa rupa monopopul unui singur produs / serviciu / grup / banca / etc.  

    Ciclitatea naturala a afacerilor, fara interventia banilor falsi in piata ce dilueaza valorile artificiale, nu dau (istoric) niciodata socuri atat de grave in pierderi de locuri de munca si falimente; pentru ca aceasta ciclitate urca si coboara incet, anticipat si in salturi procentuale mici.  

    Este ca un V odata drept odata intors ^ ; in schimb ciclitatea artificiala prin creearea banilor falsi va genera mereu un L inclinat pe o parte si pe alta; acest ciclu face salturi exponentiale severe si da socuri severe in randul oamenilor si al afacerilor atunci cand se apropie de varf pentru ca, caderea va fi intotdeauna mult mai abrupta si devastatuare pentru afacerile interne dar ofera oportunitati pentru cele externe ce intra cu capitaluri mult mai puternice si la valori nominale mult mai mari.  

    Din acest motiv la fel ca si pe timpul Comunismului sau lui Carol au existat intrari de capital si iesiri de capital, migratie forta de munca si intrare companii externe.  

    Romanii de azi uita ca si parintii lor au muncit pe vremea comunismului in alte state in domeniul constructiilor si alte servicii (Iran, Siria, Israel, Irak etc) unde drumurile, podurile si spitalele au fost proiectate de multi ingineri si muncitori romani.  

    Ca mai apoi sa fie distruse de altii si sa ii reconstruiasca pe o alta forma de profitabilitate.  

    Atunci cand nu exista masa monetara falsa circulata ca pondere exista real Pace Globala!  

    Caci fiecare natie nu are puterea sa creeze bani din nimic atat timp cat productivitatea reala din piata nu ii va permite, prin forma de Vot a banilor deja existenti in circulatie.  

    Istorc pot sa va garantez ca si Romania asa cum este azi se indreapta spre o alta forma ideologica-economica-tehnologi ca-militara unde simulta va creea iar o alta forma de inegalitate sociala.  

    Asta e sistemul perpetua pana la un alt ciclu de resetare prin diferite cai.

    Sistemul furtului de valori prin emitere falsa de bani a mai fost repetat de multe imperii ce au crescut si au decazut dureros.  

    Ce votezi tu e o forma fina manipulata!

    In caz ca nu cunosti arta manipulari pei persuasiune, imagine si bunatate falsa oferita pe tava publicului larg.  

    Spune oamenilor ce vor sa auda si te vor vota de indata; arata putine dovezi de justitie si dreptate (prin tapi ispasitori) iar ei iti vor da toata puterea!  

    - aceasta este tactica de a conduce o tara (a conduce cu forma de fond)  

    Dati-mi puterea de a creea bani si nu ma intereseaza cine conduce tara!  

    - aceasta este puterea apsoluta de contro a unei matii  

    Cine detine puterea de a creea bani falsi dar legali prin cumpararea bondurilor guvernelor corupte, poate sa ridice sau sa ingenuncheze o tara.  

    Poate sa ichida sau sa incoroneze un conducator!  

    Un conducator votat real de o natie nu va permite niciodata emiterea de bani falsi legal in economie! El va mentine cat poate de mult echilibrul suprem al valorilor tranzactionat in piata prin spargerea monopopurilor si diminuarea la scara cat mai mica a aparatului de conducere.  

    Pentru ca real, oamenii ce ocupa functii in aparatul de conducere (ca pondere procentuala reala a productivitatii) nu aduc valoare ci doar consum. 

    Active umane ce nu aduc real o productivitate societatii generand deficite (unde procentual se franeste doar sistemul corupt) in timp ce oameni valorosi nu reusesc sa puna mana pe valori adaugate din cauza banilor falsi ce le fura efortul muncii depuse.

    Cu cat exista mai multe banci locale / comerciale, care ofera credite in rapoarte corecte cu depozitele si dobanzile la depozite, catre investitii ce ajuta la circularea acelorasi “bani” deja existeni plus bancnote centeale ce se pot con verti corect in piata la paritatea corecta a valori cerere schimb atunci economiile locale si mediul de afaceri creste in competitivitate.

    Banii circulati, fara emitere ilegala de alti bani ce ar putea fura valoare, prind in realitate putere cu paritate corecta in piata intre metale pretioase, bunuri, servicii etc.  

    Unde doar competitivitatea afacerilor devine ciclica fara a mai da socuri severe populatiei muncitoresti.  

    Pentru ca fluctuatiile ciclice nu vor mai fi sever depresive sau sever ascendente, ca impulurui artificiale de droguri financiare.  

    Da exista si atunci somaje si falimente, dar istoria economica de lunca durata arata ca socurile aunt lente si intinse pe ani ce se ebaleaza relativ reciproc ( ex: 7 ani cadere lenta 7 ani crestere lenta; unde simultan din anul 2 apar alte firme ce preiau oamenii fara locuri de munca, sau daca oamenii nu vor sa lucreze nu vor suferi prin soc inflatiile nominale de preturi si pierderea averilor agonisite in forme de bani/ nominale).  

    Din cauza creditarii fara paritate acoperita real, se genereaza socuri destabilizatoare ce duc la daramari de state, politici economice, culturale, rute comerciale, foamete severa, lipsa produse concurentiale, etc... unde doar monopolurile vor domina pietele.  

    Investitorii lacomi sunt partasi direct cu bancile centrale corupte atunci cand cumpara gondurile guvernelor care in loc sa micaoreze deficitele ei le explodeaza ca sa recircule inflatiile de nominale si sa scoata mai tare concurenta corecta din piata.  

    Cine nu crede ca exista monopol comercial banca sa vada ce nume, ce corporatii, ce banci, domina piata in tim ce miii de filiale bancare (doar in romania) au disparut inca din 1870.  

    Arhitectura frumoasa si inovatiile corecte apar atunci cand ese concurenta corecta, unde bunurile si serviciile cresc in calitate mai accelerat ca inflatia in preturi (care normal, natural ea este fixa si putin elastica pe ciclic).  

    Acum construim cutii fara caractere, nu mai avei identitate culturala, ideologica, etc din cauza diluarii monedelor circulate si a furtului continu a valorilor tranzactionate.  

    A disparut mandria de tara, de popor, de natie, devenim tot mai apatici si razvratiti (caci in interiorul noatru suferim, vedem ca ceva lipseste dar nu atim care e cauza), cadem in plasa manipularii mass media, tindem sa votam ciclic iluzii guvernamentale efemere, cand defapt jucatorii stau in umbra printre noi si zambeac frumos.  

    Creditul controlat corect duce la bogatie corecta pentru toata natia, altfel saraceste ciclic natia si o duce usor la un alt ciclu de revolta-revolutie schimbare politica si idelogica; dar daca institutiile financiare au aceleasi set de legi si reguli atunci nimic nu se schiba si jocul se repeta si pe pielea urmatoare a generatiei naive ce crede ca a scapat de pericol.  

    Aceste cicluri tin cam cate-o viata de om!  

    Stiati ca Istoric vorbind intre 1700 si 1900 preturile Reale au scazut si a dus la acumulare de putere in mana poporului? 

    Popor ce a detronat si incoronat alti conducatori; popor ce a unit principate fara a se mai supune vehement Turciei (imperiului otoman)? 

    Cand o banca centrala apara interesele corecte poporului, atunci poporul creste in putere reala. 

    Stiati ca in perioada 1800-1918 Romania era printre primele tari cu banca centrala? Romania era printre primele in materie de inovatie si acceleratio descoperiri? Romania isi educa elitele tarii in cele mai bogate state, romania exploatase printre primele state petrolul, pornise curentul, inovatia in irigatii, parcelarea corecta a pogoarelor si oferirea drepturilor depline cetateanului, aparatele de conducere erau minuacule in comparatoe cu productivitatea reala generata de natie (Vechiul GNP actualul GDP->care e fals cachi expeima doar masa monetara circulata nu balanta reala de bunuri tranzactionata in raport de tone, metri cubi, volum, etc). 

    Generatia noastra urmeaza sa fie o generatie de Mega Indatorati la Banci, rabdare, cine nu crede sa tina minte cele scrise aici; unde copii copiilor nostri vor avea de muncit pe un salariu real stagnat sau deflat in raport de putere cumparare. 

    1. Rechea a prezis atatea prostii despre economia mondiala in ultimul timp incat altele despre sanatatea publica nu-i mai dauneaza grav.

      A pune in balanta nu inseamna a prezice!

      A avea puncte divergente fata de masa nu inseamna “falsuri” sau “adevaruri”. 

      Omenirea evolueaza si va evolua mereu pe analiza si observarea mai multor probabilitati ce pot avea cauzalitati simultane in economie, pe fiecare ciclu de crestere sau descrestere. 

      Din 2022 se intra real in ciclu de descrestere a productivitatii, acest ciclu se masceaza mereu (de cand banci centrale corupte) prin diferite pretexte gov / sanitare (ca exista sau nu; nu le comentez; insa interesant cum aceste “urgente” cad mereu ciclic exact dupa maximele financiare atinse in piete. 

      Da exact luati de mana istoria mai multor tari, ciclurile de crestere si descrestere economica, ciclurile productivitatii, ciclurile de panica bancara, ciclurile de emitere obligatiuni militare, ciclurile de emitere obligatiuni sanitare, ciclurile de crestere si descrestere filiale mici bancare locale, ciclurile de crestere si descrestere creditare, ciclurile de generare deficite explodate... mana pe educatie oameni ce tindeti sa cereti de la altii cum sa va conduca. 

      Invatati sa va conduceti voi viata cum trebuie si sa intelegeti ca aceste fenomene sunt ciclice si inevitabile, sub diferite forme de fond contextuale. 

      Naiva e populatia ce nu stapaneste istoria reala a trecutului, naiva e populatia ce adoltrizeaza ciclic o alta imagine politica efemera, naiva e populatia ce nu invata din greselile trecutului si tinte sa le repete peste alte forme de fond politice-economice, naiva e populatia ce crede ca guvernul tre sa ii ajute, naiva e populatia ce a votat mai putini parlamentari iar jocul economic ii contrazice -caci deficitele tre sa creasca pe trend si nicidecum sa scada; chiar daca au momente de mauza; naiva e populatia ce culege informati din surse ce apartin si fug valori din sistem; naiva e populatia ce uita sa puna mana pe educatie - pe carti ce aduc valori reale (cum se face ca au existat oameni ce au scris carti si teze, in cat au dat si estimari de ani, cu aceasta pandemie?; cum se face? au studiat trecutul, au vazut si analizat variatiile si riscurile ciclice economice atunci cand economiile se globalizeaza; fenomene biologice repetate pe glob). 

      Naivi sunt cei care aleg mental sa gandeasca liniar si nu in balante! 

      insa interesant cum aceste “urgente” cad mereu ciclic exact dupa maximele financiare atinse in piete.

      Uite mă că a mai observat cineva!! 

      Tocmai era să te laud că ești deștept și ai dat cu bâta în baltă. 

      "naiva e populatia ce uita sa puna mana pe educatie - pe carti ce aduc valori reale (cum se face ca au existat oameni ce au scris carti si teze, in cat au dat si estimari de ani, cu aceasta pandemie?; cum se face? au studiat trecutul, au vazut si analizat variatiile si riscurile ciclice economice atunci cand economiile se globalizeaza; fenomene biologice repetate pe glob). " 

      Cum se face că au știut? "Se face" din faptul că era ceva planificat. Economia nu era globalizată și n-a fost niciodată ca acum. Scopul acestei "pandemii" e să ne vaccineze cu forța. Dumnezeu știe de ce, că nu din caritate sau din grijă pentru noi. Și gravitatea bolii nu justifică niciuna dintre măsurile care s-au luat. Care oricum au tot atâta legătură cu boala cât are și baba cu mitraliera.

      Exista carti ce sunt la vanzare in care se vorbea de mult de o posibila pandemie, cat si o anticipatie cu ani in calendar.

      Radacina principala a acestui virus exista de mult, este studiata de mult, patentul lui exista inregistrat de mult, acest patent tocmai expirase in ianuarie 2020 iar ca sa se prelungeasca dreptul asupra acestui patent, sa nu il piarda USA pe gratis fata de alta tara, se reactiveaza si intra in drepturi Banesti statul detinator de patent. 

      Exact cu semnarea pactului comercial cu China in 15 ianuarie 2020 au inceput procedurile declansatoare de pandemie! 

      Si cu si fara pandemie, acest virus era exploatat in China de corporatii USA, expirarea patentului permitea Chinei sa replice / foloseasca procedurile de cercetare iesind de sub umbrela USA. 

      Da in China sunt putine corporatii sub umbrela USA restul sunt clone fidele a corporatiilor USA ce sunt sub umbrela Chinei (ca legi si functionari economice). 

      China avea cadere economica de prin Ianuarie 2019 unde rata somajului la ei sarise fata de trendul normal in procente destul de mari (con vertibilitatea procentelor in suma dadea cateva zeci de milioane bune de someri; doar ca regimul comunit nu declara toata neproductivitatea; in argument ca intarire tot de prin 2018-2019 exodul oamenilor si familiilor de afaceristi ce au fugit cu ce capitaluri financiare au putut; cine nu crede sa vada in rapoartele de statistici si chiar in economiile reale a altor tari cum a crescut fluxul de chinezi afaceristi - gen cum erau evreii izgoniti de pe la ei si faceau afaceri prin alte state in perioada 1910-1935). 

      Bai omule economia pamantului a avut mai multe cicluri de globalizare.

      Vorbesti sa te afli in treaba! 

      Cu flore marine, militare, carute, cai, tancuri, sabii... au existat mai multe forme de globalizare rute comerciale. 

      Se vede ca iei informatii din tv si presa in cat sa cazi in sictagma “economiile nu au mai fost atat de globalizate”. 

      O tampenie caci imperiile economice ce au existat ii contrazic! 

      Pune mana pe carti! 

      Hai sa te ajut eu: 

      Globalizare a fost si cu Imperiul Mongol, Otoman, Roman, Grecesc, englez, Francez, Olandez, Portughez.. 

      Unde fi fiecare avea o valuta principala de tranzactionare si rute comerciale / teritorii in subordonare; aceeadi forma de globalizare era si atunci. 

      Flotele inecatr in marea asiei intre China si Japonia (din cauza unui ciclon) fix in ziua de invazie a Japoniei asupra Chinei sunt dovada capacitatilor militare ce existau si atunci, cat si a intentiilor de cucerire si dominare rute comerciale, cum se intampla si astazi. 

      Nu era globalizare in W1? si intre 1918-1927 (1928,1929?) cu aparitia undelor radio, telegrafui?

      Unde bancile locale, comerciale din Romania si alte tari jucau la bursa din America iar cand s-a prabusit bursa toata europa a cazut in freza; de s-a intrat in marea depresie iar din cauzalitatea reapectiva au rasarit politici naziste de iesire din agonia impusa fortat de bancile centrale a Angliei si USA. 

      Lumea nu citeste istoria unde in mare criza bancile centrale ai tinut rata dobanzii la termen scurt la cote exagerate de a asuprit mai rau populatia ce avea de achitat dobanzi exagerate si a dus la devalorizari fortate de monezi corculate, unde bnr se chinuia sa blocheze caderea prin lipirea Leului de 1000 lei la un kg de aur... dar devalorizarea a continuat sa accelereze. 

      Agricultorii ce au fost nimiciti aia cu credite pentru tehnologizare, se fugeau din orasele centrale din cauza vietii prea scumpe. 

      Se uita prea repede furtul masiv al averilor agonisite de oameni in valute, aur, numismatice, obiecte de arta, proprietati, afaceri... 

      Voi chiar credeti ca aceste lucruri nu se vor repeta? 

      Asta inseamna globalizare, interactiunea constanta de a se castiga rute si valori de tranzactionare; nu conteaza cine domina pe axul timpului, acest razboi e de cand omul a invatat sa nu mai mearga ca o maimuta dar repeta comportamentele politice ale maimutelor (da si maimutele au politica ierarhica de conducere si subordonare). 

    Va recomand sa cititi si articolul:

    Administratorii fondurilor de pensii private vor trebui să publice trimestrial structura portofoliilor de pe bursa ro 

    Exista comenturi interesante si acolo! 

    Intrun regim central bancar, ce predomina in practic fiecare tara din lume, banii (se refera la nominale circulate si credit nu la valori fixe) au fost politizati. Acordul secret intre politicieni si bancherii internatoinali permite guvernelor sa scoata averi intregi din economie prin cheltuielile de deficit bugetar, iar bancile sa se imbogateasca prin perceperea dobanzii in cadrul acordarii imprumuturilor.

    Aceste doua elemente parazitare iau banii (valorile nominale) de la membrii productivi ai societatii si ii cheltuie intr-un mod risipitor pe campanii militare (pentru acumulare de trezorerii, teritori, resurse, etc active detinute de alte state), intrigi internationale (blocade economice ce au rol de saracire fortata a statelor ce nu se supun valutar), proiecte inutile (exemple destule cu fonduri de la stat sau europene in active ce nu aduc valori reale economice) si speculatii financiare necinstite (deplasari masive de capital ce pot inghenunchia natii). 

    Adevarul e ca bancile centrale detin o functie de suprareglare - cea de a administra efectele scurgerii parazitare, adica de a decide cine va plati pretul si cine va suferi. 

    Ele pot: 

    1. fie sa restrictioneze creditul in sectorul privat, cauzand astfel recesiuni, falimente si somaj. 

    2. fie sa extinda creditul si sa sporeasca rezerva valutara, prin monetizarea datoriilor (publice sau private) care in cele din urma nu mai pot fi colectate. 

    franturi din comenturi “cretine”. 

    Separarea “religiei monetare”

    Scopul fundamental al banilor e sa facilizeze schimbul voluntar de valoare intre persoane independente. 

    Drepturile de multa vreme instituite ale contractului si ale asocierii voluntare sunt in favoarea sel ectiei libere a unor astfel de mecanisme de facilitare, despre care cumparatorii si vanzatorii considera ca le servesc cel mai bine interesul reciproc. 

    A garanta unei monede particulare statutul de instrument de plata legal sau a sustine prin legislatie o anumita institutie bancara sau cartel bancar e similar cu a da lege prin care se sprijina intemeierea unei religii de stat. 

    “Nu ar trebui sa existe un monopol al creditului, nici o autoritate centrala cu putere exclusiva de a emite bani si nici o circulatie fortata a unei monede.” 

    Puterea creditului trebuie sa fie descentralizata, iar fiecarei monede trebuie sa i se asigure accesul pe piata pe baza propriilor sale merite. - Robert Somers scris in 1873 (seamana teribil cu ce se intampla azi in cripto monede) despre un sistem bancar superior. 

    1. am uitat sa ma semnez: comenturi “cretine” pentru bursa

    Domnule Rechea, felicitari pentru munca de documentare care a stat la baza acestui articol.

    Lucrez in domeniul sanatatii, am lucrat 4 ani in cercetare folosind tehnica PCR. Aspectele discutate de Dvs in articol sunt evidente pentru oricine intelege PCR. 

    Pe de alta parte, consider ca aceste aspecte sunt inca practic cvasi-necunoscute datorita: 

    1. ignorantei publicului larg, usor de manipulat si psihizat cu date "stiintifice" prezentate alarmist de catre specialisti cu diploma 

    2. caracterului feudal existent in vasta majoritate a structurilor medicale curente, unde autorul unei opinii divergente risca sa-si vada cariera distrusa instantaneu si ireversibil. 

    Progresul prin metoda stiintifica presupune ca o teorie existenta poate fi infirmata de o opinie divergenta, corect argumentata. 

    Prin comparatie, ceea ce ne este prezentat drept "stiinta" in contextul COVID sunt de fapt spicuiri de date care convin formatorilor de opinie. In cadrul oricarui curs de etica in cercetare, acest mod de lucru este considerat frauda stiintifica ("cherry picking" your data).

    In acest simulacru de "stiinta" a pandemiei, opiniile divergente temeinic argumentate nu doar ca nu sunt luate in calcul, dar autorii lor sunt ridiculizati, marginalizati sau prezentati ca dusmani ai poporului. 

    1. Și parțial și din vina lui. Și publicarea acestui articol oricum nu înseamnă nimic. BURSA o ține langa exact in stilul descris aici "Prin comparatie, ceea ce ne este prezentat drept "stiinta" in contextul COVID sunt de fapt spicuiri de date care convin formatorilor de opinie. In cadrul oricarui curs de etica in cercetare, acest mod de lucru este considerat frauda stiintifica ("cherry picking" your data)."

      E suficient numai să ne uităm la cum ZI DE ZI include pacienții vindecați în statisticile celor infectați. 

    Banii (care nu sunt bani in momentul de fata in piata) sunt invaluiti in mister si exista putini oameni care ii inteleg cu adevarat. Asta nu pentru ca ei ar fi atat de dificil de inteles, caci pentru ca sunt facuti sa para astfel de catre jurnalistii financiari, bancheri si economisti, care vorbesc intr-un limbaj obscur, se complac in speculatii superficiale despre piete si schimbari de politica si se comporta ca si cum “vrajitorii” de pe Wall Street ar detine o forma superioara de inteligenta.

    Acest lucru descurajeaza majoritatea oamenilor pana si de la a incerca sa inteleaga banii (care nu sunt bani in momentul de fata ci nominale circulate sau electronice ca paritate credit generat; nu rezerva aur / argint, etc valoare fixa detinuta).  

    Insa aceea ce nu stim ne poate rani, iar aceasta ignoranta generala e cauza principala a situatiei mondiale deplorabile din prezent.  

    Asa cum Jhon Adams, al doilea presedinte al Statelor Unite, s-a exprimat intr-o scrisoare catre Thomas Jefferson, “toate perplexitatile, confuziile si tulburarile din America apar nu din lacunele Constitutiei sau ale Confederatiei, nu din dorinta de onoare sau virtute, cat mai mai ales din ignoranta pura fata de natura MONEDEI, CREDITULUI si CIRCULATIEI” (si tine cont ca pe vremea aia era paritate pe argint si aur cand vorbeste de - circulatiei - valoare nominala circulata, iar moneda era valoarea fixa nediluata).  

    Aceasta afirmatie e probabil chiar mai adevarata in zilele noastre decat a fost la sfarsitul secolului al XVIII-lea.  

    eu cu comenturi “cretine” pe bursa

    1. ... ma gandesc ca ar fi idee o buna ca ... explicatiile sa nu depaseasca un limbaj "dificil de inteles" ... astfel in cat, el insusi sa nu devina "obscur" ... daca un adevar partial este periculos ... un adevar gresit inteles este si mai periculos ...

      Textele mele pot fi verificate!

      Formele lor informationale sunt deja sub protectie diferitelor patente intelectuale! 

      Oameni cu “scaun” la cap au analizat, observat si scris cele repetate sub alte forme de fond. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb