ZIARUL BURSA

04 februarie 2021
Ediţia din 15.08.2024
Ilustraţie de MAKE

O HOARDĂ DE BARBARI DE PE REDDIT A SPERIAT DOMNIŞOARELE DE PENSION DE PE WALL STREET Revolta împotriva fondurilor de hedging, ultima speranţă a capitalismului?

Călin RecheaPiaţa de Capital / 4 februarie 2021

Călin Rechea

Un grup de pe Reddit cu milioane de membri, Wall-­StreetBets, a fost subiect principal în presa internaţională din ultimele două săptămâni. Aceşti investitori, care îşi spun singuri "degeneraţi", probabil pentru a se detaşa de "nobilimea" financiară, au cumpărat masiv acţiunile unei companii puţin cunoscute, GameStop (GME), după ce au observat o "anomalie" care ar fi trebuit să aibă implicaţii penale cel puţin din noiembrie 2020.

Start foarte bun pentru materiile prime, în 2021

S&P GLOBAL: Start foarte bun pentru materiile prime, în 2021

A.V.Materii Prime / 4 februarie 2021

Avertisment Commerzbank: "Excedentul de lichidităţi riscă să creeze o bulă pe piaţa mărfurilor" 

Piaţa materiilor prime a avut o evoluţie pozitivă în prima lună din anul curent, în condiţiile în care sectorul industrial mondial dă semne de redresare după primul val al pandemiei de Covid-19 şi blocajele economice generate de aceasta în 2020, potrivit S&P Global, care adaugă că, în domeniul agricol, unele cotaţii au urcat în baza cererii record din Asia şi a riscului în creştere de impunere a restricţiilor la exportul de cereale.

Conform sursei, indicele major S&P GSCI, care măsoară evoluţia preţurilor mondiale ale materiilor prime, a crescut cu 4,9% în ianuarie.

CRISTI TUDORESCU

CRISTI TUDORESCU, CONSULTANT FINANCIAR: Investitorii de la noi - tot mai interesaţi de companiile din tehnologie

A.I.Piaţa de Capital / 4 februarie 2021

La BVB sunt nouă companii de tehnologie sau din zona de e-commerce, cu o componentă de tech, care au listate acţiuni sau obligaţiuni 

Suntem într-o perioadă efervescenţă privind finanţarea şi creşterea companiilor de tehnologie, pornind din Statele Unite, continuând cu Europa şi ajungând către ţara noastră, unde începem să vedem în ultimii ani un apetit în creştere din partea investitorilor, spune Cristi Tudorescu, consultant financiar, CEO al Explore Asset Management, în ocazia lansării unui material de analiză a evoluţiei companiilor de tech la bursă.

"Este un proiect de lege pe care l-am susţinut şi consider că este necesar. Aşa cum am mai declarat, în alte ocazii, aş dori să dau asigurări că nu privatizăm. Statul trebuie să fie acţionar majoritar în toate societăţile şi companiile de interes strategic naţional din domeniul energiei. Şi aşa va fi. Listarea unor pachete minoritare de acţiuni pe bursă nu înseamnă privatizare, ci şansa de modernizare, de a face investiţii, de care, evident, va beneficia fiecare român", a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Înstrăinarea activelor statului a trecut de Guvern

G.M.Politică / 4 februarie 2021

Guvernul a aprobat, ieri, proiectul de lege pentru modificarea legii 173/ 2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică. Este vorba despre modificarea legii votată la iniţiativa fostei majorităţi parlamentare PSD-ALDE-Pro România, prin care se interzicea timp de doi ani listarea la bursă a companiilor de stat şi vânzarea de active din patrimoniul acestora pentru stingerea unor datorii către bugetul de stat sau către furnizori.

Peste 40% din valoarea totală a amenzilor a fost recunoscută de companii, ceea ce înseamnă că acestea nu vor mai ajunge în instanţă.

ÎN 2020 Consiliul Concurenţei a dat amenzi de peste 82 milioane euro

Mihai GongoroiCompanii / 4 februarie 2021

Consiliul Concurenţei a aplicat amenzi în valoare totală de 400,2 milioane lei (82,7 milioane euro) anul trecut, valoare care situează anul 2020 pe locul al treilea în clasamentul amenzilor totale aplicate de autoritate, a anunţat ieri Bogdan Chiriţoiu, preşedintele instituţiei, în cadrul unei conferinţe de presă. Peste 40% din valoarea totală a amenzilor a fost recunoscută de companii, ceea ce înseamnă că acestea nu vor mai ajunge în instanţă.

Mentalitatea "Robin Hood" nu are încă suport la BVB

OPINII Mentalitatea "Robin Hood" nu are încă suport la BVB

Cristian DogaruPiaţa de Capital / 4 februarie 2021

A făcut vâlvă cazul micilor traderi care au reacţionat în gloată pentru a corecta nişte dezechilibre pe Wall Street. Mentalitatea tip Robin Hood (cu referire şi la platforma de tranzacţionare dar şi la un mod de acţiune) a presupus amendarea unor poziţii short deschise de fondurile speculative, fortân­du-le să îşi marcheze pierderile pe fondul aprecierii cotaţiilor.

DOPAJ Suspendare acceptată unanim

O.D.Sport / 4 februarie 2021

Toate părţile au ajuns la un numitor comun în scandalul dopajului instituţionalizat chiar dacă părerile sunt complet diferite. Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a anunţat că nu va contesta decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), care a exclus Rusia timp de doar doi ani din competiţiile internaţionale majore, în urma scandalului de dopaj.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Variaţii reduse pentru indici

BVB Variaţii reduse pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 4 februarie 2021

Acţiunile Banca Transilvania, pe prima treaptă a topului lichidităţii 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut oscilaţii reduse în şedinţa de tranzacţionare de ieri, patru dintre coşurile de acţiuni ale pieţei noastre fiind în...

Controale la fermele avicole

GRIPA AVIARA Controale la fermele avicole

O.D.Companii / 4 februarie 2021

Necazurile nu circulă niciodată singure, apar în grupuri de cel puţin două. La fel acţionează şi gripele. Europenii au, la începutul acestui an, o nouă grijă, legată de gripa aviară.

Muzeul Ţăranului, expoziţie dedicată lui Brâncuşi

O.D.Cultură / 4 februarie 2021

Iubitorii de cultură au ocazia să se bucure de un nou eveniment menit să-i smulgă din monotonia restricţiilor impuse de criza sanitară. Muzeul Naţional al Ţăranului Român găzduieşte, în perioada 10 - 24 februarie, expoziţia multimedia...

MACRO NEWSLETTER 4 Februarie 2021

MACRO NEWSLETTER 4 Februarie 2021

Macroeconomie / 4 februarie 2021

Preţurile producătorilor industriali din zona euro şi-au temperat scăderea anuală şi în decembrie 2020, până la 1,1%, de la 1,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare peste aşteptări, de 0,8%, după un avans de 0,4% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo