PENTRU CĂ NU DERULEAZĂ OFERTĂ DE PRELUARE OBLIGATORIE ASF aplică amenzi tot mai mari acţionarului majoritar al Societăţii de Construcţii Napoca

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 februarie 2021

Autoritatea a sancţionat-o până acum pe Liliana Marchiş cu aproape jumătate de milioane de lei

Liliana Marchiş, ce deţine indirect 67,38% din Societatea de Construcţii Napoca (NAPO), a fost amendată pentru a cincea oară de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) deoarece nu a depus documentaţia aferentă ofertei de preluare obligatorii a companiei şi nu a derulat operaţiunea, se arată într-un comunicat al supraveghetorului pieţei remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acum, Autoritatea a sancţionat-o pe Liliana Marchiş cu 150.000 lei, după ce anul trecut i-a aplicat amenzi de 120.000 lei, 90.000 lei, 65.000 lei şi 60.000 lei, pentru acelaşi motiv. Practic, până în prezent, amenzile primite de acţionarul mojoritar al Societăţii de Construcţii Napoca de la ASF pentru că nu a demarat oferta de preluare, se ridică la 485.000 lei.

Autoritatea a arătat că, la data de 11 ianuarie 2021, conform informaţiilor furnizate de ONRC, Liliana Marchiş deţinea 99,45% din capitalul IT Transilvania Invest după ce, la 10 ianuarie 2019, dobândise 98,42% din companie care, la rândul său, are 67,38% din Societatea de Construcţii Napoca. Având în vedere schimbarea controlului indirect, Liliana Marchiş nu a depus la ASF documentaţia aferentă ofertei de preluare obligatorii şi nu a derulat, în termenul de două luni de la data dobândirii, oferta publică de preluare obligatorie a Societăţii de Construcţii Napoca, conform legislaţiei în vigoarea, se mai arată în documentul Autorităţii.

Pe lângă amendă, Liliana Marchiş are obligaţia să depună la ASF, în cel mult 15 zile de la emiterea deciziei (care este 1 februarie), documentaţia aferentă ofertei publice de preluare obligatorie a companiei. Este practic aceeaşi cerinţă ce a fost formulată de supraveghetorul pieţei şi când s-au aplicat sancţiunile anterioare, dar care nu a fost respectată, după cum reiese din deciziile ASF.

Hotărârea poate fi contestată la ASF în termen de 30 de zile de la data comunicării, ceea ce nu suspendă executarea sancţiunii.

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, Societatea de Construcţii Napoca a obţinut un profit net de aproape 1,36 milioane de lei, de trei ori mai mare decât cel din acelaşi interval al lui 2019, în condiţiile unei creşteri a veniturilor operaţionale cu circa 60%, până la 81,55 milioane lei. Compania îşi va prezenta rezultatele financiare preliminare pentru 2020 în data de 25 februarie.

La ultimul preţ din piaţă a acţiunilor NAPO (ce datează din 7 ianuarie 2021), capitalizarea Societăţii de Construcţii Napoca se ridică la aproape 33,65 milioane de lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb