ZIARUL BURSA

21 iulie 2021
Ediţia din 15.08.2024
Cadrul legislativ european privind reţelele 5G, deficitar

COMITETUL ECONOMIC ŞI SOCIAL EUROPEAN: Cadrul legislativ european privind reţelele 5G, deficitar

George MarinescuMiscellanea / 21 iulie 2021

Implementarea pe scară largă a tehnologiei 5G ar trebui să aibă la bază şi studii de impact asupra mediului înconjurător, instrumente sau măsuri suficiente, atât pentru reducerea amprentei energetice a infrastructurii reţelelor 5G, cât şi pentru promovarea reciclării reziduurilor electronice în contextul impunerii unei implementări rapide şi nelimitate, se arată într-un document de lucru dezbătut, ieri, de Comitetul Economic şi Social European (CESE), document întocmit de raportorul Dumitru Fornea, secretar general al Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian.

Cel mai mare furnizor mondial de fructe se listează la New York

Cel mai mare furnizor mondial de fructe se listează la New York

A.V.Internaţional / 21 iulie 2021

Dole vrea să atragă până la 598 de milioane de dolari prin vânzarea a 26 de milioane de titluri Compania ţinteşte o evaluare maximă de 2,1 miliarde de dolari Prospectul IPO: "Este posibil să ne confruntăm cu riscuri legate de acoperirea datoriei" 

Dole Plc, cel mai mare distribuitor mondial de fructe şi legume proaspete, şi-a stabilit, săptămâna aceasta, termenii pentru oferta publică iniţială (IPO) pe care o va lansa la New York Stock Exchange (NYSE), compania cu sediul în Dublin, Irlanda, urmând să vândă prin intermediul pieţei 26 de milioane de titluri la un preţ cuprins în intervalul 20-23 de dolari/acţiune.

"În 5-10 ani, nevoia de a deţine o maşină va scădea semnificativ"

PENTRU CĂ TOATE TIPURILE DE TRANSPORT ORĂŞENESC VOR FI FOARTE BINE INTEGRATE "În 5-10 ani, nevoia de a deţine o maşină va scădea semnificativ"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 21 iulie 2021

(Interviu cu Călin Leuştean, Manager Operaţiuni Bolt România) 

Reporter: Trecem printr-o perioadă în care facem eforturi să ne aliniem cerinţelor UE referitoare la reducerea emisiilor de CO2. În acelaşi timp, traficul aglomerat ne cere să recurgem la mijloace de transport alternative maşinilor. Astfel, oamenii apelează tot mai mult la trotinetele electrice. Cum a evoluat cererea, în ultimul an, pe acest segment?

Analiştii prognozează o creştere anuală de 140% a profiturilor pe acţiune

AŞTEPTĂRI POZITIVE DE LA RAPORTĂRILE COMPANIILOR EUROPENE Analiştii prognozează o creştere anuală de 140% a profiturilor pe acţiune

A.I.Piaţa de Capital / 21 iulie 2021

La Bursa de Valori Bucureşti, sezonul raportărilor financiare debutează săptămâna viitoare  

Sezonul raportărilor financiare ale companiilor din Europa a început săptămâna trecută, iar analiştii prognozează o creştere anuală de 140% a profiturilor pe acţiune, în al doilea trimestru al anului, notează CNBC.

Pieţele din Europa încearcă să se stabilizeze

BURSELE LUMII Pieţele din Europa încearcă să se stabilizeze

A.V.Internaţional / 21 iulie 2021

Bursele din Europa au încercat să se stabilizeze ieri, după vânzări importante în ziua anterioară, evoluţia fiind determinată de rezultatele financiare anunţate de unele companii din regiune.

Euronext Paris

- Titlurile grupului industrial Alstom SA au urcat cu 3%, la 36,22 euro la ora locală 15.18, după ce producătorul trenurilor de mare viteză TGV a raportat creşterea vânzărilor sale trimestriale, în urma majorării comenzilor, în special în Europa. În trimestrul al doilea din 2021, vânzările companiei franceze au crescut cu 146%, la 3,7 miliarde de euro.

Charles Li Xiaojia

ÎNTR-UN POST NON-EXECUTIV Fostul CEO al Bursei din Hong Kong se alătură platformei MarketAxess

V.R.Internaţional / 21 iulie 2021

La MarketAxess sunt tranzacţionate datorii listate în SUA 

Charles Li Xiaojia, fost director executiv al Hong Kong Exchanges & Clearing (HKEX), operatorul Bursei din Hong Kong, s-a alăturat platformei MarketAxess, pe care sunt tranzacţionate datorii listate în SUA, la Nasdaq. Charles Li Xiaojia, care a condus HKEX până anul trecut, ocupă acum funcţia de director non-executiv al MarketAxess, iar acesta este primul său rol corporativ preluat după ce a părăsit operatorul celei de-a treia mari burse din Asia, în decembrie 2020.

Nasdaq se asociază cu marile bănci pentru extinderea tranzacţiilor companiilor private

Nasdaq se asociază cu marile bănci pentru extinderea tranzacţiilor companiilor private

A.V.Internaţional / 21 iulie 2021

Operatorul bursier american Nasdaq Inc. a realizat, ieri, un parteneriat cu mari bănci americane, inclusiv cu Goldman Sachs Group Inc. şi Morgan Stanley, pentru extinderea platformei care le permite investitorilor să tranzacţioneze acţiuni ale companiilor private, titluri ce au beneficiat de un interes puternic din partea investitorilor care caută o rentabilitate mare.

Consorţiu pentru construirea de drone militare la Bacău

Consorţiu pentru construirea de drone militare la Bacău

G.M.Miscellanea / 21 iulie 2021

Dronele Watchkeeper X ar urma să fie fabricate în ţara noastră, la Bacău, după ce compania britanică U-TacS şi compania românească Aerostar SA au semnat, ieri, un memorandum pentru crearea consorţiului Watchkeeper. Acest consorţiu, care va angrena şi participarea companiilor Thales Systems Romania şi Romaero SA, dar şi a Institutului Naţional de Cercetare Aerospaţială din România "Elie Carafoli" (INCAS), va sta la baza parteneriatului economic pe care compania britanică U-TacS îl propune Ministerului Apărării Naţionale, care doreşte să achiziţioneze 7 sisteme tactic-operative de drone UAS clasa II.

Legea consumatorului vulnerabil, pe lista sesiunii extraordinare a Parlamentului

SOLICITARE PSD: Legea consumatorului vulnerabil, pe lista sesiunii extraordinare a Parlamentului

G.M.Politică / 21 iulie 2021

PSD cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru adoptarea Legii consumatorului vulnerabil, potrivit unui comunicat de presă emis ieri de formaţiunea politică.

"PSD solicită preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Anca Dragu şi Ludovic Orban, să convoace Parlamentul într-o sesiune extraordinară pentru rezolvarea urgentă a situaţiei dramatice în care se află peste jumătate de milion de români, confruntaţi cu riscul de a fi debranşaţi de la reţeaua de energie electrică din cauza creşterii explozive a preţurilor", se menţionează în documentul citat.

Curtea Constituţională a României - "oaia neagră" în raportul privind statul de drept al Comisiei Europene

G.M.Politică / 21 iulie 2021

Decizia Curţii Constituţionale din 8 iunie 2021 ridică îngrijorări serioase, întrucât pune la îndoială principiul supremaţiei dreptului Uniunii Europene în faţa dreptului intern, se arată în secţiunea privind ţara noastră din raportul privind statul de drept publicat, ieri, de Comisia Europeană. Oficialii de la Bruxelles nu sunt de acord cu decizia CCR care nu a acceptat hotărârea din 18 mai 2021 a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene care stabilea că fiecare instanţă din ţara noastră poate decide singură cu privire la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), secţie care nu s-ar înscrie în normele dreptului european, deoarece nu ar asigura independenţa magistraţilor şi a actului de justiţie.

Cinci muzee noi se deschid la Iaşi

Cinci muzee noi se deschid la Iaşi

O.D.Cultură / 21 iulie 2021

Evenimentele culturale se succed cu repeziciune în această vară. Timpul pierdut în ultimul an, care a stat sub semnul restricţiilor, este recuperate.

Olarii-bucătari, demonstraţii de virtuozitate la Muzeul Astra

Olarii-bucătari, demonstraţii de virtuozitate la Muzeul Astra

O.D.Cultură / 21 iulie 2021

Olăritul va fi în centrul atenţiei la târgul organizat de Muzeul Astra din Sibiu care se va desfăşura de azi până duminică. La muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, 26 de olari din România, Ungaria şi Republica Moldova se vor întrece la roata olarului, dar şi în gătit reţete tradiţionale pe vatră deschisă, în vase de lut.

RAPORT Industria de media şi divertisment, în creştere în 2021

O.D.Media-Advertising / 21 iulie 2021

Tot mai multe domenii de activitate îşi revin după criza în care le-a aruncat pandemia. Media şi divertismentul nu fac excepţie, chiar dacă specialiştii susţin că încă nu a fost depăşită complet criza sanitară. În acest moment este importantă direcţia în care se mişcă lucrurile. Industria de media şi divertisment din ţara noastră ar urma să crească în acest an cu 8,09% comparativ cu 2020, la o valoare de 2,62 miliarde euro, peste nivelul pre-pandemie (2,53 miliarde euro în 2019), conform celei de-a 22-a ediţii a raportului PwC Global Entertainment & Media Outlook 2021-2025 (GEMO).

Olimpiada schimbărilor forţate de pandemie

Olimpiada schimbărilor forţate de pandemie

O.D.Sport / 21 iulie 2021

Jocurile Olimpice de la Tokyo reprezintă un moment de cotitură pentru această mare competiţie sportivă. Tot ceea ce se ştia despre jocuri a fost schimbat, s-a ajuns inclusiv la slogan, iar dorinţa de a ţine neapărat o competiţie pe care nu o mai vor nici gazdele, nici o parte dintre sportivi şi sponsori şi la care nu va asista nimeni va produce pagube de imagine importante, care vor fi cuantificate în timp.

"Avalanşă" de candidaţi la Universitatea Transilvania din Braşov

"Avalanşă" de candidaţi la Universitatea Transilvania din Braşov

O.D.Miscellanea / 21 iulie 2021

Absolvenţii de liceu şi-au refăcut lista de priorităţi, iar anul acesta tot mai mulţi sunt hotărâţi să urmeze cursurile unei facultăţi. Cum plecatul la muncă în străinătate nu mai reprezintă o variantă atât de atrăgătoare ca în trecut, din cauza pandemiei, univeristăţile au parte de o surpriză plăcută, cel puţin în ceea ce priveşte înscrierile, cunoştinţele urmând să fie verificate pe parcurs, acolo unde nu se dă examen de admitere.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

PIAŢA VALUTARĂ  Euro s-a depreciat la 4,9253 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 21 iulie 2021

Euro a scăzut, ieri, cu 0,09 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9253 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1761 dolari, în depreciere cu...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo