ZIARUL BURSA

25 august 2021
Ediţia din 15.08.2024
"Ultima raportare de la Institutul Naţional de Sănătate Publică corectează de fapt o raportare anterioară şi estimează că vârful s-ar putea să fie la finalul lunii septembrie, dar este o estimare. Ne putem aştepta să apară modificări faţă de această estimare, iar în scenariul cel mai rău posibil INSP apreciază că s-ar putea să ajungem la aproximativ 4.000 de pacienţi spitalizaţi în perioadele de vârf pandemic. Aceasta este scenariul cel mai rău posibil", a declarat Ioana Mihăilă.

ESTIMĂRI SUMBRE PENTRU VALUL 4: 4000 de pacienţi spitalizaţi, în urma infectării cu tulpina Delta

I.Ghe.Politică / 25 august 2021

Aproape 4000 de pacienţi spitalizaţi la finalul lunii septembrie în urma infectării cu tulpina Delta reprezintă cel mai pesimist scenariu al autorităţilor de la Bucureşti privind valul patru al pandemiei de Sars-Cov 2 în ţara noastră. Afirmaţia a fost făcută, ieri, de Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o împreună cu secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Nicu Marcu a secretizat salariile pilelor şi sinecuriştilor din ASF. Printre ei, ,,ginerică'' Marius Robert Modan - pe filiera Paul Stănescu (Episodul II)

Radu SovianiPiaţa de Capital / 25 august 2021

Radu Soviani

Am arătat în episodul anterior cum Nicu Marcu a secretizat veniturile obţinute la ASF de către generalul SRI George Viorel Voinescu, 56 de ani, pensionar special, astfel încât opinia publică să nu observe sumele de peste 6.000 de euro lunar tranferate din contribuţiile asiguraţilor, investitorilor pe piaţa de capital şi viitorilor pensionari către fostul membru al Unităţii Securităţii ,,F'' de dinainte de 1989 - anti NATO.

Consumul conştient şi accesul digital - principalele cerinţe ale tinerilor, pentru viitor

FORUMUL ECONOMIC MONDIAL: Consumul conştient şi accesul digital - principalele cerinţe ale tinerilor, pentru viitor

A.V.Macroeconomie / 25 august 2021

88,9% dintre tineri cred că accesul digital ar trebui să fie un drept fundamental 38,4% consideră că cel mai mare dezavantaj al social media este dezinformarea şi răspândirea de ştiri false 

Cerinţele Generaţiei Y (milenialii) şi Generaţiei Z de la viitor au stat, în ultimul an, în atenţia comunităţii Global Shapers din cadrul Forumului Economic Mondial (WEF), drept pentru care aceasta a organizat dialoguri şi sondaje care au adus în atenţie aspectele pe care tinerii le consideră drept cele mai presante pentru societate, guverne şi afaceri.

Simţ enorm şi văd monstruos

Cornel CodiţăEditorial / 25 august 2021

Cornel Codiţă

Cei care cred că trăim vremuri oarecari, imprecise, prea puţin importante tranziţii, să facă bine să privească mai cu luare aminte în jur.

Creşteri uşoare pentru indici, în ton cu aprecierile din pieţele externe

BVB Creşteri uşoare pentru indici, în ton cu aprecierile din pieţele externe

M.G.Piaţa de Capital / 25 august 2021

BET continuă raliul cu noi maxime istorice 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au continuat raliul în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în ton cu evoluţiile din pieţele europene şi cele de peste Ocean, BET atingând un nou maximum istoric, de 12.199,46 de puncte, în contextul unui avans de 0,26%. De la începutul anului, BET a înregistrat un raliu de 24,4%.

Irineu Darău

DAN BARNA ŞI DACIAN CIOLOŞ AU UN CONTRACANDIDAT Irineu Darău intră oficial în cursa pentru şefia USRPLUS

I.Ghe.Politică / 25 august 2021

Senatorul Irineu Darău este oficial candidatul pentru şefia USRPLUS, al platformei "Împreună", coordonată de Allen Coliban - primarul municipiului Braşov, deputatul Cătălin Teniţă, europarlamentarul Nicu Ştefănuţă şi deputatul Mihai Poliţeanu. Platforma, care se doreşte o alternativă a modului în care copreşedinţii Dan Barna şi Dacian Cioloş înţeleg să conducă formaţiunea politică, a fost lansată, ieri, cu prilejul unei conferinţe de presă ţinută în faţa Palatului Victoria.

Ministrul Claudiu Năsui precizează că prin desfiinţarea funcţiei de administrator special va fi stopată căpuşarea companiilor de stat şi vor fi diminuate pierderile înregistrate anual de acestea.

Administratorii speciali, înlăturaţi din companiile de stat

I.Ghe.Politică / 25 august 2021

Funcţia de administrator special al companiilor de stat va fi desfiinţată, după ce Guvernul va aproba proiectul de ordonanţă de urgenţă iniţiat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin care se va modifica legea 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării.

Proiectul #Antreprenorium, la final

I.Ghe.Companii / 25 august 2021

53 de firme cu 144 locuri de muncă, ocupate de persoane cu domiciliul în regiunea Sud Muntenia, au fost înfiinţate prin intermediul proiectului #Antreprenorium, anunţă Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii la finalizarea programului realizat de Asociaţia "Centrul de Consultanţă si Management al Proiectelor" EUROPROJECT în parteneriat cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului.

Gaură de miliarde în bugetele cluburilor de fotbal

Gaură de miliarde în bugetele cluburilor de fotbal

O.D.Sport / 25 august 2021

Pandemia a afectat putrernic activitatea cluburilor de fotbal, dar mai ales bugetele acestora. Fără meciuri, fără spectatori, fără vânzări, echipele au trebuit să strângă serios cureau în ultimul an şi jumătate.

Frecvent apar noi informaţii legate de pierderi

Sandra Izbasa (Sursa foto: facebook/SandraIzbasa)

SPORT ŞI POLITICĂ "Onoare" transformată în ponos

O.D.Sport / 25 august 2021

Gesturile mărinimoase al politicienilor la adresa marilor campioni ai sportului au cel mai adesea un efect de bumerang, care adesea afectează iremedial imaginea performerilor. Există numeroase exemple, dar acum un fost sportiv de mare valoare a ţinut să pună lucrurile la punct.

Investiţie într-o bază de tradiţie

EDUCAŢIE Investiţie într-o bază de tradiţie

O.D.Miscellanea / 25 august 2021

Patrimoniul cluburilor destinate copiilor a reintrat în atenţia autorităţilor. O bază de tradiţie urmează să reintre în circuit la standarde moderne. Ministerul Educaţiei anunţă că va încheia un parteneriat cu Primăria Sectorului 1 al Capitalei pentru reabilitarea bazei de la Clubul Copiilor Cireşarii.

Hocus-pocus cu acţiunile ONE United

OPINII Hocus-pocus cu acţiunile ONE United

Cristian DogaruPiaţa de Capital / 25 august 2021

La viitoarea AGA Extraordinară a companei din 10 septembrie, cei doi acţionari care controlează societatea cu 29,73% din acţiuni fiecare (Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu) ar dori aprobarea unor măsuri care le-ar permite să ia decizii cu pachete mult mai mici de acţiuni.

"Suntem atenţi la modul în care ministerele îşi fac execuţia bugetară"

DAN VÎLCEANU, NOUL MINISTRU AL FINANŢELOR: "Suntem atenţi la modul în care ministerele îşi fac execuţia bugetară"

M.G.Politică / 25 august 2021

"Eliminarea taxelor pe salariul minim ar crea o gravă problemă bugetară", a afirmat ministrul După ce săptămâna trecută nu a ştiut cât este rata inflaţiei, săptămâna aceasta Vîlceanu nu ştie cât este salariul minim net şi ce este necesarul brut de finanţare 

Ministerul Finanţelor este foarte atent la modul în care ministerele îşi fac execuţia bugetară, pentru că Guvernul s-a angajat să nu depăşească ţinta de deficit bugetar din acest an, a afirmat, ieri, Dan Vîlceanu, noul ministru de Finanţe, în prima sa conferinţă de presă, care a avut loc la sediul Ministerului. Totodată, Vîlceanu a prezentat mai multe măsuri de simplificare şi digitalizare ce vor începe să fie aplicate de la 1 septembrie şi de anul viitor, măsuri care erau în plan să fie puse în aplicare.

Banca centrală a Ungariei a majorat din nou dobânda-cheie, cu 30 de puncte de bază, la 1,5%

Banca centrală a Ungariei a majorat din nou dobânda-cheie, cu 30 de puncte de bază, la 1,5%

Mihai GongoroiInternaţional / 25 august 2021

România a rămas în urma Ungariei în privinţa ratei de politică monetară; BNR încă păstrează dobânda la 1,25% Mugur Isărescu, în debutul lunii august: "Aşteptăm să ne întreacă Ungaria" 

Banca centrală a Ungariei a majorat ieri, din nou, dobânda sa de politică monetară, cu 30 de puncte de bază, la 1,5%, cel mai ridicat nivel din regiune.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo