Fântâni arteziene de peste 2 milioane de lei, la Buzău

Ana Felea
Ziarul BURSA #Companii / 25 august 2021

Fântâni arteziene de peste 2 milioane de lei, la Buzău

Proiectul privind realizarea acestei investiţii a fost votat de consilierii locali în vara anului trecut, moment în care Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, a motivat realizarea acestor obiective ca fiind absolut necesară, mai ales că în ultimii zece ani temperatura medie anuală din oraş a crescut cu 1,3 grade Celsius. Proiectul a fost votat cu 21 de voturi, iar la începutul acestei veri a fost realizat. Astfel, din iulie 2021, în parcul Crâng funcţionează două fântani arteziene, poziţionate simetric faţă de insula mare a lacului, formând litera "S". Fiecare fântână a fost dotată cu 10 jeturi verticale care pot atinge o înălţime de 9-10 m.

"Lacul din parcul Crâng este prevăzut cu margini betonate. Lacul are o insulă mai mică şi o insulă mai mare, care este legată de mal şi pe care funcţionează un restaurant. Lacul este prevăzut cu un debarcader şi, la data vizitei, exista lângă debarcader o barcă cu motor. Lacul este înconjurat cu alei pietonale frecventate de mulţi oameni. Din punct de vedere estetic, lacul este sărac şi nu are elemente decorative care să bucure pietonii ce frecventează acest parc şi care se plimbă în jurul lacului. Realizarea a doua fântâni arteziene pe acest lac va schimba în bine aspectul lacului şi va asigura bucuria copiilor, părinţilor şi a locatarilor municipiului Buzău, ce vor sta mai mult în parc spre folosul sănătăţii", a fost scris în motivarea proiectului de hotărâre votat în vara anului 2020.

În parcul Tineretului au fost amenajate trei fântâni arteziene. Două dintre ele au fost poziţionate pe partea din dreapta a lacului, în faţa amfiteatrului, şi una pe partea stângă a lacului. Fiecare fântână are un jet central vertical care va atinge înălţimea de 30 m, 6 jeturi pe inelul median cu înălţime de 14-15 m şi 12 jeturi pe inelul exterior, cu înălţime de 7-8 m. Fiecare jet este alimentat de o pompă şi spoturi de tip LED care vor putea fi controlate individual pentru a fi realizate jocuri de apă şi lumină.

"Cele două lacuri din parcul Tineretului au o suprafaţă mare şi sunt despărţite de o zonă de uscat. Zona este săracă în elemente decorative, cu excepţia statuii compozitorului George Enescu. Realizarea a două fântâni pe lacul din partea stângă şi a unei fântâni pe lacul din partea dreaptă vor îmbunătăţi aspectul lacului şi vor mări numărul de vizitatori. Executarea celor cinci fântâni arteziene va mări numărul de vizitatori şi în special copii, părinţi şi bunici. Locuitorii municipiului Buzău vor mări timpul petrecut în parc cu efecte pozitive asupra sănătăţii. Locatarii municipiului Buzău vor face mai multă mişcare în folosul sănătăţii. Fântânile arteziene vor deveni elemente de atracţie turistica şi vor aduce un adaos la spectacolul evenimentelor ce au loc în aceste parcuri. În acest fel, acestea vor deveni obiective de atracţie turistică, ajutând la ridicarea indicatorilor de imagine şi încredere a municipiului Buzău la nivel local, cât şi national", a motivat primarul Toma realizarea acestei investiţii.

Amenajarea celor cinci fântâni a costat 2.128.167,44 lei , cu TVA, din care partea de construcţii-montaj a fost 514.527,44 lei, cu TVA.

(Articol preluat din Revista BURSA Construcţiilor)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb