ZIARUL BURSA

05 octombrie 2021
Ediţia din 15.08.2024
Grafică de MAKE

S-A DESCHIS CUTIA PANDOREI 35 de lideri de state şi-au ascuns averile în paradisuri fiscale

M.G.Internaţional / 5 octombrie 2021

Actualizare - Actualizare - Aljazeera a actualizat în urmă cu patru ore lista liderilor lumii, politicienilor şi miliardarilor, care apar în documentele denumite Pandora Papers, unde sunt consemnaţi ca ascunzând banii în companiile offshore.

Reproducem lista afişată de Aljazeera din care însă, am exclus pe cei care sunt incluşi în articol.

---

Doi politicieni români, menţionaţi în cea mai mare scurgere de date despre cum îşi ascund averile bogaţii planetei Printre persoanele menţionate în ancheta Pandora Papers se află cântăreaţa columbiană Shakira, manechinul german Claudia Schiffer şi legenda indiană a cricketului Sachin Tendulkar

În jur de 32 de trilioane de dolari şi bunuri precum opere de artă, bijuterii şi proprietăţi au fost găsite nedeclarate şi ascunse în paradisuri fiscale ca Elveţia, Emiratele Arabe Unite, Panama şi altele, în cadrul unei anchete jurnalistice de amploare publicate de Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie (ICIJ).

Nesfârşite cozi la benzinăriile din Anglia

BRITANICII EXPERIMENTEAZĂ CEEA CE AU TRĂIT ROMÂNII ÎN "EPOCA DE AUR" Nesfârşite cozi la benzinăriile din Anglia

M.G.Internaţional / 5 octombrie 2021

Cozi de sute de maşini şerpuiesc în jurul benzinăriilor, certuri din disperare între şoferii nervoşi izbucnesc şi se transformă une­ori în bătăi, magazinele nu mai au pe rafturi şi pe stoc alimente de bază, iar dublarea facturilor cu energia şi încălzirea locuinţei riscă să lase la iarnă până la un milion de oameni în frig.

Criza din energie - posibil să alimenteze o criză economică mondială

AVERTISMENT BANK OF AMERICA: Criza din energie - posibil să alimenteze o criză economică mondială

A.V.Internaţional / 5 octombrie 2021

Preţul ţiţeiului, estimat să urce, în iarnă, la peste 100 de dolari/baril pentru prima dată după 2014 Cel mai mare trader independent de petrol din lume anticipează că politica OPEC+ va influenţa preţurile ţiţeiului în următoarele luni OPEC+ îşi menţine planul de majorare a producţiei 

Criza globală din sectorul energiei ar putea duce preţul petrolului la peste 100 de dolari pe baril în iarnă, pentru prima dată după 2014, ceea ce ar alimenta o criză economică mondială, atrage atenţia Bank of America.

Moţiune cu ameninţări, negocieri şi alianţe "contra naturii"

Moţiune cu ameninţări, negocieri şi alianţe "contra naturii"

Octavian DanPolitică / 5 octombrie 2021

Cîţu îi ameninţă pe parlamentarii PNL cu exclucerea Moşteanu (USR) afirmă că premierul va fi demis Ciolacu aşteaptă ca USR să se ţină de cuvânt PSD va vota la vedere 

Guvernul Cîţu afla, astăzi, dacă îşi continuă activitatea sau va pica alături de primele frunze ale toamnei. Moţiunea de cenzură depusă de PSD va fi supusă astăzi la vot, iar AUR şi USR au anunţat că o vor vota. Conform unor calcule simple, dacă toate cele trei partide îşi vor aduce parlamentarii la vot, atunci Guvernul va cădea.

Scuze? Pentru ce?

Cătălin AvramescuEditorial / 5 octombrie 2021

Cătălin Avramescu

Actualul Preşedinte al Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, este un personaj interesant. În cel mai rău sens posibil. În parte, pentru că este ignorat de către presă, obsedată de câte un Trump sau un Orban (al Ungariei). Asta ne face să avem o idee foarte distorsionată despre ce înseamnă, astăzi, populis­mul agresiv.

Dracula Film, festival pentru "îngrozit" spectatorii

CULTURA Dracula Film, festival pentru "îngrozit" spectatorii

O.D.Cultură / 5 octombrie 2021

Într-o perioadă îngrozitoare, oamenii încă mai consumă filme de groază. Premiere, workshop-uri şi mese rotunde fac parte din programul celei de-a noua ediţii a festivalului internaţional de film fantastic de la Braşov, Dracula Film Festival, care va avea loc în perioada 13-17 octombrie.

Preţurile producţiei industriale, pe trend crescător

TOAMNA MAJORĂRILOR Preţurile producţiei industriale, pe trend crescător

Mihai GongoroiMaterii Prime / 5 octombrie 2021

Pericol de stagflaţie în România, după intrarea în lockdown a nevaccinaţilor BNR, aşteptată de piaţă să menţină neschimbate dobânzile  

Preţurile producătorilor industriali (PPI) din Româ­nia au crescut cu un ritm lunar în uşoară deccelerare de 1,49% în luna august, după un avans lunar de 2,31% în iulie, de 2,03% în mai şi 1,16% în aprilie, conform datelor publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Radu Hanga

RADU HANGA, PREŞEDINTELE BURSEI DE VALORI BUCUREŞTI: "Ne aşteptăm ca structura indicelui BET AeRO să fie destul de volatilă"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 5 octombrie 2021

"Indicele este încă prea mic pentru a structura un produs de genul unui ETF pe el", a spus Radu Hanga Adrian Tănase, directorul general al BVB: "Estimăm că numărul companiilor din indice va creşte" 

Structura indicelui BET AeRO, noul indice al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) destinat pieţei AeRO, ce va fi lansat la începutul săptămânii viitoare, va fi destul de volatilă pentru o perioadă de câţiva ani, este de părere Radu Hanga, preşedintele operatorului pieţei noastre de capital.

Cercetătorii americani David Julius (stânga) şi Ardem Patapoutian (dreapta) au câştigat premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină pe 2021, "pentru descoperirea receptorilor de temperatură şi atingere"

Premiul Nobel pentru medicină a fost câştigat de doi cercetători americani

O.D.Miscellanea / 5 octombrie 2021

Atenţia în legătură cu Premiul Nobel pentru Medicină a fost mult mai mare anul acesta decât în mod obişnuit. Explicaţia este simplă, în perioada pandemiei, interesul pentru medicină este la cote fără precedent, chiar dacă nivelul de înţelegere al publicului larg legat de anumite chestiuni ştiinţifice a rămas acelaşi.

Fluctuaţii pe bursele europene şi asiatice

BURSELE LUMII Fluctuaţii pe bursele europene şi asiatice

A.V.Internaţional / 5 octombrie 2021

Pieţele din Europa au fluctuat ieri, investitorii având temeri legate de evoluţia inflaţiei din regiune.

London Stock Exchange

- Acţiunile lanţului britanic de magazine Morrisons Supermarkets Plc au coborât cu 3,7%, la 285,90 pence la ora locală 14.22, după ce firma de private equity Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) a câştigat oferta pentru preluarea acestuia.

Indicii dau un pas în spate

BVB Indicii dau un pas în spate

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 5 octombrie 2021

Ultima emisiune Fidelis a fost înregistrată în sistemul BVB  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi relativ reduse în prima sesiune de tranzacţionare a săptămânii, în ton cu dinamica din pieţele europene.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Euro s-a depreciat la 4,9469 lei

PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,9469 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 5 octombrie 2021

Euro a scăzut, ieri, cu 0,1 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9469 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la1,1630 dolari, în apreciere cu 0,31%...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo