ZIARUL BURSA

14 decembrie 2021
Ediţia din 19.10.2024
Larry Flynt (1 noiembrie 1942 - 10 februarie 2021) - fondatorul imperiului media "Hustler", bazat pe pornografie; discurs redat în cadrul clipului video "Jos cenzura" al grupului Paraziţii.

INIŢIATIVĂ LEGISLATIVĂ PRIVIND CONŢINUTUL AUDIO-VIZUAL DIN MEDIUL ONLINE Cenzurarea presei scrise de către CNA nu este oprită explicit, deşi directiva europeană nu-i dă voie să o facă

George MarinescuMedia-Advertising / 14 decembrie 2021

Cristian Godinac, preşedintele MediaSind: "Asistăm la o apetenţă a clasei politice de a subordona în orice mod presa şi în special presa liberă" Iulian Bulai, deputat: "Nu am temeri privind cenzurarea oricărui material de către CNA sau intervenţia în cazul unor abuzuri; prin acest proiect de lege vorbim despre eliminarea unor discriminări"  

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va putea cenzura materialele audio-vizuale din mediul online, dacă proiectul legislativ prin care este transpusă în plan intern Directiva Europeană1808/2018 (care a modificat Directiva 13/2010) va fi aprobat de Senat, în calitate de for decizional.

Inflaţia se amână până la primăvară

Inflaţia se amână până la primăvară

Mihai GongoroiMacroeconomie / 14 decembrie 2021

Prognoza BNR pentru un vârf al inflaţiei în aprilie 2022 este invalidată, consideră Adrian Codirlaşu Aurelian Dochia: "Economia noastră deja este într-o pierdere de viteză în ceea ce priveşte creşterea economică, de aici prudenţa BNR" Analiştii BCR anticipează o majorare de 50 de puncte de bază a dobânzii-cheie la şedinţa BNR din 10 ianuarie 

Indicele preţurilor de consum (IPC) şi-a temperat uşor creşterea anuală în noiembrie 2021, până la 7,8%, de la 7,94% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare neaşteptate, după o creştere de 1,78% în luna anterioară, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Moneda Turciei, tot mai slabă: un nou minim istoric faţă de dolar

Moneda Turciei, tot mai slabă: un nou minim istoric faţă de dolar

V.R.Internaţional / 14 decembrie 2021

De la începutul anului, lira turcească s-a depreciat cu 48% faţă de moneda americană Evoluţia lirei turceşti- cea mai rea din 2021, în rândul valutelor principale urmărite de Bloomberg Mii de oameni protestează în Turcia 

Lira turcească a coborât, ieri, sub pragul de 14 lire/dolar, din cauza temerilor legate de presiunile exercitate de preşedintele ţării, Recep Tayyip Erdogan, pentru reducerea costului creditului, care vor determina banca centrală să micşoreze din nou dobânda-cheie în reuniunea de politică monetară programată pentru joi, 16 decembrie.

Bogdan Drăgoi

SCANDALUL CONTINUĂ ÎN CAZUL ŞEFULUI SIF 1 Bogdan Drăgoi, reclamat de AISIF la CNCD pentru discriminare etnică

Nicu TranduPiaţa de Capital / 14 decembrie 2021

Bogdan Drăgoi, preşedintele-director general al SIF Banat-Crişana (SIF1) va trebui să explice Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) comportamentul xenofob şi discriminatoriu pe care l-ar fi avut faţă de acţionarul Ben Madadi în şedinţa Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 25 noiembrie 2021. Asociaţia Investitorilor la SIF-uri (AISIF) a depus o petiţie în acest sens la CNCD, conform unui comunicat de presă în care conducerea asociaţiei arată ce s-a întâmplat la şedinţa respectivă.

A fura de la copii

Cătălin AvramescuEditorial / 14 decembrie 2021

Cătălin Avramescu

Am devenit, cu toţii, aproape insensibili la grozăviile din jurul nostru. Este prea mult! Am ajuns ca soldaţii dintr-o zonă de război, al căror stomac s-a obişnuit cu mirosul respingător şi care trec, nepăsători, pe lângă un cal mort sau o casă incendiată. Creierul nostru se protejează astfel.

"Lichiditatea slabă la BVB provine, îndeosebi, din lipsa acţiunilor disponibile la tranzacţionare"

PRIME TRANSACTION: "Lichiditatea slabă la BVB provine, îndeosebi, din lipsa acţiunilor disponibile la tranzacţionare"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 14 decembrie 2021

Bursele din Ungaria şi Cehia au avut rulaje cu acţiuni de trei ori mai mari decât ale pieţei noastre, în octombrie  

Lichiditatea este, probabil, cea mai mare rană a pieţei noastre de capital, valoarea medie zilnică a tranzacţiilor cu acţiuni din Piaţa Reglementată fiind, în acest an, de numai 44,3 milioane de lei, echivalentul a aproape nouă milioane de euro, cu mult sub cea a pieţelor comparabile din regiune.

Transportor blindat uşor Oshkosh

Ministerul Apărării are nevoie de 1059 transportoare blindate uşoare

George MarinescuMacroeconomie / 14 decembrie 2021

Costul achiziţiei este de 3,7 miliarde lei, iar livrarea se va face în următorii cinci ani Primele 278 de transportoare ar urma să fie recepţionate de MApN până la finalul anului 2023  

Ministerul Apărării Na­ţionale doreşte să achi­ziţioneze, în următorii cinci ani, 1059 de autovehicule tactice blindate de tip uşor, care vor fi destinate tuturor categoriile de arme din cadrul Armatei Române, conform unui proiect de hotărâre de guvern care se află în transparenţă pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

IPO ABN Systems - ce socoteli trebuie să îşi facă investitorii?

OPINII IPO ABN Systems - ce socoteli trebuie să îşi facă investitorii?

Cristian DogaruPiaţa de Capital / 14 decembrie 2021

Din 15 decembrie, timp de două săptămâni, se derulează pe piaţa AeRO un IPO de tehnologie. Nu vă gândiţi, însă, la soft şi la marjele sale, compania ABN Systems Internaţional este implicată în distribuţia produselor IT&C pe piaţa locală (dar şi la export în regiune), fiind cunoscută pentru brandul propriu Tellur.

Victor Alistar

Efectuarea unui control la Parchetul General, pe masa CSM

Gheorghe IorgoveanuPolitică / 14 decembrie 2021

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii ar urma să decidă astăzi dacă va aproba solicitarea lui Victor Alistar, reprezentant al societăţii civile în CSM, privind efectuarea de către Inspecţia Judiciară a unui control având ca obiect verificarea eficienţei manageriale a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care acesta doreşte verificarea eficienţei manageriale a Gabrielei Scutea în funcţia de procuror general.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 14 decembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 14 decembrie 2021

Macroeconomie / 14 decembrie 2021

Preţurile de consum din SUA şi-au accelerat creşterea anuală şi în noiembrie 2021, până la 6,8%, cea mai mare din ultimii 39 de ani, de la 6,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după un avans de 0,8% în luna anterioară.

Euro s-a apreciat la 4,9491 lei

PIAŢA VALUTARĂ  Euro s-a apreciat la 4,9491 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 14 decembrie 2021

Euro a crescut, ieri, cu 0,01 bani faţă de leu Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9491 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1294 dolari, în depreciere cu 0,12%...

Start de săptămână roşu la bursa noastră

BVB Start de săptămână roşu la bursa noastră

A.I.Piaţa de Capital / 14 decembrie 2021

Ultima tranşă de titluri de stat Fidelis a fost înregistrată în sistemul bursier 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în şedinţa de tranzacţionare de ieri, în ton cu dinamica pieţelor europene, în debutul unei săptămâni în...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo