ZIARUL BURSA

29 septembrie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Karl Rudolf Gustav Muehlmeister (1876-1942/5) - Ilustraţie la "Hansel şi Gretel", de fraţii Grimm; sărăcia şi cruzimea părinţilor au îndreptat paşii copiilor spre casa de turtă dulce a zgripţuroaicei canibale.

Lumea se îndreaptă spre o criză economico-financiară

Ben MadadiMacroeconomie / 29 septembrie 2022

Ben Madadi

Explozia infuziei de bani prin măsuri monetare şi fiscale stă la originea inflaţiei actuale, iar acest lucru este recunoscut şi de autorităţile responsabile din întreaga lume. Ar fi, aşadar, simplu de înţeles odată cunoscută cauza, cum am putea să scăpăm de această inflaţie mare.

Economia Rusiei "va muri până la iarnă"

VLADISLAV INOZEMTSE, CENTRUL DE CERCETARE PENTRU STUDII POST-INDUSTRIALE DE LA MOSCOVA: Economia Rusiei "va muri până la iarnă"

A.V.Internaţional / 29 septembrie 2022

"Mobilizarea decisă de Kremlin va avea consecinţe catastrofale, inclusiv prăbuşirea regimului Putin" 

În cele şapte luni de când Rusia a invadat Ucraina, unii analişti au susţinut că sancţiunile internaţionale aplicate Moscovei nu au fost suficient de puternice, deoarece ruşii au continuat să călătorească, să facă cumpărături, să petreacă şi, în general, să ducă o viaţă normală.

Autorităţile din Lugansk şi Herson cer oficializarea anexării la Rusia

Autorităţile din Lugansk şi Herson cer oficializarea anexării la Rusia

V.R.Internaţional / 29 septembrie 2022

Ucraina solicită "creşterea semnificativă" a ajutorului militar din Occident 

Autorităţile proruse din regiunile ucrainene Lugansk şi Herson i-au cerut oficial preşedintelui Vladimir Putin alipirea la Rusia, după "referendumul" privind anexarea, condamnat pe scară largă de comunitatea internaţională, informează AFP şi Reuters.

Consumul de tutun - o problemă pandemică; strategiile de renunţare la fumat trebuie îmbunătăţite

CORESPONDENŢĂ DIN ATENA Consumul de tutun - o problemă pandemică; strategiile de renunţare la fumat trebuie îmbunătăţite

Sabin S. BrandiburuCompanii / 29 septembrie 2022

Consumul de tutun reprezintă o problemă pandemică, iar strategiile de renunţare la fumat trebuie îmbunătăţite, modul de taxare fiind una dintre măsurile care ar necesita o atenţie deosebită din partea autorităţilor. Acestea sunt principalele concluzii ale celui de-al 5-lea Summit Ştiinţific pentru Reducerea Daunelor provocate de Tutun, organizat de SCOHRE, Asociaţia Internaţională pentru Controlul Fumatului şi Reducerea Daunelor, care a avut loc în 21 şi 22 septembrie, la Atena, cu participarea a peste 70 de cercetători, clinicieni şi oameni de ştiinţă din 41 de ţări diferite.

Sursă foto: sajam.rs

Târgul Internaţional de Carte de la Belgrad onorează România

O.D.Internaţional / 29 septembrie 2022

Cultura oferă o şansă oamenilor să se cunoască şi să se împrietenească. Cartea reprezintă adesea un adevărat pod între două culture sau două popoare. România este ţara invitată de onoare la cea de a 65-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte de la Belgrad, care va avea loc în perioada 23 - 30 octombrie, cu mottoul "Books for Friends" (BFF), la care vor participa peste 30 de autori români.

Programa de Bacalaureat "urcă" pe scenă

Programa de Bacalaureat "urcă" pe scenă

O.D.Miscellanea / 29 septembrie 2022

Subiectele de la examenele naţionale pot deveni un subiect de spectacol. Deocamdată este vorba de literatură, dar nu este exclus să asistăm la un moment dat la o piesă de teatru cu probleme de geometrie şi ecuaţii.

Ateneul Român îi va găzdui, temporar, pe fotbalişti

Ateneul Român îi va găzdui, temporar, pe fotbalişti

O.D.Sport / 29 septembrie 2022

Fotbalul şi cultura îşi dau, din când, în când, mâna. Mai rar decât ar fi necesar, dar aceasta este o altă discuţie, deloc marginală, pentru că lipsa de cultură a unor oameni care populează stadioanele devine deranjantă.

"Vrem să dublăm cifra de afaceri, în următorii cinci ani"

CĂTĂLIN VICOL, DIRECTORUL GENERAL AL BIOFARM: "Vrem să dublăm cifra de afaceri, în următorii cinci ani"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 29 septembrie 2022

"Credem că încurajarea producţiei româneşti de medicamente este importantă pentru că în situaţii precum pandemia, exporturile nu au mai funcţionat" "Şcoala din România nu a mai dezvoltat, în ultimii 30 de ani, profesionişti de chimie şi farmacie, prin urmare se resimte o lipsă de specialişti în zona de producţie" 

Conducerea Biofarm are drept obiectiv dublarea cifrei de afaceri în următorii cinci ani, ţintă ce va fi atinsă inclusiv prin creşterea exporturilor, a afirmat ieri Cătălin Vicol, directorul general al companiei, cu ocazia unei întâlniri cu presa la noua fabrică din Bucureşti a producătorului de medicamente.

Sursa foto: https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu

Ministrul Educaţiei dă explicaţii pentru acuzaţiile de plagiat

O.D.Politică / 29 septembrie 2022

Acuzat din toate părţile pe motiv de plagiat, ministrul Educaţiei a decis să şi răspundă ceva mai aplicat. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a publicat mai multe clarificări din partea profesorului Ioan Pleşa, unul dintre universitarii al căror nume este acuzat că l-a înlocuit dintr-un curs.

Scăderi pentru indici, pe fondul unui rulaj sub media anului

BVB Scăderi pentru indici, pe fondul unui rulaj sub media anului

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 29 septembrie 2022

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în sesiunea de tranzacţionare de ieri, într-o zi în care după un debut în teritoriul negativ, pieţele europene erau în creştere către finalul zilei. Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide 20 de titluri ale pieţei noastre, a avut un recul de 0,97%, la 10.669 de puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de acţiuni, s-a depreciat cu 1,05%, până la 2.000 de puncte.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 29 Septembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 29 Septembrie 2022

Macroeconomie / 29 septembrie 2022

Preţul mediu al locuinţelor din primele 20 de zone metropolitane din SUA şi-a temperat creşterea anuală şi în iulie 2022, până la 16,1%, de la 18,7% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,8%, după un avans de 0,4% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo