Explozia infuziei de bani prin măsuri monetare şi fiscale stă la originea inflaţiei actuale, iar acest lucru este recunoscut şi de autorităţile responsabile din întreaga lume. Ar fi, aşadar, simplu de înţeles odată cunoscută cauza, cum am putea să scăpăm de această inflaţie mare.
Observăm cum băncile centrale şi pieţele financiare care depind de ele au început să ia măsuri anti-inflaţioniste, corecte, prin restrângeri monetare. Însă mai rămâne, cel puţin teoretic, ca şi guvernele să-şi facă partea lor în lupta cu inflaţia, prin restrângerea cheltuielilor fiscale.
Asta înseamnă că, pentru reducerea inflaţiei, soluţia reală rămasă de implementat să fie tăierea cheltuielilor guvernamentale. Dar aşa ceva este mult mai uşor de enunţat decât de realizat. Teoria este destul de clară, dar niciun politician nu îşi asumă riscul să o pună în aplicare. Dacă un guvern ar tăia în acest moment cheltuielile fiscale, atât cât trebuie, în cel mai bun caz ar pierde puterea. Adesea nici guvernele nedemocratice nu îndrăznesc să taie cheltuielile asumate, sau presupuse obligatorii, din teamă de revolte sociale.
Imaginaţi-vă cum ar fi dacă guvernul actual al României ar anunţa că urmează să concedieze 100.000 de angajaţi la stat şi să raţionalizeze (să le reducă de la aberant/exagerat, în raport cu piaţa, la normal) salariile şi pensiile. Ar putea fi doar o tentativă, evident sortită eşecului. Orice guvern care ar face o astfel de încercare în situaţia dificilă de acum (cu inflaţie mare) ar eşua, fără niciun sprijin popular sau politic. Dictatorul Ceauşescu a fost împuşcat, în principiu, nu pentru că şi-a maltratat opozanţii politici, ci pentru că a luat măsuri foarte dure care au adus suferinţe mari populaţiei, mai ales în timpul iernii.
Prin urmare, guvernele aleg (în mod corect din punct de vedere social şi politic) să tot amâne soluţiile reale, economice, la inflaţie. Ajung, astfel, să adopte tot felul de alte măsuri, şi ele inflaţioniste, sperând că va apărea vreun miracol. Apoi, într-o situaţie precum cea de astăzi în care şomajul este la minime istorice, iar inflaţia la un nivel nemaiîntâlnit în generaţii, cheltuielile fiscale în loc să scadă, cum ar fi raţional din punct de vedere economic, ajung să crească fără măsură.
Această abordare este pusă în practică în Marea Britanie de guvenul doamnei Liz Truss, în cea mai evidentă şi "glorioasă" formă. Într-o perioadă în care şomajul este, practic, inexistent, iar inflaţia de 10%, guvernul britanic taie taxele şi creşte cheltuielile fiscale. Nici restul lumii nu are un comportament prea diferit de acesta. Cam toate guvernele, în diferite grade, merg împotriva măsurilor monetare restrictive ale băncilor centrale, prin creşterea cheltuielilor fiscale. Astfel, am ajuns să avem în faţa noastră reţeta dezastrului economic!
Ca urmare a măsurilor de expansiune fiscală, ne putem aştepta fie la o inflaţie mult mai mare dacă guvernele înving, fie la o recesiune adâncă dacă băncile centrale ies câştigătoare. Ţinând cont de faptul că în lumea dezvoltată băncile centrale (spre deosebire de ţări precum Turcia) au destul de multă independenţă, prioritatea va fi de partea lor în perioada următoare. Şi având în vedere nivelul mare al inflaţiei şi nivelul scăzut al şomajului, deficitele fiscale care prind contur pentru restul anului 2022 şi anul 2023, vor împinge dobânzile la cote periculoase pentru economiile supra-îndatorate. Şi este vorba, practic, de toată lumea. Drept răspuns la aceste măsuri fiscale, băncile centrale vor fi nevoite să acţioneze mai agresiv cu creşterea dobânzilor, afectând în mod negativ gospodăriile şi companiile îndatorate. Datorită măsurilor monetare ale bancilor centrale, se va mai reduce din presiunile inflaţioniste, dar cu preţul distrugerii unei părţi importante a sectorului privat. Aşadar, o recesiune adâncă pare inevitabilă. O recesiune adâncă într-o economie supra-îndatorată se poate numi şi o criză economico-financiară.
Dar cu puţin noroc, cred că putem să sperăm doar la o criză mai blândă.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 00:04)
O sa fie bine!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 23:56)
:)))
Oricine a sustinut masurile anti covid isi merita soarta acum. Nu au de ce sa se planga, parca sustineau ca vietile conteaza, nu economia.
2. ce solutie aveti, domnule Madadi
(mesaj trimis de The Brute în data de 29.09.2022, 00:23)
actual Este o criza a materiilor prime si o scadere a productiei bazate pe procese energofage. Italia a facut primul pas catre o emancipare pentru apararea propriilor Interesse, cand va veni randul ca Franta sa urmeze politica de preturi a Spaniei referitoare la gazul cel de toate zilele nu ramane decat Germania sa abordeze o politica de buffering, actual fiind ca masura intermediara prelungirea duratei de functionare a centralelor atomice pana in 2023 . Cu un Tank gazeifer acordat in recentele vizite ale domnului Scholz Nu se poate face primavara.Cat despre industria Auto deja se fac simulari pentru stramutarea acesteia din Europa Centrala, acolo unde resursele de gaz fac practic necompetitiva asamblarea sau montarea autoturismelor. Daca Romania ar intelege sa joace intelept asul din mana pe care il are s ar dovedi pe medium Term o locatie avantajoasa chiar si pentru Porsche in defavoarea uzinei din Slovacia. O noapte linistita VA urez.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 07:30)
Bine scris! Urata criza ne paste!
Psd si PNL vor castiga en fanfare alegerile din 2024
Dupa recentele mariri de salarii (desi logic si intelept ar fi fost o taiere cu 25% si concedierea a mii de bugetari), functionarimea din primarii le vor face campanie .....IGNORAND ca salariile lor provin din imprumuturile MF!
NU, nu tb sa fii savant ci doar sa sti matematica!
SRI are un buget apropiat de MEC.....cat din acest buget e pt plata informatorilor din partidele politice. In fapt pentru asigurarea inca unui venit facil pt protejatii politici!
Romania va disparea prin depopularea ei....vor veni hoardele de asiatici si middle east ce fug de schimbarile climatice sau adusi de firme!
Multumim frumos psd si servicii secrete incompetente si mafioate!
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de un cetatean în data de 29.09.2022, 09:14)
Foarte bine punctat.Si eu ma minunez de cat rezista sandramaua.In maxim un an si jumate, cred ca se prabuseste.Oricum se depopuleaza grav!In afara de marile orase,3-4 la numar,ramane in RO doar o mare de bugetari si pensionari.Sunt sute de orase si comune care traiesc doar din asta.Tinerii,care au un copil sau doi,fara a avea un bugetar in familie,nu au cum supravietui in Ro acum.Toti,cauta o portita de a pleca spre Occident.
3.2. Unde e mai bine atunci (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de The Brute în data de 29.09.2022, 09:25)
Niciun guvern Este in masura de a avea solutia perfecta sau potrivita. Valul de reduceri de Personal se apropie in toata Europa, criza de enrgie se amplifica, brutariile intra in insolventa, companiile aeriene cauta mijloace de comasare a curselor, o reducere a cheltuielilor bugetare cu personalul ar duce la cheltuieli de protectie sociala. Un guvern liberal ar avea in Focus exploatarea oportunitatilor investitionale, exemplu fiind sectorul Auto Care va fi translatat spre Est, ramanand mai mult sau mai putin in cadrul granitelor EU. Ce ar face AUR Mai Bine?
4. fără titlu
(mesaj trimis de jany în data de 29.09.2022, 08:49)
pai se cumpara pt gabori acum 600 de BMW uri ....taierea cheltuielilor guvernamentale.....sri ies la pensie la 42 de ani, gabori si jandarmi, prourori, judecatori la 48 de ani....taierea cheltuielilor.
4.1. Tie iti luam Porsche (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de The Brute în data de 29.09.2022, 09:30)
draga Jani, ca in statele DIN Golf, asa convingem firmele Auto sa vina la noi pe principiul...bai daca astia um Porsche masini de patrula, inseamna ca au hidrocarburi fara numar.Plus ca le creste valoare si la 600 de bucati prim si actiuni cu drept sa votam in AGA
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 09:08)
Cu un guvern care a facut angajari la bugetari si un parlament care mareste salariile ”mici” ale primarilor nu prea avem sanse mari.Prin masurile luate de ”desteptii” nostri mai repede vom avea o iarna grea.
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 10:10)
cum putem sa scapam de inflatie: prin livrare mai mare de stocuri fixe in piata; prin dat odara credit boom ca sa rupa consumul in doua la cetateni de rand si sa se poata intersecta inflexiunea dintre consum credit si productivitate.
Urmeaza 2-3 ani cu adevarat foarte scumpi pentru romanii cu venituri minime si medii.
Doar cei ce vor combina ceva sau afaceri vor reusii sa se tine.
dupa fiecare ciclu de inflatie a urmat deflatie si dupa fiecare cicul de deflatie a urmat inflatie.
dobanzile reale ca procent din venit si activ arata ca se aflam inca in faza de inflatie =explozie credit si rupere cocoasa credit plasat in viitor.
intotdeauna dupa perioade lungi de excedente apar perioade de surplusuri ... acum ne aflam in faza de formare surplusuri stocuri fixe fapt ce ne va ajuta sa prabusim inflatia pe un platou viitor deflationist.
pana acolo mai este ceva timp.
s c cret
s c cret
7. care e criza ?
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 10:27)
cred ca e bine sa ne potolim setea de senzational
8. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 10:54)
verificati pagina de facebook a lui Sima, sa vedeti ce prostii scrie acolo
8.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 8)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 11:51)
Ce te poți aștepta de la omul lipsit de caracter și nerușinat? Furturi, escrocherii și in cel mai bun caz, minciuni. Fiica lui a declarat că iîi este rușine să poarte numele tatălui ei. Lui nu îi este.
9. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 11:22)
consumul exagerat se combate cu preturi credit si dobanzi exagerate = inflatie
consumul prabusit se combate cu preturi credit si dobanzi mici = deflatie
intotdeauna preturile mari se combat cu preturi / costuri si mai mari
preturile mici se combat cu preturi / costuri si mai mici
s c cret
10. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 11:34)
Descrierea comportamentelor sociale dintre Investitori / speculatori si consumatori / oameni de rand in ciclurile inflationiste si deflationiste.
La inceput este Distractiv Panicat si Dezolant.
Un fenomen interesant al comportamentelor face ca ciclic sa se intersecteze distractiv consumator cu distractiv investitor, pe urma devine panicat consumator in timp ce investitorul are lag tot in distractiv pe bucuria profitului facu in trecut pe consumator.
Consumatorul intra din panica in dezolare si atunci incepe sa se inverseze balanda comportamentala si economica; reducerea consumului consumatorului duce la reducerea profitului investitorului; reducerea consumului la consumator anticipeaza costuri in crestere la alte arii ale traiului de zi cu zi fapt ce ii va prabusi si mai rau consumul; panica investitorului va duce la observare profituri in prabusire stocuri in crestere cheltuieli in crestere lipsa posibilitate in piata de a angaja oameni pe salarii mici in raport cu costurile lui crescute si incep falimentele in lant.
Mai avem 1-2 ani pana incep sa se declanseze falimente pe ascendent si pana incep sa se avumuleze si mai intens stocuri fixe .
unii vor avea in spate banci si guverne ce ii va salva; pleava - turma va avea supraindatorare pe ciclu - plansete si chinuri.
s c cret
11. Inflație
(mesaj trimis de Mircea în data de 29.09.2022, 12:13)
De ce experimentele făcute de alții trebuie suportate de cetățeni?
12. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 12:17)
legad de sa speram la o criza mai lunga.
din 71 de cand dolarul a fost dezlipit de aur variatia cicica a creditului in raport cu ciclul productivtatii a generatiilor a devenit din ce in ce mai violent si exponential.
graficul arata fara echivoc cum creste ezponential ciclul de indatorare si cade procentual la fel de mult exact in raport cu activele speculative din america: imobiliare bonduri etc... se afla pe maxime istorice... fapt ce arata ca urmeaza una dintre cele mai nasoale crize (procentual de prabusire).
Cum de altfel nu vad pe busa sa se prea vorbeasca de trendul lung al imobiliarelor si al veniturilor o sa vorbesc eu.
Cand un val de populatie ce sunt ca pondere copii neproductivi in societate = asta anticipeaza imediat explozie gdpiuri si explozie formari de derivate si colaterale credit pe seama expansiunii productivitatii... cand valurile generatiilor ating mai toate un nivel de supraindatorare si un lag mare in aparitie alt rand de copii ca procent din populatie atunci incepe iar prabusirea financiarului si inceprea perioade depresive.
Doar populatia fizica productiva infleaza si defleaza creditul si guverenele !! cand populatia devine treptat real neproductiva piata devine in termeni reali deflata pe ciclu sau pe trend.
Sa nu uitamcu grafi istoric in fata am avut asa:
Bule maxime istorice la bonduri si equity ca procent din gdp in perioadele urmatoarei:
1806 bonduri 1816 eguty; 1825 equity, 1845 bonduri si crasul rapid din 1847, 1848 equity si crashul din 1855; equity au stat ieftine din 1855 pana in 1880 = 30 de ani aproape exact cu ciclul lung de crestere si descrestere; pe urma intra in bula lunga bondurile si qguity pana in 1905 si se duc pravale pana in 1920 - interesant cum au anticipat revolutiile si razboiul w1 prabusirea lor; pe urma bula pana in 1940 equty si bonduri 1950 - simultan cu expansiunea industriei pe politica de razboi; equity cade in cap pe trend pana in 1980 dar mai are ceva bule mici in 1960 si cv; bond cade in cap pe trend din 1950 si cv pana in 1982; si deci eguity si bond raman pe trend iar ieftine intre 1970 si 1998 -hmm ce sa vezi exact iar cu ciclul lung de ieftin la imobiliare da da... perioada 90 spre 2000 mocaiale in timp ce piata a trecut prin chin de plata datorii 75 spre 87 dupa o revolutie si in plin haos... din 1989 pana in 2020 avem asa bula bond din 1990-95 pana in 2020 si bula equity in 2004-2008 cadere pe ciclul in 2012 si tot spre bula se duce si acum (nu se lasa) in 2022...
Concluzie? ce poate urma de aici? cu lag de 5-7 ani se va constata in toata piata ca trendul se va inversa din SCUMP SI FOARTE SCUM IN IEFTIN SI FOARTE IEFTIN pe minim urmatorii 20-30 de ani!!
Asta insemna forma de plata datorie actuala scumpa, taxe scumpe, trai de viata scump, cadere ca poicele treptat cate treptat a industriei actuale noi ce va deveni veche; companii zombi tinute de stat -nationalizate; guvernele lumii vor intra sa sustina populatia saraca; PERURILE se vor apropia la valori minime istorice din trent, oamneii vor incepe sa reduca cheltuielile pe trend; frustrari tensiuni si creize vor izbucnii in tarile ce au supraindatorari in gdp; si mai mult ca sigur cand ne vom apropia de fund atunci cele mai mari tensiuni eociale economice si posibil militare.
am tinut sa scriu cele de mai sus pentru cei care nu vor nici astazi sa inteleaga ca valul generatiilor ce vin din spate ca un tren cu locomotiva = prima generatie cu impuls mare de productivitate si vagoane generatia a doua si a treia ce vin cu impulsuri mai mici de productivitate..... vor genera bulele de credit speculatii investitii putere in banii calatorii vacante.... etc... ca pe urma sa se stinga usor si odata cu ea si societatea veche.
s c cret
12.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 12)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 12:36)
Adica, mai explicit?
Concluzia?
12.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 12.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 12:51)
Vorbeam de international!
pentru ro avem lag de cv ani si de datorie ca procent din gdp ce mai poate creste.
Concluzia e ca fiecare "regim" adoptat va duce valul ponderei de generatii la expansiune si prabusire. Regimul / politica economica /ideologica se va prabusi odata cu deflatiile lungi din trend!
vezi actualele Libia, Liban, Siria!!
Urmeaza Japonia sa vedem cum o sa o joace!! o iarta dolarul si euro ca procent din datori taiata din pix sau ii da cu vezelie la yen japonezi exact ca romania 90 spre 2000.
Eu cred ca ii da cu vezelie yeni japonezi exact cum a dat si romania.
deja yeni mii si zecii de mii circulati exact cand imobiliarele (adica financialul este aproape decolateralizat ca procent din gdp -adica datorie trecuta procent din gdp actual) sunt pe minime in raport cu veniturile nominale si exact cand imobiliarele sunt si au fost recent pe minime in grame aur si veniturile in minime in grame aur = deci spalarea trecuta de datorie a fost efectuata. De aici urmeaza doar distrugerea sau schimbarea actuale forme politice economice culturale... sa vedem daca pasnica sau agresiva.
Toate ca toate dar populatia japoniei se va infierbanta taribil cand va incepe excaladarea de yeni nominal zerouri in piata...
s c cret
12.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 12.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 15:08)
Omul ți-a cerut mai explicit, nu mai încurcat. Mi-e teamă să insist, ca să nu ne trezim cu o avalanșă de agramatisme, prescurtări prostești și cuvinte care nu există, înșirate pe o logică personală, despre care suspectez ca nu are nici o legătura cu judecata sănătoasă. Întotdeauna, exprimarea este reprezentativă pentru capacitatea de gândire. Se vede treaba ca nu o ai.
12.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 12.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 15:21)
ai auzit de depresia din 1920 1921 ce a venit imediat dupa o pandemie si dupa o exponentialitate a banilor in piata urmata de o contractie severa a banilor in piata? cu costuri intersectate ramase ridicate?
s c cret
12.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 12.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 15:26)
unemployment 1919 1,4%, 1920 5,2% 1921 11,7% = bust
wholesale price fell 36,8%
nu zic ca se va repeta sigur asa dar este o probabilitate mare ca dupa valul inflationist sa loveasca deflatia.
s c cret
12.6. Bati campii! (răspuns la opinia nr. 12.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 15:55)
Ce e aia exponentialitate a banilor? Ce e aia contractie a banilor? Ce e aia costuri intersectate?
12.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 12.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 16:04)
exponentialitatea banilor este atunci cand curba M-urilor depaseste unghi de 60 de grade pe grafic; asa cum se formeaza bule exponentiale pe bursa =vezi apple vezi tesla = exponentialitate a banilor a dus la exponentialitate PERURILOR
contractie a banilor este atunci cand procentul de multiplicare se prabuseste exemplu: cand de la o rata de crestere anuala a banilor de la 10% (ca exemplu) la 5% = contractie procentuala a banilor; sunt cazuti unde se poate intampla: an 1 1% an 2 3% an 5 4% ....an 7 8% an 8 4% sau chiar 1% sau - 0,5% asta inseamna contractie a banilor... exact pe ascedentul de crestere al banilor unii au speculat cu levier crezand ca rata de crestere a banilor va continua si ii va tine solvabili in piata. Daca au rezerve de lichiditati si costuri reduse pot trece prin perioada de contractie a banilor daca nu fac default sau vand in panica /pierdere =caci creditul si inflatia arde rapid la buzunar.
Costuri intersectate: cand in anumite cadrane /cadre economice se propaga deflatie si in altele se propaga inflatie = intersectare de costuri.
s c cret
12.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 12.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 16:16)
a si cand am zis "cu costuri intersectate ramase ridicate" = adica intersectarea unor cadrane / cadre din economie ce suferea de deflatie simultan cu propagare inflatie in alte zone => ambele aflate pe un platou mai ridicat fata de contractia banilor din piata.
adica chiar daca a venit deflatia la unele bunuri in timp ce se propaga inflatia la alte costuri; deflatia nu compensa foarte mult pierderea puterii de cumparare dupa o alergare nebuna a ratei de crestere a banilor in piata.
Caci ultimii ani ai exponenitalitatii banilor au spart bariere nominale de pret severe depasind cu mult puterea veniturilor din piata; si deci chiar daca exponentialitatea banilor franeaza, chiar daca deflatia la unele categorii se propaga si chiar daca inflatia la alte categori continua nu reusesc pe moment sa linisteasca lucrurile in piata.
imagineaza-ti ca cineva arunca la inceput o pietricica in balta. pe urma alta mai mare, pe urma alta si mai mare. pe urma alta mega mare... si pe urma mimic sau alta pietricica. acest fenomen monetar se numeste propagare in valuri de masa monetara ce inunta /infleaza nominal bunurile si serviciile la cererea / vointa guvernelor in cardasie cu banci centrale pentru a rastogoli deficitele si datoriile nominale.
Ramane ca al somaj pe ascedent sa reglexe dezastrul atunci cand va intra in productivitate.
S c cret
12.9. fără titlu (răspuns la opinia nr. 12.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 18:22)
E pe axul timpului.
12.10. fără titlu (răspuns la opinia nr. 12.7)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 18:41)
"exponentialitatea banilor este atunci cand...", "contractie a banilor este atunci cand...", "Costuri intersectate: cand ..."
Exprimare de Gâgă repetent.
Dragă, poti sa dai o definiţie pentru cuvântul definiţie?
Definiţie este atunci când...
12.11. fără titlu (răspuns la opinia nr. 12.10)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 20:24)
pentru definitii mergi la dex.
o definitie mai scurta de atat pentru cele de mai sus nu gasesc: "Demand Destruction"
s c cret
12.12. fără titlu (răspuns la opinia nr. 12.11)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 22:15)
Dupa ce ca esti retardat, mai esti si obraznic!
12.13. fără titlu (răspuns la opinia nr. 12.12)
(mesaj trimis de anonim în data de 30.09.2022, 00:05)
E pe cocaina, probabil.
13. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 13:54)
guvenrele care vor taia vor veni si vor "pleca" rapid...
vezi Roman si Boc!!
Nu avem acum cavaleri ... avem doar "snowflags" momentan in guvern.
tariceanu a stat exact in maxim de bula financiara globala.
Catul - hatul a stat exact in maxim -spre maxim- de bula financiara si a decis sa infleze piata la unison cu jefuitorii international de putere a veniturile prin munca fizica a cetatenilor.
Oricum cine vine sa "mature" mizeria va avea de furca cu "beti si drogati -financiari" prin piata ce ii vor agasa din a isi indeplini rolul de curatare "strada financiara".
sa vezi atunci cu se vor activa santilelele politrucilor de la tv...
Cam are sens sa cada AUR (partidul) la guvernare... caci nu vad sa aibe remuscari emotionale sau sentimentale fata de partidele actuale ce au speculat creditat si furat destul.
Are sens sa vina ei si sa traga in jos maneta CREDIT in piata.... ca la urma urmei acum cat le creste cota de piata pot profita in a prabusii speculatia si inflatia. Ca dupa is vor lua cu ou si otet asta e.. potezul popiticului si al populatiei.
Ce nu mai stiti ce "adorat" era Boc? Exact dupa "hulitul" de tariceanu... derbedeu al speculei financiare si al cartelului imobiliar bancar.
Asa acum si Catul hatul... derbedeu al cartelului financiar de acum.
Am vazut ca Isarescu nu prea discuta de bula actuala din piata --- asteapta sa termine sa saltat mai sus pana zice piua populatia... se pare ca populatia nu zice piua... ci prin unele locrui ii place... se distreaza de minune in timp ce populatia cu venituriminime si medii pierde rapid putere de cumparare.
s c cret
13.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 13)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 18:24)
Comentariu incoerent din care nu se înțelege nimic. Oare e așa de greu să scrii cu subiect și predicat?
14. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 15:48)
ce parere aveti de combinatia asta din piata pentru investitorii / institutiile ce vor sa faca exit la detineri:
dobanzile ipotecare sus vs cap rates vs bond yield?
peresiune mare si tentatie mare de vanzari in panica.
a si plus ca "chiriile - fluxul numerare - randamentele" la unii este deja in cadere libera.
s c cret
14.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 14)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 15:58)
Incoerenta ca asta nu gasesti decat la balamuc.
Nu-i asa ca esti legenda vie in capul tau?
14.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 14.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 16:23)
ai auzit de "pension and mortgage chaos"?
sunt strans legate!
s c cret
14.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 14.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 16:25)
ps: ia vezi ce fac aia la "doi cocosi" pe acolo!!!
duduie treaba!
sa mai dam nume?
ala din dream res rahovita? ce face?
duduie treaba si la ala.
dar ce fac "hagentii imobiliaristi" pe unele regiun? duduie treaba si la aia... cu berea in bot si frectie la picior de lemn in unele locatii.
s c cret
15. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2022, 20:03)
Cu actuala conducere al UE,
europa are perspective economice slabe,
si greul abia de acum incolo va veni