ZIARUL BURSA

17 octombrie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Fotografie procesată de MAKE

CRITICA STRATEGIEI DE DEZVOLTARE A PIEŢEI DE CAPITAL Mahabharata ASF, sub asistenţa OECD (Episodul 1)

MAKEPiaţa de Capital / 17 octombrie 2022

MAKE

1. Ce fel de atrocitate analizăm? 

Savantul de renume mondial Nicu Marcu, asociat cu savantul de renume european Gabriel Grădinescu, ca să nu mai spunem şi de doamna aceea de renume la ea în sat, pe care nu mai ştiu cum o cheamă (e, totuşi, o doamnă şi nu-mi permit), dar tot din conducerea ASF face parte, ei bine, acest grup de savanţi care adună minţile cele mai strălucite ale naţiunii cu creasta-n vânt a lui Grădinescu (o are de la Ceauşescu) susţine că, în colaborare cu nişte indivizi obscuri din Ministerul Finanţelor, au scris, timp de doi ani, Mahabharata cu greşeli gramaticale (în limba română, că limba indiană nu cred că o ştie cineva) şi au intitulat-o, sub imperturbabila asistenţă OECD, "Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Pieţei de Capital 2022 - 2026", pe care au împins-o la dezbatere publică.

Investiţii de 900 milioane euro pentru modernizarea Complexului Energetic Oltenia

Investiţii de 900 milioane euro pentru modernizarea Complexului Energetic Oltenia

G.M.Companii / 17 octombrie 2022

Fostele zone miniere vor primi, pe lângă sumele alocate prin Fondul de Tranziţie Justă, şi bani din Fondul de Modernizare. Aproape 900 de milioane de euro din Fondul pentru Modernizare vor fi alocaţi pentru investiţiile din judeţele Gorj şi Dolj pentru modernizarea capacităţilor de producţie care aparţin de Complexul Energetic Oltenia şi pentru realizarea unor capacităţi energetice noi, afirmă Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Sursă foto: Facebook / Frankfurter Buchmesse

Creaţiile autorilor români vor fi prezente la Târgul de Carte de la Frakfurt

O.D.Cultură / 17 octombrie 2022

Scriitori români au o nouă şansă să devină cunoscuţi la nivel internaţional. Ţara noastră va fi prezentă la Târgul Internaţional de Carte de la Frankfurt, în perioada 19 - 23 octombrie, standul românesc, organizat de Ministerul Culturii, urmând a găzdui lecturi publice, întâlniri cu scriitorii români, prezentări de carte, dezbateri, negocieri între grupuri editoriale, tipografi şi autori. Invitaţii Ministerului Culturii la ediţia din acest an a Târgului de Carte de la Frankfurt sunt scriitorii Jan Cornelius şi fotograful Marc Schroeder.

"Imobiliarele de lux din România - din ce în ce mai căutate"

"Imobiliarele de lux din România - din ce în ce mai căutate"

EMILIA OLESCUCompanii / 17 octombrie 2022

(Interviu cu Andrei Cantaragiu, CEO City Garden Development) 

"Cumpărătorii de imobile de lux sunt atât clienţi români, cât şi investitori străini care vor să îşi protejeze economiile de inflaţie

Reporter: După mai bine de doi ani de pandemie şi în aşteptarea unei recesiuni, cu un conflict la graniţă şi în mijlocul unei crize a energiei, cum arată piaţa imobiliară de lux din Bucureşti?

Andrei Cantaragiu: Spre deosebire de segmentul rezidenţial mediu, care este cel mai puternic influenţat de contextul economic şi politic actual, piaţa imobiliară de lux se dovedeşte rezilientă şi îşi menţine trendul ascendent din ultimii ani.

Ministerul Apărării caută rezervişti

Ministerul Apărării caută rezervişti

G.M.Miscellanea / 17 octombrie 2022

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) organizează, în perioada 24 octombrie - 11 noiembrie, o nouă campanie de recrutare şi selecţie pentru cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României pe locurile rămase neîncadrate în 2022, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei publice.

Evoluţii pozitive pentru indici

BVB Evoluţii pozitive pentru indici

SABIN S. BRANDIBURUPiaţa de Capital / 17 octombrie 2022

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat ziua în creştere după mai multe zile de scădere. Indicele BET, ce grupează cele mai tranzacţionate 20 de acţiuni de la bursa noastră, a avut o creştere de 1,18%, la 10.670 de puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a înregistrat o creştere de 1,02%, până la 2.028 puncte.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 17 Octombrie 2022

MACRO NEWSLETTER 17 Octombrie 2022

Macroeconomie / 17 octombrie 2022

Preţurile de consum din Franţa şi-au temperat creşterea anuală şi în septembrie 2022, până la 5,6%, de la 5,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,6%, după un avans de 0,5% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo