IEŞITĂ DIN FALIMENT Compania de foraj petrolier Seadrill revine la Bursa din New York

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Energie / 17 octombrie 2022

Sursa foto www.seadrill.com

Sursa foto www.seadrill.com

Contractorul de foraje petroliere offshore Seadrill Ltd., administrat de la Londra şi Houston, era aşteptat, la finele săptămânii trecute, să revină la Bursa de Valori din New York (New York Stock Exchange - NYSE) după câţiva ani de absenţă cauzată de faliment.

Săptămâna trecută, Seadrill a anunţat că a primit aprobarea pentru relistarea acţiunilor sale ordinare la NYSE, sub simbolul "SDRL". Acestea urmau să fie lansate din nou pe piaţă vineri. Până la închiderea ediţiei, nu au apărut informaţii privind această revenire.

Simon Johnson, directorul executiv al Seadrill, a declarat citat de offshore-energy.biz: "Suntem încântaţi să relistăm compania la NYSE. Participarea noastră pe pieţele publice din SUA ar trebui să confere lichiditate suplimentară acţiunilor noastre şi să ofere acces către noi investitori. Aşteptăm cu nerăbdare să continuăm istoria noastră lungă de angajament puternic cu publicul nostru de investitori".

În urma unei notificări standard de la NYSE, primită în aprilie 2020, conform căreia preţul minim al acţiunilor Seadrill era sub cerinţele pieţei, compania s-a delistat voluntar, conform oedigital.com.

De pe piaţa principală, societatea a fost trecută pe pieţele de capital OTC, în iunie 2020. În februarie 2021, proprietarul platformelor petroliere a depus solicitarea de plasare sub protecţia Legii falimentului, pentru a doua oară în aproximativ patru ani. A fost nevoie de aproximativ un an de restructurare pentru ca Seadrill să iasă din faliment. Restructurarea a redus în mod semnificativ bilanţul companiei.

În martie 2021, Seadrill le-a cerut creditorilor să anuleze mai mult de 85% din datoriile sale în schimbul unui pachet de 99% din acţiunile companiei reorganizate, potrivit Reuters. Compania este controlată de miliardarul norvegian John Fredriksen. În 2020-2021, Seadrill a anulat active de miliarde de dolari din cauza perspectivelor sumbre care priveau sectorul petrolier. La sfârşitul anului 2020, datoria purtătoare de dobândă a companiei a fost de 6,2 miliarde de dolari, inclusiv 5,7 miliarde de dolari în facilităţi de credit garantate şi 515 milioane de dolari în titluri garantate scadente în 2025.

Din martie 2021, Simon Johnson a preluat funcţia de director executiv al companiei, de la Stuart Jackson.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb