ZIARUL BURSA

17 noiembrie 2022
Ediţia din 19.10.2024
Sursa foto: Twitter / Business Ukraine mag

POTRIVIT NATO ŞI VARŞOVIEI Rusia nu a atacat Polonia

V.R.Internaţional / 17 noiembrie 2022

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: "Nu avem vreun indiciu că a fost un atac deliberat şi nici că Rusia pregăteşte acţiuni militare ofensive împotriva NATO, dar Rusia este, în ultimă instanţă, responsabilă pentru explozia rachetei din Polonia" 

Racheta care a lovit marţi Polonia şi a ucis două persoane a venit, probabil, de la apărarea antiaeriană ucraineană care încerca să doboare un baraj de rachete ruseşti, au declarat ieri guvernul polonez şi şeful NATO, conform politico.eu.

Transformarea digitală - rezultatul colaborării dintre antreprenori şi angajaţi

Transformarea digitală - rezultatul colaborării dintre antreprenori şi angajaţi

GEORGE MARINESCUCompanii / 17 noiembrie 2022

Viitorul digital şi implementarea ideilor inovatoare în acest domeniu nu pot fi realizate fără colaborarea dintre companii şi angajaţi, cei din urmă putând contribui la acest lucru prin dobândirea şi creşterea competenţelor digitale, au afirmat, ieri, participanţii la Forumul Dell Technologies, care a avut loc în Bucureşti.

Dolarul american a coborât la minimul ultimelor trei luni

Dolarul american a coborât la minimul ultimelor trei luni

ANDREI IACOMIInternaţional / 17 noiembrie 2022

Jameel Ahmad, Alpari: "Aşteptările privind scăderea inflaţiei în Statele Unite adaugă combustibil suplimentar slăbiciunii dolarului" Fiona Cincotta, City Index: "Piaţa vede lumina de la capătul tunelului în ceea ce priveşte creşterea dobânzilor" 

Dolarul american a coborât recent la minimul ultimelor trei luni, după ce ultimele date privind inflaţia au alimentat speranţele că Rezerva Federală va avea o abordare mai relaxată în ceea ce priveşte mărimea creşterilor ratelor de dobândă, conform Business Insider.

Adrian Căciu

ADRIAN CÂCIU, MINISTRUL FINANŢELOR: "Sunt semnale că închidem acest an cu o creştere economică de 4,6%"

ANDREI IACOMIPolitică / 17 noiembrie 2022

"Avem trei trimestre de creştere economică; este adevărat că semnalele de încetinire a economiei devin evidente" "Nu cred că INS a greşit, ci că a aplicat alt model econometric" "Elementul important al rectificării bugetare este reducerea deficitului ca pondere din PIB, de la 5,84% la 5,74%; este o rectificare a adevărului" 

Există semnale că ţara noastră va încheia acest an cu o creştere economică de 4,6%, a spus ieri Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, într-o conferinţă de presă. Ministrul a subliniat că avem trei trimestre de creştere economică, dar că semnalele de încetinire devin evidente.

Marile echipe se pregătesc pentru Cupa Mondială - România, pentru amicale

Marile echipe se pregătesc pentru Cupa Mondială - România, pentru amicale

O.D.Sport / 17 noiembrie 2022

Echipa naţională se află în toiul pregătirilor înainte de startul Cupei Mondiale. Tricolorii nu au ajuns la turneul final, dar vor disputa în această perioadă două partide amicale, azi cu Slovenia şi duminică în compania Moldovei. Atât s-a putut de data aceasta, la fel ca în ultimii 24 de ani.

Ecorşeul Brâncuşi - Gerota - Fotografie originală deţinută de Brâncuşi, înfţişând Ecorşeul în lucru alături de statuia lui Antinous (Sursă foto: https://www.viata-medicala.ro/cultura/ecorseul-lui-brancusi-28683)

Academia organizează o masă rotundă despre o operă a lui Brâncuşi

O.D.Cultură / 17 noiembrie 2022

Academia Română lansează o propunere interesantă legată de unul dintre cei mai mari artişti ai acestei ţări: Constantin Brâncuşi. Academia Română prin Secţia de arte, arhitectură şi audiovizual şi Secţia de ştiinţe medicale organizează mâine, masa rotundă "O operă celebră: Ecorşeul Brâncuşi - Gerota".

FRF a schimbat regulamentul de licenţiere a cluburilor

FRF a schimbat regulamentul de licenţiere a cluburilor

O.D.Sport / 17 noiembrie 2022

Licenţierea cluburilor suferă o nouă schimbare. Comitetul Executiv a aprobat în propunerea de modificare a Regulamentelor naţionale de licenţiere a cluburilor şi de sustenabilitate financiară (masculin şi feminin), precum şi modificări la regulamentele privind procedurile comisiilor pentru acordarea licenţelor şi de monitorizare financiară.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 17 Noiembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 17 Noiembrie 2022

Macroeconomie / 17 noiembrie 2022

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a crescut peste aşteptări în noiembrie 2022, până la -36,7 puncte, de la -59,2 puncte în luna precedentă, pe fondul unei creşteri a indicelui situaţiei curente cu 7,7 puncte, până...

Scăderi uşoare pentru indici

BVB Scăderi uşoare pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 17 noiembrie 2022

Schimburi de 44 milioane lei, sub media zilnică a anului  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în sesiunea de tranzacţionare de ieri, într-un climat negativ pentru pieţele de acţiuni eurpene. Indicele compozit BETPlus...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo