ZIARUL BURSA

03 februarie 2023
Ediţia din 15.08.2024
Vivre Deco - cel mai mare eşec al unei companii cu obligaţiuni listate la BVB

PIAŢA NOASTRĂ DE CAPITAL, SAT FĂRĂ CÂINI Vivre Deco - cel mai mare eşec al unei companii cu obligaţiuni listate la BVB

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 3 februarie 2023

Compania este în concordat preventiv, iar titlurile sunt suspendate de la tranzacţionare Vivre: "Situaţia este dificilă din  punct de vedere financiar, dar credem că o putem depăşi dacă planul este omologat" Actuala conducere arată cu degetul către Monica Cadogan pentru starea în care se află compania Acţionarii Vivre oferă posibilitatea obligatarilor să subscrie acţiuni la preţul de 0,1 lei/titlu  

Din tolba cu adevăruri incomode

Cornel CodiţăEditorial / 3 februarie 2023

Cornel Codiţă

Din cînd în cînd, ca să împrospătăm culoarea locală a dezbaterilor publice şi, mai ales, ca să mai uite lumea de scandalul cît Ceahlăul al afacerilor "de gaşcă de partid şi de stat" care au umplut buzunarele "băieţilor dăştepţi" în vremurile ceţoase ale isteriei covido-pandemice, revine în prim plan tema "salariile profesorilor".

Suntem ultimii din UE la indicele democraţiei

ANALIZĂ THE ECONOMIST Suntem ultimii din UE la indicele democraţiei

G.M.Politică / 3 februarie 2023

Clasarea pe ultimul loc în Uniune şi pe locul al 61-lea în lume este cauzată de slaba cultură politică existentă în societatea românească Din cauza scorului de 3,75 puncte la cultura politică, suntem în clasamentul democraţiei sub regimurile iliberale din Polonia şi Ungaria, şi chiar sub Bulgaria, care au scoruri mult mai bune în acest domeniu 

România, cu un scor de 6,45, este pe ultimul loc în Uniunea Europeană şi pe împarte cu Muntenegru locul 61 la nivel global în privinţa democraţiei, potrivit indexului anual al democraţiilor întocmit de grupul britanic The Economist, un clasament anual ce ia în calcul cinci criterii şi care ierarhizează anul acesta 167 de ţări.

Şeful Comisiei de Prognoză - mandat reînnoit de membru în Consiliul de Supraveghere al Fondului de Contragarantare

"EXCEPŢIONALII" FUNCŢIONARI AI STATULUI Şeful Comisiei de Prognoză - mandat reînnoit de membru în Consiliul de Supraveghere al Fondului de Contragarantare

George MarinescuPolitică / 3 februarie 2023

Adunarea Generală a Fondului de Contragarantare a decis în 14 decembrie 2022 reînnoirea mandatului de membru interimar al Consiliului de Supraveghere pentru Cristian Stănică, preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză Instituţia financiară are acţionar majoritar statul român, prin Ministerul Finanţelor Conform legii, CNSP este o instituţie ce furnizează prognoze independente către Ministerul Finanţelor, care stau la baza întocmirii bugetului de stat Cristian Stănică: "Nu există niciun fel de incompatibilitate, deoarece activitatea desfăşurată de mine la CNSP este total diferită de aceea desfăşurată la FRC"  

Exporturile de gaze naturale lichefiate din SUA au scăzut cu 5% în ianuarie

Exporturile de gaze naturale lichefiate din SUA au scăzut cu 5% în ianuarie

V.R.Internaţional / 3 februarie 2023

Refinitiv Eikon: Vremea rece din Statele Unite a stimulat cererea internă de GNL, iar producătorii au trimis mai puţin gaz către clienţii europeni 

Exporturile de gaze naturale lichefiate (GNL) din SUA au scăzut cu 5% în ianuarie, comparativ cu luna anterioară, ajungând la 6,84 milioane de tone, în condiţiile în care vremea rece a stimulat cererea internă, iar producătorii de profil au trimis mai puţin gaz către clienţii europeni, arată datele Refinitiv Eikon, preluate de Reuters.

Transelectrica - veşti bune în 2023

TRADEVILLE: Transelectrica - veşti bune în 2023

F.A.Piaţa de Capital / 3 februarie 2023

La sfârşitul săptămânii trecute, Transelectrica a anunţat convocarea AGOA pentru data de 28 februarie 2023, în cadrul căreia, printre altele, acţionarii vor dezbate programul de investiţii pentru exerciţiul financiar 2023, estimările pentru perioada 2024-2025 şi Bugetul de Venituri şi Cheltuieli aferent anului 2023.

Sursa foto: Facebook / Ligia Deca

REVOCAREA ORDINULUI VS. DEMISIE PSD pune presiune pe ministrul Educaţiei

O.D.Politică / 3 februarie 2023

Ministerul Educaţiei nu are parte de nicio săptămână liniştită. Dacă nu sunt controverse pe relaţia cu profesorii sau elevi, apar unele interne. Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că, în cazul în care ministrul Educaţiei, Ligia Deca, nu va reveni asupra deciziei de a retrage atribuţiile secretarului de stat Florin Lixandru, social-democraţii sunt "obligaţi" să ceară demisia ministrului şi să renunţe la colaborarea cu echipa sa.

Copacii pot salva vieţi în oraşe

Copacii pot salva vieţi în oraşe

O.D.Miscellanea / 3 februarie 2023

Natura este capabilă să producă mici miracole dacă este lăsată să-şi "facă treaba". Mediul citadin are nevoie de mai multe plante susţin tot mai mulţi oameni. Plantarea mai multor copaci în zonele urbane pentru a reduce temperaturile estivale ar putea scădea cu o treime numărul deceselor legate direct de valurile de caniculă susţin oamenii de ştiinţă.

Sursa foto: www.un.org

ONU, summit la care participă şi roboţii umanoizi

O.D.Miscellanea / 3 februarie 2023

Roboţii fac parte din viaţa noastră, fie că dorim acest lucru, fie că nu. Important este ca inteligenţa acestora să fie folosită în scopuri cât mai bune, inclusiv în cele de a proteja natura. ONU va reuni pentru prima dată sub acelaşi acoperiş opt roboţi umanoizi cu ocazia următorului său summit global dedicat inteligenţei artificiale puse în slujba binelui social, primul eveniment de acest tip care va avea loc după declanşarea pandemiei de COVID-19.

Sursa foto: Facebook / Orasul Timisoara

Start lansat pentru programul Timişoara Capitală Culturală Europeană

O.D.Cultură / 3 februarie 2023

Marile evenimente culturale au parte de introduceri în atmosferă pe măsura aşteptăroilor. Deschiderea oficială a programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023, care are loc pe 17-18 februarie, este precedată de o diversitate de evenimente care invită publicul să intre în atmosfera de sărbătoare culturală.

Alexandru Stânean a afirmat: "Suntem orientaţi pe dezvoltare internaţională. În faza în care suntem acum, creştem exporturile pentru că încă avem capacităţi de producţie pentru a servi piaţa externă, ceea ce nu se întâmpla în urmă cu doi ani de zile".

ALEXANDRU STÂNEAN, CEO TERAPLAST: "Ne bazăm pe potenţialul uriaş al dezvoltării infrastructurii din România"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 3 februarie 2023

"Ne propunem o creştere cu aproape 15% a volumelor produse, în acest an" "Prioritatea este finanţarea creşterii, motiv pentru care dăm întâietate acestei părţi în 2023, faţă de dividende" 

Grupul TeraPlast îşi bazează strategia de creştere pe potenţialul dezvoltării infrastructurii din ţara noastră, a spus ieri Alexandru Stânean, directorul general al producătorului de materiale de construcţii, în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, domnia sa a subliniat că TeraPlast ia în calcul dezvoltarea regională, inclusiv în ceea ce priveşte relocarea unei părţi a producţiei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 3 Februarie 2023

MACRO NEWSLETTER 3 Februarie 2023

Macroeconomie / 3 februarie 2023

Activitatea în industria prelucrătoare din SUA a înregistrat o contracţie peste aşteptări şi în ianuarie 2023, pe fondul accentuării contracţiei comenzilor noi. Indicele agregat al activităţii a scăzut până la 47,4 puncte, cel mai redus nivel din...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo