ZIARUL BURSA

31 martie 2023
Ediţia din 15.08.2024
Listarea de către FP a deţinerii la Hidroelectrica; ce pierde şi ce câştigă BVB?

Listarea de către FP a deţinerii la Hidroelectrica; ce pierde şi ce câştigă BVB?

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 31 martie 2023

"Acţionarii FP au două variante: fie să vândă acţiunile deţinute, fie să aştepte viitoarele distribuţii şi să se supună riscului de piaţă", spune directorul de la Prime  

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) este pe cale să câştige o companie foarte importantă, de care se leagă speranţele intrării depline a pieţei noastre de capital în categoria celor emergente, dar pe de altă parte un emitent îşi va diminua sever importanţa pe care a avut-o în ultimul deceniu la BVB.

Mai poate fi oprită căderea pieţelor imobiliare din Europa?

Mai poate fi oprită căderea pieţelor imobiliare din Europa?

Călin RecheaMacroeconomie / 31 martie 2023

Călin Rechea

Creşterea accelerată a costurilor de finanţare şi prognozele privind încetinirea semnificativă a economiilor europene au condus la căderea puternică a acţiunilor companiilor din sectorul imobiliar. Atât segmentul rezidenţial cât şi cel comercial sunt afectate, însă pesimismul este mai mare în ultimul caz.

Curtea de Conturi: Risc ridicat de infringement din cauza administrării defectuoase a gropilor de gunoi

Curtea de Conturi: Risc ridicat de infringement din cauza administrării defectuoase a gropilor de gunoi

GEORGE MARINESCUCompanii / 31 martie 2023

Compania care gestionează depozitul de deşeuri de la Vidra a continuat activitarea deşi nu avea toate documentele necesare La Chitila, 72,64% din deşeuri nu erau supuse niciunei tratări mecano-biologice Pentru închiderea unor depozite de deşeuri municipale, Administraţia Fondului pentru Mediu a alocat finanţări fără a lua în calcul recomandările Consiliului Concurenţei privind incidenţa regulilor ajutorului de stat 

Companiile care deţin gropile de gunoi din ţara noastră preferă să plătească amenzile prevăzute de OG 2/2021, deoarece sunt mult mai mici comparativ cu costurile necesare pentru închiderea unui depozit de deşeuri, iar acest lucru reprezintă un risc serios de infringement din partea Comisiei Europene, afirmă Curtea de Conturi în raportul pentru anul 2021, întocmit în urma verificărilor efectuate în 2022, document ce a fost trimis Parlamentului.

Mormanul de cuvinte

Cornel CodiţăEditorial / 31 martie 2023

Cornel Codiţă

Deşi mi-au fost o viaţă-ntregă unelte nedespărţite, mi-au deschis miraculoase ferestre către lume, m-au ajutat să înţeleg, s-au jucat uneori cu virtuozitate pe corzile sensibilităţii mele, scoţînd la iveală cînturi pe care nu le-aş fi putut închipui altfel niciodată, relaţia mea cu cuvintele a fost mereu una umbrită. Non-solară, dacă vreţi.

Sandor Bende a afirmat: "Unele voci susţin că o soluţie ar fi taxarea marilor poluatori. Este o soluţie, în schimb, pe undeva, acest lucru s-ar putea să ne lovească din spate, pentru că sursele de energie alternativă, care sunt prietenoase cu mediul, costă mai mult".

Sandor Bende: "Avem una dintre cele mai ieftine energii din Uniunea Europeană"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 31 martie 2023

"Trebuie să găsim surse alternative de producţie de energie, ceea ce implică investiţii în domeniul energiei eoliene şi fotovoltaice 

Ţara noastră are una dintre cele mai ieftine energii din Uniunea Europeană, a afirmat ieri Sandor Bende, Preşedintele Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, în cadrul conferinţei "Criza şi Tranziţia Energetică - Provocări curente pe piaţa de energie", organizată de AFEER.

Sursa foto: Facebook / POLI E-Fest

Politehnica din Bucureşti, gazda unui turneu de jocuri video

O.D.Miscellanea / 31 martie 2023

Amatorii de jocuri video au în aceste zile un punct fix pe hartă. O importantă competiţie de jocuri video, POLI E-Fest, aflată la prima ediţie, se va desfăşura până pe 2 aprilie la Universitatea Politehnica din Bucureşti, premiile oferite ridicându-se la peste 20.000 de euro.

Acuzaţii directe la adresa preşedintelui Comitetului Olimpic Internaţional

Acuzaţii directe la adresa preşedintelui Comitetului Olimpic Internaţional

O.D.Sport / 31 martie 2023

Scandalul care însoţeşte revenirea sportivilor ruşi şi belaruşi în arene este departe de a se încheia. Acuzaţiile curg din toate sensurile, conducerea mişcării olimpice aflându-se la mijloc. Fostul boxer ucrainean Wladimir Kliciko a afirmat că a permite sportivilor ruşi şi belaruşi să concureze sub un steag neutru este "un nonsens". El l-a acuzat pe preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Thomas Bach, că "serveşte interesele Rusiei.

TradeVille: Micron nu schimbă trendul descendent

TradeVille: Micron nu schimbă trendul descendent

F.A.Companii / 31 martie 2023

Compania americană Micron Technology a raportat, în al doilea trimestru al anului fiscal 2023, venituri în scădere şi o pierdere pe acţiune de 1,91 dolari, pe fondul unei încetiniri semnificative pe termen scurt a industriei semiconductoarelor, conform unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al Tradeville.

Zoltan Nagy-Bege: "Toate acele elemente care apar în facturi ca informaţii obligatorii nu sunt invenţiile noastre. Apar în directivele europene. Noi ne-am străduit ca prima pagină a facturii să fie simplificată.Vă pot spune din experienţă că, în momentul în care simplifici factura, imediat apar contestatari care vor mai multă informaţie. Atunci, sub presiune, modifici din nou modelul facturii. Incluzi câteva elemente, moment în care apar cei care spun că factura este prea complicată şi trebuie simplificată. Este un ciclu pe care l-am văzut de câteva ori în ultimii şaisprezece ani".

Zoltan Nagy-Bege, ANRE: "Clienţii casnici şi-au redus consumul de electricitate în această perioadă de criză"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 31 martie 2023

Peste 200.000 de consumatori vor primi facturi de regularizare cu minus, conform oficialului ANRE  

Peste 200.000 de clienţi şi-au redus consumul de electricitate anul trecut faţă de cel din 2021, astfel încât vor primi facturi de regularizare cu minus, conform vicepreşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Zoltan Nagy-Bege.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 31 Martie 2023

MACRO NEWSLETTER 31 Martie 2023

Macroeconomie / 31 martie 2023

Preţurile producătorilor industriali din Austria şi-au temperat creşterea anuală în februarie 2023, până la 11,8%, de la 14,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,9%, după un avans de 3,3% în luna anterioară

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo