Deşi sunt înfierbântaţi la propriu, românii rezervă deja pentru Crăciun şi Revelion

A.F.
Internaţional / 19 iulie

 Deşi sunt înfierbântaţi la propriu, românii rezervă deja pentru Crăciun şi Revelion

DAL Travel, agenţie de turism specializată în circuite turistice şi destinaţii care acoperă toate continentele, anunţă că la ora actuală înregistrează o creştere de 30% a cererii pentru sărbătorile de iarnă (Crăciun şi Revelion), faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent (primele 6 luni ale anului), conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, într-o lume în continuă schimbare, turiştii români au adoptat o abordare proactivă în ceea ce priveşte planificarea vacanţelor de iarnă. De ce rezervă din timp? Care sunt destinaţiile preferate şi ce tendinţe se conturează? Agenţia de turism DAL Travel a analizat datele şi vă prezintă concluziile.

Iată care sunt motivele pentru care românii rezervă din ce în ce mai devreme pentru sărbătorile de iarnă şi aleg circuite pentru perioade lungi de timp:

Preţuri avantajoase: Rezervând cu mult în avans, turiştii beneficiază de tarife mai bune la biletele de avion, cazare şi pachete turistice.

Varietatea de destinaţii: Rezervările timpurii oferă o gamă mai largă de opţiuni, astfel încât turiştii pot alege cu atenţie destinaţia care li se potriveşte cel mai bine. Multe destinaţii îndepărtate, dar şi din Europa, sunt solicitate de turişti din întreaga lume, iar pe ultima sută de metri există riscul ca locurile să se epuizeze.

Vacanţă mai lungă: Combinând Crăciunul şi Revelionul, turiştii beneficiază de o vacanţă mai extinsă. Aceasta le permite să se bucure de ambele sărbători într-un mod special şi să exploreze mai multe locuri.

Destinaţii exotice şi îndepărtate: Turiştii români aleg să petreacă sărbătorile în locuri calde şi exotice, precum Indonezia, Ecuador & Galapagos, Tahiti, Filipine etc. Aceste destinaţii oferă o experienţă culturală diferită şi atrăgătoare, altă climă, departe de frigul iernii europene. Chiar dacă Polinezia Franceză este un vis greu de atins, DAL Travel a reuşit anul trecut să trimită în acest colţ de rai 2 grupuri, iar anul acesta ne dorim ca alţi turişti să trăiască această experienţă, alături de cei care deja o cunosc şi au rămas îndrăgostiţi iremediabil de această destinaţie.

Croaziere: O altă opţiune populară şi comodă este petrecerea Crăciunului şi a Revelionului pe un vas de croazieră, care constituie, practic, un hotel plutitor. Acesta oferă confort, distracţie şi posibilitatea de a explora mai multe destinaţii într-un singur sejur.

Principalele destinaţii şi tipuri de pachete turistice ale sărbătorilor de iarnă sunt:

> Pieţele de Crăciun în Europa (Alsacia, Germania, Polonia, Portugalia, Ţările Baltice şi Malta)

> Croaziere de Crăciun şi de Revelion pe 2 itinerarii asiatice inedite: Taiwan - Filipine - Malaezia - Brunei - Vietnam - Singapore şi Singapore - Thailanda - Vietnam - Hong Kong - Macao

> Croaziere de Revelion în Marea Caraibilor, în 10 insule: Martinica - Guadeloupe - Insulele Virgine - St. Kitts & Nevis - Antigua & Barbuda - St. Maarten - St. Lucia - Barbados - St. Vincent & Grenadine - Grenada şi 2 croaziere în Golful Persic: Qatar - Bahrain - Oman - Emiratele Arabe Unite (un grup fiind "sold out")

> Se observă o tendinţă în creştere a cererilor pentru programelor de tip circuit pentru perioada care acoperă Crăciunul şi Revelionul, în destinaţii precum Vietnam - Cambodgia, Ecuador & Galapagos - Columbia, Sicilia - Malta, Japonia - Polinezia Franceza: Insula Moorea - Insula Bora Bora - Insula Rangiroa - Insula Tahiti

Cele mai solicitate destinaţii pentru Revelion sunt cele

> din Asia: Thailanda - Malaezia - Singapore, Sri Lanka, Hong Kong - Singapore, Indonezia - Insula Bali & Insula Lombok, Asia Centrală - Uzbekistan

>din America Latină: Argentina - Uruguay - Brazilia, Panama - Costa Rica, Mexico City & Incursiune în Mexicul Colonial, Mexic - Guatemala - Honduras - Belize

>din Africa: Egipt, Tunisia, Maroc, Algeria, Africa de Sud

>din Europa: Portugalia cu insulele Azore şi Madeira, Spania cu insula Fuerteventura şi Gran Canaria, Malta, Ţările Baltice.

De asemenea, sunt deja "sold out" pachete de Revelion în Vietnam, Filipine şi Gran Canaria precum şi o croazieră de Revelion în Golful Persic (Qatar - Bahrain - Oman - Emiratele Arabe Unite).

Tarifele încep de la 990 euro / persoană pentru Pieţele de Crăciun în Ţările Baltice (2-7 decembrie) sau Revelion Istanbul (29 decembrie 2024 - 3 ianuarie 2025) şi ajung până la 9940 de euro / persoană pentru Crăciun în Japonia şi Revelion în Polinezia Franceză (23 decembrie - 09 ianuarie 2025). Toate cazările sunt asigurate la hoteluri de 4 şi 5 stele, iar pachetele turistice includ transportul cu avionul, transferuri etc.

"Avem pachete turistice pentru sărbătorile de iarnă şi Revelion 2025 disponibile încă de la începutul anului. Dincolo de frumuseţea şi magia pe care o aduc sărbătorile de iarnă, românii demonstrează că planificarea timpurie este cheia pentru o vacanţă perfectă. Deşi mai sunt 5 luni până la Crăciun şi Revelion, rezervările pentru aceste programe au înregistrat deja o creştere remarcabilă de 30% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Turiştii români aleg destinaţii diverse de pe întregul mapamond şi au încredere în consultanţa şi expertiza agenţiilor de turism. Fiecare dintre aceste circuite şi sejururi are un însoţitor de grup cu mare experienţă. Există o cerere din ce în ce mai mare, de la an la an, pentru destinaţiile de sărbători din partea turiştilor din întreaga lume, mai ales după perioada în care nu s-a putut călători liber, aşa că este esenţial ca turiştii români să rezerve din timp pentru a beneficia de siguranţa destinaţiei alese şi de tarife mai avantajoase", declară Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

Mulţi turişti aleg să evadeze de la responsabilităţile specifice sărbătorilor de iarnă, preferând să viziteze locuri noi sau să revină în locuri dragi lor. Astfel, pot petrece mai mult timp relaxându-se şi explorând destinaţii noi. Pachetele turistice au durate variabile, de la 6 până la 19 zile, şi se observă că tarifele devin din ce în ce mai accesibile pentru românii cu venituri medii, pe măsură ce interesul creşte de la an la an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb