Dmitro Kuleba: Ucraina doreşte să facă la summitul de la Washington un "pas mare şi solid" către aderarea la NATO

R.S.
Internaţional / 19 martie

 Dmitro Kuleba: Ucraina doreşte să facă la summitul de la Washington un "pas mare şi solid" către aderarea la NATO

Ucraina lucrează pentru a-şi securiza la summitul de la Washington, din luna iulie, ''un pas mare şi solid'' către aderarea la NATO, a afirmat astăzi ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, potrivit Reuters.

Ambasadoarea SUA la NATO, Julianne Smith, spunea luna trecută că nu se aşteaptă ca Alianţa să-i adreseze Ucrainei la summitul de la Washington invitaţia de a deveni membră a organizaţiei euroatlantice, confrom Reuters.

Întrebat despre obiectivele Ucrainei la summitul din iulie, Kuleba a răspuns că nu va intra în detalii privind discuţiile, dar a precizat că există un ''angajament foarte activ'' cu conducerea NATO şi cu statele aliate, relatează sursa citată.

''Credem că Ucraina îndeplineşte principalul criteriu de aderare, care este capacitatea de a apăra frontierele NATO. Asta este ceea ce facem noi prin apărarea Ucrainei'', a declarat demnitarul ucrainean pentru jurnalişti, notează Reuters.

''Aş vrea să spun că lucrăm asiduu pentru a face la summitul de la Washington un pas mare şi solid către aderarea Ucrainei la NATO'', a ţinut să adauge Dmitro Kuleba.

După summitul de la Vilnius din vara anului trecut, Kuleba şi-a exprimat satisfacţia faţă de rezultatele reuniunii şi a apreciat că din punct de vedere psihologic ţara sa face deja parte din Alianţa Nord-Atlantică, potrivit sursei precizate.

''Am depăşit bariera psihologică şi văd că Ucraina este considerată membră a NATO în termeni reali'', a spus şeful diplomaţiei ucrainene într-un interviu acordat postului public de televiziune din ţara sa. El a precizat că în culise toată lumea i-a dat noi asigurări că aderarea Ucrainei la Alianţă va avea loc, singura întrebare care se pune fiind când, informează Reuters.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Ucraina ,daca va mai exita,va adera la NATO,

    doar dupa razboiul nuclear 

    1. Ucraina a existat ca stat cu 1000 de ani inaintea mujiciei si va mai fi ca stat cel putin inca 1000 de ani dupa disparitia mujiciei

      Mai studiaza istoria,

      Ucraina ca stat e un "bebelus" cu cezariana

      Finlanda și Suedia nu vor fi primite în NATO! : Rușnacii spumegă aceleași patetisme.

      Istoria este foarte clara. Kievul a existat ca oras cu mult inainte de aparitia Moscovei, iar Crimeea a fost a tatarilor (care, ce sa vezi, nu sunt slavi deloc) cu mult inainte de a fi revendicata de neanderthalienii rusi. Cand Kievul se bucura de statutul de oras, pe pamantul unde acum este Moscova pasteau caprele, iar teritoriul rusesc a apartinut mongolilor.

      Genghis han si hunii lui Attila nu au fost slavi, dar se poate rezolva daca da putin un decret si ii slaveste. Daca cuget mai profund, putem spune ca si Africa, Asia si Australia sunt slave. Chiar si pinguinii de la pol sunt slavi. Nu sunt sigur de extraterestrii daca sunt slavi, inca se mai fac cercetari in privinta asta. Si tezaurul romanesc este slav. Are closca cu pui de aur a nespalatului Rasputin.

      Slav pe lumea asta este numai primitivismul orcilor.  

    Ucraina in Nato , NICIODATA, rusnacul a spus clar " trabuie sa se intoarca la tara mama, rusul o atomizeaza toata sa nu fie a nimanui

    1. ...

      ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb