ELIMINAREA TAXELOR APLICABILE PRODUSELOR CFL-I DIN CHINA VA AVEA CA EFECT CREŞTEREA COMPETITIVITĂŢII A NIVEL EUROPEAN ŞI VA ADUCE BENEFICII ATÂT CONSUMATORILOR CÂT ŞI MEDIULUI.

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 4 septembrie 2007

Amsterdam, Olanda - Royal Philips Elecctronics, lider global atât în inovaţia cât şi în producţia surselor economice solicită şi susţine liminarea taxelor anti-dumping aplicabilă acestor produse cu provenineţa China şi consideră argumentele protecţioniste ca fiind limite serioase în plicarea legii . Solicitarea companiei Philips este justificată de concluzia raportului realizat de Comisia de Investigaţie Europeană care recomandă liminarea texelor anti-dumping. Doar un singur mare producător de becuri economice este în favoarea menţinerii taxelor.

Fabrica Philips din Polonia - stat membru al comunităţii Europene - este cea mai mare fabrică din Europa care produce surse economice din gama e vârf, având în prezent peste 600 de angajaţi, iar cererea în continuă creştere, de la un an la altul, demonstrează viabilitatea producţiei europene entru gama de vârf a acestui produs. De asemenea, Comisia de Investigaţie Europeana a concluzionat că producţia europeană se axează pe roduse inovative din gama premium, de vârf iar importurile se vor realiza pentru produse complementare cu specificatie tehnica diferită şi mult ub nivelul celor propuse in spatial European. Cu toate ca taxele anti-dumping au fost impuse din 2001 nu există nici până în prezent în Europa n producator cu specificatia tehnică a CFL-I importate din China.

Continuarea aplicării acestor taxe intră în conflict cu obiectivele Uniunii Europene legate de economisirea energiei. Becurile tradiţionale au un onsum de 4 - 5 ori mai mare decât cele economice. Plecând de la situaţia prezentă, continuarea aplicării acestor taxe, constituie o impozitare uplimentară a consumatorului dornic să folosească surse economice limitându-i în acelaşi timp alegerea la o gamă restransă de becuri economice.

În Uniunea Europeană, trecerea de la sursele incandescente la becurile economice ţn locuinţă vor conduce la o economisere a energiei în medie cu 0%. Aceasta ar însemna o reducere a cheltuielilor cu 10 miliarde pe an, reducerea emisiilor de CO2 cu 25 milioane de tone, economisirea onsumului de 105 milioane barili de petrol pe an.

Despre Royal Philips Electronics

Royal Philips Electronics (YSE: PHG, AEX: PHI) este lider global în domeniile healthcare, lifestyle şi technology, oferind produse, ervicii şi soluţii simple conform promisiunii brandului "sense and simplicity". Având sediul în Olanda, Philips are aproximativ 25,800 de angajaţi în peste 60 de ţări. Cu vânzări de 27 de miliarde Euro în 2006, compania este lider pe pieţele de imagistică medicală şi onitorizare a pacientului, soluţii de iluminat eficienţe, aparatură de îngrjire personală şi electrocasnică, precum şi de produse electronice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb