ÎN CEA DE-A DOUA SESIUNE DE ÎNSCRIERI,  INCENSe oferă unui număr de 28 de start-up-uri până la 150.000 de euro

Companii / 19 ianuarie 2016

INCENSe (INternet Cleantech ENablers Spark), acceleratorul de afaceri dedicat exclusiv tehnologiilor şi energiei curate, susţinut de programul FIWARE Accelerator al Comisiei Europene, a selectat cele 28 de start-up-uri câştigătoare în cea de-a doua sesiune de înscriere, în timpul unei ceremonii care a avut loc astăzi, la sediul Enel din Roma, informează un comunicat remis astăzi redacţiei.

La eveniment au participat ministrul italian al Muncii şi Politicii Sociale Giuliano Poletti, CEO-ul Enel Francesco Starace, consilierul pe Inovare al prim-ministrul italian Paolo Barberis, membru al consiliului consultativ permanent pentru Inovare şi Media Digitală al guvernului italian Francesco Sacco şi doi reprezentanţi ai Comisiei Europene, directorul Institutului pentru Energie şi Transport DG JRC Giovanni de Santi şi directorul de sector pentru Programul FIWARE DG CNECT Ragnar Bergstrom.

"Cu INCENSe, Enel confirmă încă o dată angajamentul de a sprijini inovarea, spiritul antreprenorial, precum şi creşterea economică şi socială", a declarat CEO-ul Enel Francesco Starace. "Munca pe care start-up-urile câştigătoare o vor depune pe parcursul perioadei de accelerare are ca scop dezvoltarea de jucători capabili de a crea soluţii eficiente, aşa cum se poate observa cu primii câştigători, dintre care unii dezvoltă proiecte comune cu Enel."

INCENSe este o iniţiativă lansată de Enel, Endesa, Accelerace şi FundingBox, care are scopul de a încuraja inovarea şi ocuparea forţei de muncă în domeniul high-tech în sectorul energetic şi energiei curate din Europa.

Conform sursei citate, fiecare câştigător va primi un ajutor gratuit de până la 150.000 de euro, fără consideraţii de capital şi servicii suport, oferite de partenerii INCENSe. Aceste servicii includ un program de accelerare de şase luni, sesiuni de coaching, ateliere de lucru privind programele europene de finanţare, precum şi sprijin oferit de partenerii de afaceri INCENSe. Start-up-urile au, de asemenea, posibilitatea de a colabora cu parteneri INCENSe în dezvoltarea şi testarea proiectelor lor.

În total, INCENSe, care are un buget total de aproximativ 8 milioane de euro finanţat de către Comisia Europeană, va oferi sprijin pentru până la 42 de start-up-uri.

A doua sesiune de înscrieri INCENSe a fost lansată in iunie 2015 şi a adunat 257 de aplicaţii din Europa şi Israel pe www.incense-accelerator.com.

Aplicaţiile, care au venit de la IMM-uri şi antreprenori, au fost clasificate în următoarele categorii: eficienţa energetică şi sisteme de automatizare a casei, energie regenerabilă, soluţii de previzionare a surselor regenerabile, reţele inteligente, stocarea energiei, soluţii avansate de diagnosticare şi automatizare, e-mobilitate, securitatea cibernetică şi digitalizarea energiei prin intermediul ICT.

Cele 14 start-up-uri selectate în prima sesiune au finalizat programul lor de accelerare în luna decembrie şi aproape jumătate dintre ele colaborează cu partenerii corporativi ai INCENSe pentru a-şi dezvolta în continuare proiectele.

INCENSe este coordonat de Enel, o companie multinaţională de energie şi un important jucător integrat pe pieţele de energie şi gaze din lume, cu accent pe Europa şi America Latină. Alţi parteneri sunt Enel Endesa, compania energetică numărul unu din Spania, Accelerace, accelerator lider în nordul Europei, care are o experienţă în sprijinirea start-up-urilor, şi FundingBox Accelerator, cea mai mare platforma de finanţare publică la nivel mondial pentru start-up-uri şi cercetători. Câştigătorii concursului vor beneficia atât de experienţa acestor partener, cât şi de oportunităţile pe care bază de clienţi extensinsă a Grupului Enel şi prezenţă globală le poate oferi pentru produsele şi serviciile lor.

Programul accelerator FIWARE este cea de-a treia fază a programului Future Internet Public Private Partnership (FI-PPP), care a fost lansat de Comisia Europeană în 2011. Programul FI-PPP a implicat companii cheie europene din domeniul tehnologiei în dezvoltarea unei platforme online tehnologice gratuite (FIWARE), cu un buget de 400 de milioane de euro pentru primele două faze. A treia fază, care va avea un buget de 80 milioane de euro, urmăreşte să ofere produselor şi serviciilor bazate pe aceste tehnologii acces în piaţă prin sprijinirea IMM-urilor şi întreprinzătorilor web, accelerând o nouă generaţie de start-up-uri europene şi încurajând ocupării forţei de muncă high-tech.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb