Investiţia IFC contribuie la stimularea finanţărilor pentru proiectele dedicate schimbărilor climatice din România

F.D.
Companii / 12 mai 2023

 Investiţia IFC contribuie la stimularea finanţărilor pentru proiectele dedicate schimbărilor climatice din România

Pentru a contribui la extinderea finanţării pentru combaterea schimbărilor climatice, consolidând în acelaşi timp sistemul bancar şi pieţei de capital din România, IFC investeşte 100 de milioane de euro în emisiunea de obligaţiuni verzi a Băncii Comerciale Române S.A. (BCR), membră a Erste Group şi a doua cea mai mare bancă din ţară, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Aceasta este cea mai mare emisiune de obligaţiuni de tip benchmark în euro a unei instituţii financiare române pe piaţa internaţională şi a şaptea emisiune de obligaţiuni senior nepreferenţiale a BCR. Obligaţiunile se califică pentru cerinţele minime de fonduri proprii şi pasive eligibile (MREL) a Uniunii Europene (UE), unul dintre instrumentele cheie pentru creşterea rezilienţei băncilor, introdus de Comisia Europeană în 2016 şi aplicat de Banca Naţională a României. Aceasta este, de asemenea, a treia emisiune de obligaţiuni verzi a BCR în cadrul Cadrului de Finantare Sustenabila al Erste Group. Sumele aferente investiţiei IFC vor fi direcţionate către proiecte de energie regenerabilă, credite ipotecare verzi şi clădiri verzi.

"Noua emisiune de euroobligaţiuni verzi marchează angajamentul nostru faţă de indicatorii de performanţă ESG, care sunt un punct de reper pentru mediul de afaceri în continuă schimbare. La BCR, acordăm prioritate diversificării surselor de finanţare, iar piaţa de capital joacă un rol esenţial în mobilizarea resurselor pentru sectoarele care contribuie la dezvoltarea economică durabilă", a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română. "De altfel, ne bucurăm să avem în IFC un partener de lungă durată, cu o abordare comună în privinţa dezvoltării şi pregătirii mediului de afaceri pentru un nou ciclu economic. Dorinţa noastră este să fim un catalizator pentru avansul României, prin susţinerea proiectelor verzi şi sustenabile, cu beneficii pentru mediu, comunităţi şi calitatea vieţii".

Atenuarea schimbărilor climatice este o prioritate urgentă pentru România. În 2019, România a avut a cincea cea mai mare intensitate a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) dintre ţările UE. Invazia rusă în Ucraina subliniază şi mai mult urgenţa implementării măsurilor de economisire a energiei în întreaga regiune. Se estimează că România are nevoie de 150 de miliarde de dolari pentru a-şi atinge obiectivele de atenuare a schimbărilor climatice, se mai arată în comunicat.

"Pe viitor, sectorul bancar va trebui să joace un rol cheie în finanţarea tranziţiei verzi a ţării, pentru care sunt necesare miliarde de euro pentru investiţiile persoanelor fizice, ale întreprinderilor mici şi mijlocii, fermierilor, dar şi pentru proiectele mai mari", a declarat Ary Naïm, manager regional al IFC pentru Europa Centrală şi de Sud-Est. "În concordanţă cu investiţiile noastre anterioare în obligaţiunile BCR, această investiţie are ca scop consolidarea în continuare a rezilienţei băncii. În timp ce stimulează dezvoltarea pieţei de capital din România, IFC se aşteaptă ca finanţarea să catalizeze schimbările la nivelul pieţei şi să încurajeze replicarea de către alţi actori."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb