Jeff Bezos va zbura în spaţiu în luna iulie

G.U.
Internaţional / 7 iunie 2021

 Jeff Bezos va zbura în spaţiu în luna iulie

Miliardarul american Jeff Bezos, fondatorul grupului Amazon, a anunţat astăzi că el, fratele său şi câştigătorul unei licitaţii se vor afla la bordul rachetei construite de compania sa Blue Origin care va realiza primul ei zbor în spaţiu cu echipaj uman luna viitoare, relatează Reuters.

"De când aveam cinci ani, am visat să călătoresc în spaţiu. Pe 20 iulie, voi face această călătorie cu fratele meu", a declarat Jeff Bezos într-un mesaj publicat pe Instagram.

Jeff Bezos, care se va retrage din funcţia de CEO al grupului Amazon pe 5 iulie, şi fratele său vor fi însoţiţi de câştigătorul unei licitaţii organizate pentru ocuparea unui loc la bord, cu ocazia primului zbor în spaţiu organizat de Blue Origin cu echipaj uman, notează sursa citată.

Licitaţia companiei Blue Origin organizată pentru cumpărarea celui de-al treilea loc a ajuns la 2,8 milioane de dolari. Preţul de vânzare ar putea să crească şi mai mult după anunţul făcut de CEO-ul grupului Amazon.

Aproape 6.000 de persoane din 143 de ţări au participat la licitaţie, a precizat compania americană. Licitaţia se va încheia pe 12 iunie.

Jeff Bezos, Elon Musk şi Richard Branson au investit miliarde de dolari în startup-urile de rachete, însă Bezos va fi primul dintre cei trei care va călători în spaţiu cu o rachetă dezvoltată de propria sa companie.

Racheta cu decolare verticală New Shepard va fi lansată pe 20 iulie, iar capsula se va separa de racheta purtătoare când va atinge altitudinea de 75 de kilometri, continuându-şi apoi traiectoria până când va depăşi altitudinea de 100 de kilometri.

Pasagerii aflaţi la bordul capsulei vor putea în acel moment să plutească în condiţii de imponderabilitate timp de câteva minute şi să admire curbura Pământului. Capsula va intra după aproximativ 10 minute în cădere liberă pentru a reveni pe Terra, iar coborârea va fi frânată cu ajutorul a trei mari paraşute.

Blue Origin, compania spaţială a lui Jeff Bezos va realiza prima sa excursie suborbitală, un moment important într-o competiţie pentru a introduce o nouă eră a călătoriilor spaţiale comerciale private, informează Reuters.

Compania intenţiona să perceapă pasagerilor cel puţin 200.000 de dolari pentru călătorie, pe baza unei evaluări a planurilor rivale de la Virgin Galactic Holdings Inc (SPCE.N) din Branson şi a altor considerente, a raportat Reuters în 2018.

Asigurătorii globali sunt încă în primele etape când vine vorba de acoperirea pasivelor legate de călătoriile spaţiale.

"Veţi semna renunţarea la răspundere şi condiţia de a nu exista abateri intenţionate. În cazul în care nu supravieţuiţi, din păcate, probabil că nu există recuperare financiară", a precizat Richard Parker, reprezentat Assure Space, o unitate a asigurătorului AmTrust Financial.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Lumea moare de foame și astia nu știu ce să mai facă cu banii, tătuțu...

    Pana la dreacu si sa ramana acolo, nu poate, santaliul asta satanist ?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb