Judecătoarea Elena Poiană, reţinută de procurorii DNA

Adina Lateş
Anticorupţie / 17 februarie 2016

Actualizare 10:36 Judecătoarea Elena Poiană va fi prezentată Curţii de Apel Alba Iulia pentru arestare preventivă

Elena Poiană, la data faptei judecător în cadrul Tribunalului Harghita, este acuzată de săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA postat pe site-ul instituţiei, Elena Poiană, în 19 august 2015, a pretins de la o persoană - denunţător în cauză - suma de 10.000 lei, pentru a dispune soluţionarea favorabilă a contestaţiei formulate de două persoane arestate preventiv pentru tâlhărie calificată, împotriva unei încheieri pronunţate de Judecătoria Miercurea Ciuc prin care fusese respinsă solicitarea celor doi de revocare şi înlocuire a măsurii arestării preventive.

"După ce s-a asigurat de disponibilitatea denunţătorului de a remite suma de bani, prin încheierea din 20 august 2015, judecătorul Elena Poiană a admis contestaţia respectivă pe care a desfiinţat-o şi a înlocuit arestul preventiv cu măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile, dispunând totodată punerea de îndată în libertate a celor două persoane", susţin procurorii.

În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

-----------------------

Judecătoarea Elena Poiană, preşedinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, a fost reţinută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres.

Conform surselor, Elena Poiană, vizată de percheziţiile efectuate marţi de procurorii DNA la Sfântu Gheorghe, ar fi luat mită pentru a înlocui arestul preventiv cu controlul judiciar în cazul a doi bărbaţi cercetaţi pentru tâlhărie.

Fapta ar fi fost comisă, conform surselor, în august 2015, când Elena Poiană era judecător la Tribunalul Harghita.

Judecătoarea ar fi pretins şi primit suma de 10.000 de lei de la rudele unuia dintre cei doi bărbaţi arestaţi. În schimbul banilor, ea a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pentru ambii inculpaţi.

Sursele citate susţin că Elena Poiană le-ar fi spus celor care i-au dat banii că un avocat i-ar fi costat mai mult, iar rezultatul nu ar fi fost garantat, având în vedere că pentru fapte cu violenţă este greu să se obţină cercetarea sub control judiciar.

DNA a anunţat marţi că sunt efectuate patru percheziţii în judeţele Covasna, Braşov şi Iaşi, dintre care una la o instituţie publică, într-o cauză ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în anul 2015.

''În cursul zilei de 16 februarie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 4 locaţii situate în judeţele Covasna, Braşov şi Iaşi, dintre care una reprezintă sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice'', precizează DNA într-un comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cat de tampit sa fii sa iti priclitezi functia de Presedinte de Judecatorie, renumele de om, cariera, viata, pensia pentru o mita luata de la un talhar? Ceva e in neregula cu unii oameni. Ma astept ca in cazul furtului de bani publici sau talhariei toleranta sa fie zero zi orice judecator sa ia in considerare o pedepasa cat mai dura.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb