Jurnalişti olandezi răpiţi luni în Columbia de ELN, eliberaţi

A.C.
Internaţional / 24 iunie 2017

Mişcarea columbiană de gherilă Armata Eliberării Naţionale (ELN) a eliberat sâmbătă doi jurnalişti olandezi răpiţi la începutul săptămânii în nord-estul Columbiei, au anunţat serviciile Apărătorului poporului columbian, relatează AFP.

"Cei doi jurnalişti olandezi tocmai au fost predaţi unei delegaţii a Apărărtorului poporului columbian de către ELN, într-o zonă rurală la Catatumbo, în departamentul Norte de Santander" (nord-est), au anunţat într-un mesaj postat pe Twitter serviciile Apărătorului poporului, o instituţie de apărare a drepturilor cetăţenilor.

Poliţia columbiană a anunţat luni răpirea jurnalistului Derk Johannes Bolt, în vârstă de 62 de ani, şi a cameramanului său Eugenio Ernest Marie Follender, în vârstă de 58 de ani, în apropiere de localitatea El Tarra, în departamentul Norte de Santander.

Guvernatorul departamentului, William Villamizar, a precizat joi că un "dispozitiv umanitar" a fost instituit în vederea facilitării eliberării.

Această eliberare a fost anunţată din greşeală vineri după-amiaza de postul de radio al gherilei de inspiraţie columbiană, care negociază de la începutul anului un acord de pace cu Guvernul columbian.

Cei doi jurnalişti lucrează pentru Spoorloos, un program al postului Kro-Ncrv, prezentat cu regularitate de Derk Bolt, care încearcă să ajute olandezi să-şi găsească părinţii biologici în întreaga lume.

Potrivit poliţiei columbiene, în regiunea în care a avut loc răpirea sunt active ELN şi gruparea armată Los Pelusos, care provine dintr-o disidenţă faţă de Armata Populară de Eliberare (EPL), altă gherilă care s-a demobilizat.

Tot în zona El Tarra, ELN a răpit-o în mai 2016 pe jurnalista columabiano-spaniolă Salud Hernandez şi pe alţi doi jurnalişti columbieni de la postul de televiziune RCN care, după câteva zile de detenţie, au fost predaţi unei comisii umanitare.

ELN negociază din februarie, în Ecuador, cu Guvernul columbian, în vederea unui acord de pace ca cel încheiat cu principala gherilă din ţară, Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC).

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb