Kievul reia ideea de a adânci şi mai mult canalul Bâstroe ca să extindă rutele de export pentru cereale

T.B.
Internaţional / 30 mai 2023

 Kievul reia ideea de a adânci şi mai mult canalul Bâstroe ca să extindă rutele de export pentru cereale

Ucraina doreşte să înceapă lucrările pentru a face şi mai adânc canalul său de navigaţie pe Dunăre încă din acest an, pentru a-şi extinde rutele alternative pentru exportul de cereale şi intenţionează să poarte discuţii cu oficialii Uniunii Europene pe această temă în viitorul apropiat, a declarat marţi ministrul adjunct pentru renovare şi infrastructură, Iuri Vaskov, citat de Reuters, conform news.ro.

Ucraina, care a fost invadată de Rusia anul trecut, a mărit deja adâncimea canalului Bâstroe de la 3,9 metri la 6,5 metri, cu scopul de a creşte exporturile de alimente din porturile sale fluviale.

Ministrul Iuri Vaskov a declarat marţi, la o conferinţă pe tema cerealelor, că noua adâncime a canalului Bâstroe a permis navelor să se oprească în porturile ucrainene de pe Dunăre, dar aceasta nu este încă suficientă pentru navele încărcate, care trebuie să folosească canalul Sulina din România, care este mai adânc. El a declarat că Ucraina ar dori să extindă adâncimea Bâstroe la 7,2 metri, similar cu canalul românesc, şi intenţionează să poarte discuţii cu oficialii Uniunii Europene pe această temă în viitorul apropiat.

Demersul pentru rute alternative de export a căpătat un caracter de urgenţă în timpul războiului, după ce Rusia a blocat ruta tradiţională de export a Ucrainei prin Marea Neagră şi doar un volum limitat de mărfuri este expediat în cadrul unui acord mediat de Turcia şi de Naţiunile Unite.

România a declarat că este îngrijorată de faptul că orice lucrare la calea navigabilă ce traversează zona comună a Deltei Dunării ar putea ameninţa viaţa sălbatică din situl Patrimoniului Mondial UNESCO şi ar putea încălca tratatele internaţionale de protecţie a mediului, reaminteşte Reuters.

Ucraina a transportat cereale pe canalul Bâstroe încercând să dezvolte rute alternative pentru exporturile sale. Un sfert din exporturile agricole ale Ucrainei trec în prezent prin porturile sale dunărene, în timp ce jumătate ies prin porturile din Marea Neagră, iar un alt sfert traversează frontiera terestră vestică a Ucrainei, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Nu ar fi nici o problemă pentru NATO să cedeze Delta Dunării Ucrainei.Slava

    1. Pai da, ca nu-i al lui! Nu lasa pe cineva sa moara, ca el nu te lasa apoi sa traiesti!

      P.S. SE PARE CA UCR E SING STAPANA A CANALULUI! ORICUM, CU PASI SIGURI, NOUA DNA GOE DEVINE EMINENTA CENUSIU-PALA A GANDIRII LUMII!

    Si portul Constanta,dar repede pana e Johannis seful,

    slava ukri  

    1. Sa ia Ucraina si Sulina. Sa aiba doua canale.

      Slava banderistilor 

    Libertatea a anunțat pe surse că lucrările de dragare ale Ucrainei pe Bâstroe au atins 7 metri. Ministerul de Externe păstrează o tăcere absolută, deși acordul semnat cu Ucraina datează încă din luna februarie.

     

    Deci, in realitate sapaturile sunt deja la peste 7 m, chiar 8 m. Acum ucranii acopera cu "procedura" niste sapaturi de fapt pentru 9 m.

    Slava.... 

    1. Cu acordul si sustinerea UE care considera ca aducerea la cunostinta publicului a deciziilor UE referitoare la Bâstroe ar fi daunatoare si cu complicitatea ticalosilor/tradatorilor care conduc Romania.

    ca de fauna le pasa oficialilor si nu de control si monopol comercia pe zona!

    romania trebuie sa negocieze bine aceasta problema caci da putere de export ucrainei in detrimentul romaniei. 

    Trebuie negociat bine acordul! 

    Este asteptat cu drag marirea canalului! 

    cat despre fauna si specii sa lasa vrajeala; interesul economic national este mai puternic decat fauna si speciile. Au fost mutati munti paduri ape rauri din loc pentru interes economic national! asa ca mai usor cu vaicareala faunei! 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb