MediaSind somează Realitatea Media să facă public numărul angajaţilor care se află în şomaj tehnic

I.M.
Miscellanea / 21 aprilie 2020

 MediaSind somează Realitatea Media să facă public numărul angajaţilor care se află în şomaj tehnic

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind anunţă că a luat act de reacţia administratorului special al SC Realitatea Media SA, Genoveva Grigoroscut, publicată de Paginademedia.ro în urma apariţiei comunicatului de presă al organizaţiei prin care se semnala faptul că angajaţi ai instituţiei, aflaţi în şomaj tehnic, lucrează în regim de voluntariat, fără să aibă un contract semnat în acest sens, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Printre altele, în acest document se precizează:

"Din cauza situaţiei de criză economică în care ne situăm, ca urmare a pandemiei de coronavirus, Realitatea Media a fost nevoită să trimită angajaţi în şomaj tehnic. Nimeni nu a fost însă obligat să vină la muncă.

Repetăm: NIMENI nu a fost obligat să vină la muncă în această perioadă. Mai multe persoane au solicitat adeverinţe pentru a se putea deplasa şi doar acelea, ca urmare a cererii lor, au primit acea hârtie.

Ca urmare a acuzaţiilor false MediaSind, Realitatea Media îi somează pe cei care au publicat aceste lucruri nefondate să prezinte de urgenţă probe care să susţină că vreun angajat a fost obligat să vină la muncă.

De asemenea, vă informăm că Realitatea Media îşi rezervă dreptul de a-i acţiona în judecată pe cei care au lansat sau care au propagat aceste acuzaţii nefondate, menite să aducă grave prejudicii de imagine."

Astfel, SRJ MediaSind consideră că, administraţia instituţiei, apelând la explicaţii puerile, pentru "a se spăla pe mâini" ca Pilat, încearcă să-i facă părtaşi la ilegalităţile comise şi pe angajaţii care lucrează ca voluntari la sediul societăţii, deşi ei figurează în şomaj tehnic.

Potrivit sursei citate, salariaţii sunt consideraţi vinovaţi pentru că "mai multe persoane au solicitat adeverinţe pentru a se putea deplasa şi doar acelea, ca urmare a cererii lor, au primit acea hârtie." Aici apar unele probleme:

1) dacă adeverinţele au fost eliberate doar pentru deplasare, fără motivaţie legală, avem de-a face cu infracţiunile de înşelăciune şi zădărnicirea combaterii bolilor prevăzute de art. 244 şi 352 Cod Penal.

2)dacă ele certifică calitatea de voluntari pentru realizarea emisiunilor, este vorba tot de o acţiune ilegală, atât timp cât aceştia nu funcţionează în instituţie cu contract de voluntariat.

Pentru informarea corectă a opiniei publice, SRJ MediaSind solicită conducerii Realitatea Media SA următoarele:

1)să facă public numărul şi funcţiile angajaţilor aflaţi în şomaj care, în această perioadă, lucrează în regim de voluntariat;

2) să explice opiniei publice de ce a eliberat Adeverinţă de angajator pentru deplasare la sediul Realitatea Plus - în regim de voluntariat angajaţilor care se aflau în şomaj şi nu aveau încheiate contracte de voluntariat.

3) În cazul în care, în continuare, conducerea Realitatea susţine că nu lucrează cu angajaţi aflaţi în şomaj, atunci să explice cu ce personal îşi desfăşoară activitatea din moment ce producătorii, cameramanii, şefii de tură, sunetiştii se află în şomaj tehnic încă din data de 7 aprilie 2020, conform Deciziei administratorului special semnată în data de 6 aprilie 2020. Totodată, cerem administratorului special să răspundă dacă a solicitat în scris sau verbal şefilor de compartimente să cheme la serviciu, în regim de voluntariat, pe angajaţii care se află în şomaj tehnic.

Referitor la ameninţările conducerii Realitatea Media de a ne acţiona în judecată, sursa citată precizează că la sediul MediaSind se află documente care demonstrează decizia administratorului special de a trimite în şomaj angajaţi ai SRTV, adeverinţe de angajator pentru voluntariat, precum şi alte probe care vor fi puse la dispoziţia instanţei şi a instituţiilor abilitate. Spre ilustrare, publicăm şi câteva fotografii făcute zilele trecute în sediul Realitatea Media chiar de către unii dintre şomerii - voluntari. Pe una dintre ele, care surprinde o secvenţă de emisie, nici nu ştim cum s-o catalogăm: umor involuntar sau satiră autocritică. Se poate observa că invitata emisiunii este ministrul muncii iar, pentru că vorbim de "funie în casa spânzuratului", aşa cum se poate vedea scris pe burtieră, unul din subiectele "înfierate" este chiar cel pe care l-am pus noi în discuţie.

De altfel, cunoscutul realizator Tv Costi Rogozanu a demisionat de la Realitatea Tv. în semn de protest faţă de presiunile patronatului asupra angajaţilor aflaţi în şomaj tehnic pentru ca aceştia să lucreze în calitate de voluntari: (amănunte aici: Costi Rogozanu demisionează de la Realitatea Plus şi denunţă presiunile patronilor ca angajaţii trimişi în şomaj tehnic să vină "ca voluntari" la muncă.)

În calitate de cea mai mare organizaţie naţională a lucrătorilor din mass-media, membru - fondator al singurei organizaţii reprezentative la nivel de sector Cultură şi Mass-Media, Federaţia FAIR-MediaSind -afiliată cu drepturi depline la Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Federaţia Europeană a Jurnaliştilor- Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind nu se lasă intimidat de ameninţarile făcute de orice angajator care încearcă să-şi bată joc de drepturile celor care lucrează în acest important domeniu. Din acest motiv, facem un apel către angajaţii din media care sunt abuzaţi de decizii ilegale ale unor angajatori, să ne contacteze pentru a interveni de urgenţă în sprijinul lor.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Felicitari, Make!

    Chiar in halul asta s-a ajuns?

    Plateste statul fondul de salarii al capitalistilor si acestia baga profitul imens rezultat din subventia directa in buzunar? Adica asa, fara nicio jena? La micile firme cu 50-200 de salariati se intampla la fel ??? 

    Domnule MAKE, la Ziarul Bursa va plateste statu fondul de salarii? 

    1. La firme de construcții, brutarii, spălătorii auto cel puțin o parte din salariați au intrat în șomaj tehnic, dar mai prestează munca .

      Câștigă și ei si patronul. 

    Nu cumva problemele au aparut de cand fostul purtator de cuvant al psd, aripa ilici, a dorit iar obladuirea sociala ?

    Parca era o televiziune libera,libera la plecari... 

    Cu stima, 

    NB 

    In 2020, cand toti fabulam ca vor lucra robotii in locul nostru, in timp ce noi stam si frecam duda la soare, citind o carte, ni se coace un stat totalitar, control biometric si ONU emite alerte de foamete la nivel global.

    Ce mai vreti? 

    Si in construcții sunt firme care au trimis angajați în șomaj tehnic si lucra la negru.

    Ce se întâmplă la realitatea e însă oribil, aia trebuia să își piardă licență și au naparlit . 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb