MedLife anunţă o creştere de 28% pentru primul trimestru din acest an

G.D.
Companii / 13 mai 2022

Mihai Marcu, Preşedinte & CEO MedLife Group

Mihai Marcu, Preşedinte & CEO MedLife Group

MedLife România a înregistrat în primele trei luni ale anului 2022 o cifră de afaceri consolidată pro-forma în valoare de 431 milioane lei, în creştere cu 28% faţă de primul trimestru din 2021, conform unui comunicat remis redacţiei. Potrivit reprezentanţilor companiei, rezultatele din primul trimestru reflectă faptul că piaţa a început să reintre în mişcare, după doi ani de pandemie, iar românii îşi reiau uşor şi precaut activităţile obişnuite.

"Cei doi ani de pandemie, dar şi războiul din Ucraina ne-au arătat că sănătatea nu poate fi pusă pe pauză. Din contră, ne-au confirmat că indiferent de context, suntem în măsură să ne adaptăm şi să ne aliniem la nevoile pieţei, şi să fim un partener de nădejde atât pentru companiile din România, cât şi pentru fiecare român care ne trece pragul. Am investit masiv în digitalizare, am investit în cercetare şi inovaţie, am făcut upgrade la nivel de echipamente şi dotări şi ne-am consolidat poziţia de lider pe zona de oncologie. Vom păstra un nivel de acţiune echilibrat, atât din perspectivă medicală cât şi de business, consolidând segmentul de oncologie, iar în unitati spitaliceşti cel de boli acute. Acestea sunt afecţiuni care nu pot fi amânate pe ciclul economic următor, în funcţie de pandemie sau situaţia geopolitică." a declarat Mihai Marcu, Preşedinte & CEO MedLife Group.

Potrivit sursei citate, în pofida contextului incert de la începutul anului, MedLife a reuşit să înregistreze creşteri la nivelul tuturor diviziilor de business. Compania a pus un accent important pe zona de oncologie, dar şi pe zona de prevenţie, venind în întâmpinarea nevoilor pacienţilor cu o serie de produse şi programe noi privind evaluarea post covid, screening-ul bolilor cronice şi a controalelor de rutină. Astfel la nivelul diviziei de clinici, MedLife a înregistrat o creştere de 58%.

"La nivelul pieţei de servicii medicale private nu am văzut o stagnare. Dimpotrivă, odată cu relaxarea treptată a restricţiilor Covid, cererea pentru servicii medicale a crescut. Românii au simţit nevoia să îşi reia controalele pentru patologia cronică, să îşi programeze intervenţiile chirurgicale amânate în pandemie sau pur şi simplu să îşi facă un control de rutină post Covid, iar acest lucru continuă să se reflecte în numărul mare al pacienţilor care ne trec pragul zi de zi" a declarat Dorin Preda, Director Executive, MedLife Group.

Şi în zona de spitale compania a înregistrat un salt important, acesta fiind pus pe seama creşterii numărului de intervenţii chirurgicale amânate în pandemie sau a intervenţiilor cu caracter de urgenţă pentru afecţiunile acute.

"Realitatea este că ne confruntăm cu un număr tot mai mare de pacienţi care necesită un tratament chirurgical în regim de urgenţă. Cu părere de rău, această lungă perioadă de pandemie a lăsat în urmă nu doar un număr mare de decese, dar şi un număr mare de cancere nediagnosticate la timp sau de boli cronice nemonitorizate, iar trendul pare să fie unul ascendent" a mai declarat Dorin Preda.

Odată cu acentuarea tendinţei de creştere a numărului de bolnavi cu cancer, MedLife si-a intensificat eforturile pentru consolidarea segmentului de oncologie si radioterapie. Astfel după alăturarea NeoLife România în grup, compania a reuşit să finalizeze şi achiziţia OncoCard, devenind operatorul cu cea mai puternică platformă de diagnosic si tratament din România pentru patologia cu cea mai ridicată rată de mortalitate, inclusiv patologia oncologică, subliniază sursa citată.

"Avem nevoie mai mult ca niciodată de soluţii complexe şi complete pentru a lupta cu această boală a secolului, cancerul. După ce am dezvoltat cea mai mare platformă medicală pentru diagnosticul şi tratamentul patologiei acute şi cronice, venim în completare cu o expertiză şi acoperire însemnată pe zona de oncologie şi radioterapie, în particular. Alături de companiile partenere din grup avem dotările şi know how-ul necesar pentru a lupta împotriva bolilor cu cea mai ridicată rată de mortalitate din România, inclusiv cancerul. Aşadar ne turăm motoarele şi suntem pregătiţi să venim în sprijinul unui număr cât mai mare de români cu soluţii complete de diagnostic şi tratament pentru a salva cât mai multe vieţi" a declarat Mihai Marcu, Preşedinte & CEO MedLife Group.

Pentru perioada următoare, reprezentanţii MedLife se arată optimişti cu privire la evoluţia pieţei şi reconfirmă intenţia de a continua investiţiile, având ca priorităţi zonele de digitalizare, extidere teritorială şi tehnologizarea.

"Dincolo de contextul geopolitic, suntem conectaţi cu tot ceea ce înseamnă dinamica economică actuală şi credem în continuare că România are o perspectivă bună de creştere pe termen mediu. Ne concentrăm pe programul de achiziţii şi sperăm ca în curând să integrăm noi parteneri în grup. Fiind singura firmă românească ce consolidează piaţa şi, în acelasi timp, fiind percepuţi de firmele din România mai degrabă ca un partener decât un achizitor, avem avantaje importante în consolidarea acestui segment. Totodată, vizăm consolidarea infrastructurii pe zona de chirurgie de înaltă performanţă. Aici avem deja în derulare proiecte importante legate de robotizare care vor creşte şi mai mult nivelul de complexitate al actului chirurgical la nivelul grupului. Nu în ultimul rând, am reuşit să echilibrăm activitatea medicală a unităţilor MedLife adaugând serviciilor de screening si prevenţie un volum important de venituri pe segmentele de oncologie şi chirurgie, segmente ce sunt mai puţin elastice la sezonalitate, valuri de pandemie şi ameninţări geopolitice" a mai declarat Mihai Marcu, Preşedinte & CEO MedLife Group, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Dar cu profitul cum stam?

    1. Dar cu datoriile?

      Cat este dividendul?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb