METROREX: Termenul agreat pentru reluarea circulaţiei la Eroilor este 22 martie 2016

Adina Lateş
Companii / 19 ianuarie 2016

Metrorex informează publicul despre stadiul acţiunilor privind consolidarea şi punerea în siguranţă a terenului, precum şi măsurile pentru reluarea cât mai urgent a traficului din zona Eroilor, susţinând, într-un comunicat remis redacţiei, că termenul agreat a rămas 22 martie 2016.

"Metrorex a participat în 23.12.2015 şi în 04.01.2016 la şedinţele organizate la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, şedinţe solicitate de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) şi Prefectură, cu toate Părţile şi instituţiile implicate, pentru analiza situaţiei. A fost prezentat graficul acţiunilor de punere în siguranţă a zonei. Graficul care prevede ca dată finală de execuţie - 22.03.2016 - a fost agreat şi de către experţii tehnici atestaţi, experţi care vor realiza expertizarea tehnică finală a zonei afectate

De asemenea, Metrorex a participat în 21.12.2015, 24.12.2015 şi 04.01.2016 la şedinţele de coordonare cu verificatorii de proiect şi experţii de specialitate, şedinţe convocate de Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), unde s-au analizat posibilităţile de accelerare a lucrărilor. Experţii au concluzionat că din punct de vedere tehnic nu se pot finaliza acţiunile mai devreme de data prevazută în graficul întocmit", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, Metrorex a solicitat şi primit zilnic de la Constructor rapoarte cu privire la lucrările întreprinse la staţia Eroilor 2; reprezentanţii Metrorex au fost permanent prezenţi în teren alături de Consultant şi Constructor.

Compania precizează că urmăreşte respectarea implementării graficului de execuţie şi în acest sens a solicitat executantului acţiuni urgente şi concrete pentru obţinerea tuturor avizelor de la PMB şi deţinătorii de utilităţi pentru execuţia lucrărilor.

De asemenea, Metrorex susţine că a analizat şi avizat în regim de urgenţă în cadrul Consiliului Tehnico - Economic, documentaţiile tehnice care detaliază lucrările necesare: consolidare teren aferent imobilului de pe B-dul Eroii Sanitari, nr. 55, consolidare generală teren, consolidare şi punere în siguranţă a canalului colector, epuismente, documentaţii care au fost puse la dispoziţie cu promptitudine executantului lucrărilor menţionate.

"Metrorex a solicitat ca în perioada în care circulaţia de pe Bd. Eroilor este restricţionată, să se realizeze accesul care subtraversează Bd. Eroilor, acces care oricum ar fi necesitat o întrerupere a traficului în această zonă timp de trei luni (perioadă prevazută în proiect şi programată conform graficului general al lucrărilor pentru luna mai 2016). Lucrările se vor desfăşura cu încadrare în perioada prevăzută în graficul aferent lucrărilor de consolidare şi punere în siguranţă astfel încât să se evite o nouă restricţionare a circulaţiei.

În ceea ce priveşte monitorizarea tasărilor, situaţia este stabilă. Nu s-au mai înregistrat deplasări la clădirile din Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 şi Bd. Eroilor, nr. 2, respectiv la terenul aferent zonei afectate sau la reţele", subliniază reprezentanţii Metrorex.

Potrivit companiei, au fost realizate următoarele lucrări:

"Consolidare a clădirilor:

- 12 injecţii de consolidare verticale la clădirea de pe Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 (foraje)

-12 injecţii inclinate la 25 grade la clădirea de pe Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 (foraje)

- 12 injecţii inclinate la 25 grade la clădirea de pe Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 (injectare teren)

- 7 injecţii inclinate la 40 grade la clădirea de pe Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 (foraje)

- 7 injecţii inclinate la 40 grade la clădirea de pe Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 (injectii)

- 7 injecţii verticale la clădirea de pe Bd. Eroilor, nr. 2 exteriorul curţii (foraje)

- 8 injecţii verticale de consolidare a colţului staţiei (foraje + manşetă).

- Sigilare preliminară 100 % a scutului TBM.

- 5 puţuri suplimentare de epuisment.

La reţelele de pe Bd. Eroii Sanitari (canal):

- 26 piloţi Dn 400 suport canal

- 37 injecţii verticale (foraje)

- 37 injecţii verticale (injecţii)

- 75 injecţii inclinate (foraje)

- 75 injecţii inclinate (injecţii)

Consolidare a suprafeţelor stradale:

- Sistem de consolidare (foraj+teacă): 250 buc.

- Sistem de consolidare: 33 injecţii".

Lucrările ce se vor executa în perioada următoare sunt, conform comunicatului: finalizarea consolidarea terenului din Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 şi din Bd. Eroilor, nr. 2; consolidarea şi refacerea reţelelor afectate de pe Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 (canal); consolidarea şi refacerea suprafeţei stradale; finalizarea sigilării scutului TBM prin injecţii; alte lucrări care vor fi necesare dupa finalizarea expertizării clădirilor, reţelelor şi terenului afectat.

"Lucrările de consolidare la imobilul situat pe Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 se vor finaliza în jurul datei de 27.01.2016, urmând ca experţii să-şi exprime punctul de vedere cu privire la intrarea locatarilor în imobil", mai precizează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb